Home Forums Behandelaren libreview inloggen

libreview inloggen

Mijn diabetesverpleegkundige wil graag meekijken in libreview maar heeft geen praktijk ID, en vraagt om mijn wachtwoord. Hoe kijken jullie er tegen aan , wel of niet doen?
Gr , Hilbrand

  • Ben42

  Het gaat er niet om of de diabetesverpleegkundige wil meekijken, het gaat erom of jij wilt dat de diabetesverpleegkundige meekijkt. Als de dat wilt, kun je een afzonderlijk account gebruiken voor de gegevens. Of minimaal een je huidige account, met een wachtwoord dat je speciaal hebt aangepast voor de diabetesverpleegkundige.

  Bij mijn online gegevens (in het verleden) had ik een wachtwoord ter beschikking gesteld aan de diabetesverpleegkundige, waarmee ze bij mijn gegevens kon. Natuurlijk had ik daarvoor een afzonderlijk wachtwoord. Zou ik niet meer willen dat ze bij die gegevens zou kunnen dan was het voldoende het wachtwoord te veranderen, waarna de gegevens niet meer toegankelijk zouden zijn.

  Wil je liever niet dat de verpleegkundige meekijkt dan zou ik dat meedelen. Technisch zijn er geen bezwaren dat een diabetesverpleegkundige meekijkt, wel is het zo dat als je echt paranoia bent en je de diabetesverpleegkundige niet vertrouwd, dat je dan de gegevens en het account voor jezelf moet houden. Het account zou als je het wachtwoord geeft gekaapt kunnen worden.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Vreemd dat de diabetesverpleegkundige geen praktijk ID heeft ?

  Laat ze er dan een aanmaken i.p.v. “tig” accounts en inlogs van patiënten te moeten bewaren.

  Groet 6feet10

  • AeneA

  Vreemd? @ 6feet10, niet echt. Sinds begin dit jaar is de FSL voor veel meer mensen beschikbaar gekomen, en die lopen gewoon bij de huisarts voor controle, die dit heeft uitbesteed aan de praktijkondersteuner/diabetesverpleegkundige. Zo ook ik, en mijn DV moet – zo zegt ze zelf – bijgeschoold worden op dit punt FSL, maar zag daar nog geen noodzaak toe.
  Dus vreemd? nee…

  • AeneA

  Mijn account en mijn wachtwoord, het zegt het al, het is van mij, voor mij en dat hou ik graag zo.
  Heb je gevraagd waarom zij in jouw verloop van bgw van de FSL wil meekijken? Vertrouwt ze jou niet? bijv. qua eten? of qua medicatie/spuiten?
  Ik heb de FSL nog maar kort, zelf aangeschaft en dmv de goede resultaten nu via de huisarts van de zorgverzekering.
  De gegevens van de FSL print ik 1 x per week uit, en 1 x per maand geef ik ze af bij mijn huisartsenpost, of ik stuur ze over de mail naar haar toe. Dit is omdat ik pas kort de FSL heb, het mij laat zien hoe mijn lichaam op voeding/stress/werken/sport/nacht/ochtend etc werkt, en ik van een hoge HbA1c afkom (ergens eind 80). Zodra de bgw en HbA weer in balans zijn, dan krijgt ze dit overzicht alleen als er problemen zijn, of de laatste weekstaat voor mijn controlebezoek.
  Waarom? omdat ik graag het idee heb dat ik nog ergens zelf de controle over mag hebben, in deze rare Corona-tijd.
  Waar het om gaat is wat Ben hierboven al schreef: wat wil jij ? en schroom niet om “nee” te zeggen…

 • een dvk heeft altijd ten alle tijden een praktijk ID om te kijken hoe het met de patient gaat.
  Wil je niet dat ze alles kan zien dan kun je het ook mailen en hoef je helemaal geen 2e account aan te maken.
  Ik doe ook 1 x in de twee weken mailen en dan kan ze alles zien.
  Ik zou als ik jou was het ook zo doen.

 • Bedankt voor de reacties

  De ICT afdeling van het Ziekenhuis vindt de beveiliging via praktijk ID niet veilig ,

  Mijn diabetesverpleegkundige mag mijn gegevens wel bekijken heb daar geen problemen mee,maar wil de regie houden over mijn inloggegevens.

  Kan wel een e-mail adres met wachtwoord aanmaken waar de inloggegevens in staan
  En het wachtwoord van het e-mailadres via sms versturen.

  Groet Hilbrand

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.