Home Forums Bloedsuikerwaarden Lichaam herstelt hypo zelf?

Lichaam herstelt hypo zelf?

Vannacht werd ik rond 2.00 uur wakker, ik voelde me helemaal niet lekker. Hoofdpijn, misselijk en ik wilde eigenlijk helemaal niet wakker worden, zo slaperig was ik nog. Glucosemeting gedaan en dat was met de FSL 4.0 en hij gaf in de grafiek daarvoor een hypo aan van 3.0. Controlemeting met vingerprik was 4.4. Glas limonade gedronken ondanks de misselijkheid en dat kwam er tien minuten later weer uit, zo misselijk. Ik ben toen zonder iets te eten weer gaan slapen, ik was zo moe. En ’s ochtends waarde van 5.9
Is het mogelijk dat het lichaam een lichte hypo zelf hersteld? Dat kan ik namelijk nergens teruglezen. Normaal gesproken regelt je lever dat door weer glucose vrij te geven.
Ik zie wel vaker in de grafiek van de FSL een daling in het rood, maar nergens last van en die stijgt een uur later ook weer naar normale waarden.

 • Dat kan voorkomen inderdaad, volgens mij de adrenaline die vrijkomt die dat kan veroorzaken. Ik heb dat snachts ook meer dan eens ervaren zelfs zonder er wakker van te worden maar het is natuurlijk niet iets om in te vertrouwen denk ik.

 • Vraag me af of adrenaline vrijkomt als je slaapt ?meestal in vecht /vlucht en stressvolle situaties . Ook kan het vrijkomen bij honger, maar dit lijkt me meer als je wakker bent dus bewust ervan bent .

 • Ik dacht het hier opgepikt te hebben en het is tot nu toe de meest plausibele uitleg die ik opgevangen heb.

  In mijn beleving is een hypo ook juist wel een vecht of vluchtsituatie voor het lichaam of je nu wakker bent of niet.

  Hopelijk komt er nog iemand voorbij die hier uitsluitsel over kan geven.

 • ja in mijn beleving maak je het pas aan als je er ook bewust van bent ,maar kan het ook mis hebben . kan best zijn dat het lichaam het erkent als een stress situatie ondanks dat je slaapt ?Zolang je er niet bewust van bent is het in mijn ogen niet een stress situatie voor jezelf (het gegeven op zich natuurlijk wel )

 • Je lichaam maakt glucagon aan dat de eerder opgeslagen glucose vrijgeeft uit de lever. Dat gaat echter niet subtiel, dus kan je veel hoger uitkomen. Er zijn zo’n 6 à 7 manieren voor je lichaam om bloedsuikers te verhogen (zoals vet omzetten in glucose, waarbij ketonen vrijkomen) en maar eentje om te verlagen. Alles in ingericht om de hersenen van glucose te voorzien: die en de zenuwen kunnen zelfstandig glucose uit het bloed opnemen, spieren hebben daarvoor insuline nodig.

  • Rambo

  Ik ben hier ook benieuwd naar! Ik heb regelmatig na het sporten ’s nachts een hypo en hier word ik nooit wakker van. Ik zie dan op m’n Libre dat ik ‘vanzelf’ weer omhoog ben gegaan.

  • Zorua

  Ik word vooral wakker door de misselijkheid.
  Ik was nu benieuwd of dat kan komen door de glucagon die vrijgemaakt wordt?
  Bij glucagon injectie is dat namelijk de veelvoorkomende bijwerking. Maar dat is glucagon van buitenaf en dit is glucagon door mijn eigen lichaam gemaakt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.