Home Forums Hulpmiddelen Loslaten van de Sensor van FreeStyle Libre

Loslaten van de Sensor van FreeStyle Libre

Goedemiddag, Heeft iemand ervaring met het tussendoor loslaten van de sensor op de huid. Bij mij laten ze vaak los voordat de tijd verstreken is. En de Diabeteswinkel mag dan geen nieuwe sensor van Abbott afsturen voordat de periode verstreken is en dan heb je het probleem dat je enkele dagen of meerdere dagen niet meer kan scannen heel vervelend.
Graag een reactie van iemand die ook dit probleem heeft en hoe je dit kunt oplossen?

Met vriendelijke groet,
Peter Appelmans

 • Er zijn hierover erg veel berichten te vinden hier op het forum. Er zijn verschillende soorten speciale bandjes om de sensor op z’n plek te houden maar volgens mij is vooral skintac erg populair bij diegene bij wie dit voorkomt.

 • Hoi ik gebruik skintac doekjes hiervoor …ik ben zelf nu overgestapt naar dexcom g6 en krijg deze vergoed ik heb nog 2 nieuwe sets liggen als je interesse heb

 • Ja dezelfde ervaring hier. De plakker laat soms los door zweet of omdat ik het tegen iets aan stoot, deurpost bijv. maar ook wel eens zonder dat er reden voor is. Ik heb ook weleens gedacht dat ze de lijm op de sticker hebben aangepast. Aan het einde van de 7 sensors heb ik altijd een stukje kwartaal over. En nu dus dit kwartaal 6 sensors gekregen😟

 • Lees hier wat tips: https://kaio-dia.nl/2019/06/28/help-de-sensor-laat-los/ En ze verkopen ook mooie oplossingen er voor. Ziet er nog leuk uit ook. Hoop dat dit je helpt?

 • Ik heb sinds kort fsl en had wat losgelaten sensors, maar niets mee gedaan.
  Toen ik nieuwe nodig had en Bosman belde vertelde ze mij dat ik voor dat soort gevallen de fabrikant moet bellen, serie nummer doorgeven dan krijg je daar gewoon nieuwe voor.

   • Ben42

   Ik heb sinds kort fsl en had wat losgelaten sensors, maar niets mee gedaan.
   Toen ik nieuwe nodig had en Bosman belde vertelde ze mij dat ik voor dat soort gevallen de fabrikant moet bellen, serie nummer doorgeven dan krijg je daar gewoon nieuwe voor.

   Als Bosman dit heeft verteld, dan gaan ze toch wel even tekort door de bocht.
   Over dat “gewoon nieuwe voor”, dit is in een flink aantal gevallen niet zo.
   Abbott is niet al te scheutig met het vervangen van sensoren.

   (Uit meerdere bronnen heb ik het volgende beeld gevormd. Of dit beeld correct is of bijna correct of geheel niet correct is, dat kan ik niet controleren.)
   Het beleid: Sensors die niet functioneren of foute waarden aangeven worden een aantal keer vergoed. Komt dit regelmatig voor dat geeft Abbott als antwoord dat de sensor niet geschikt is voor de persoon en is er geen vervanging meer, ook wordt dan afgeraden de sensor nog te gebruiken.
   Sensoren die van de arm af vallen, die vervangen ze vaak helemaal niet, maar soms willen ze een dergellijke sensor wel vervangen.

   De afgelopen jaren was nogal onduidelijk wat het exacte beleid was en volgens mij werd het ook iedere keer anders en strakker. Bij 1 of 2 vervangingen doen ze meestal niet zo moeilijk, maar bij meerdere vervangingen gaan ze lastig doen. Ook weet ik niet of dit b.v. per jaar is of anders.

   Als Bosman ‘beweert’ dat je “gewoon” nieuwe krijgt dan hoor ik dat graag van je, dan ga ik daar Bosman op aanspreken. Overigens is het inderdaad zo dat bij problemen ze doorverwijzen naar Abbott en dit is volgens mij geheel volgens afspraak. Het is niet zo als bij normale producten dat Bosman verantwoordelijk is voor als het product bij een specifieke patient niet werkt. (Loslaten of rare waarden).

   Vriendelijke groet,
   Ben

 • Het blijft gedoe! Sensoren zelf betalen wordt een dure grap.

  Ik geef dan liever geld uit aan zoiets: https://kaio-dia.nl/product-category/dia-band-armband-beschermt-diabetes-sensor-of-pod/

 • Ik ben sinds kort aan de FSL2 en ben nu met de 3e sensor bezig. Ben er nog geen kwijtgeraakt maar ik constateerde al snel dat de rand van de sensor los ging zitten. Na wat zoeken op dit forum waren er diverse oplossingen en ik heb gekozen voor Tegraderm Film 6*7cm.
  Ik plak dit over de sensor en deze blijft de volle 14 dagen zitten en zit zo vast dat ik er behoorlijk veel moeite voor moet doen deze te verwijderen.
  Kosten €0.00 want Boeren Medical (OneMed/Bosman) leverde dit eenmalig als serviceartikel en aangezien er 100 in een doosje zitten kan ik er voorlopig mee vooruit.

  Met vriendelijke groet,
  Ben

  • Voor Ben55: het verwijderen van de film gaat echt heel eenvoudig: trek een klein puntje los en rek de film uit. Dan laat die onmiddellijk los. Gewoon evenwijdig aan de huid trekken. Niet van de huid af. Staat ook op de verpakking maar die is nauwelijks te lezen.

   • Hoi Floor,

    De film liet wel los, maar de sensor zat behoorlijk vast :-) Weer eens wat anders dan loslaten toch.

 • Ik begon ook zo. heb tweemaal een nieuwe sensor gekregen van Abbott. De tweede maal met de mededeling dat dat echt de laatste keer was. Kreeg van mijn diab.verpleegkundige de tip de hele sensor af te plakken met een film. Kwam toen uit op de Tegaderm 1624W, een gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen film. Sinds dien geen uitval meer gehad. Het loont de moeite op het internet te zoeken naar leverbaarheid en prijzen.

  Hartelijke groet,
  Floor…

 • Beste medegebruikers FSL.
  Ik gebruik de reader reeds vanaf september 1996 en wij waren een maand daarop op
  Gran Canaria, waar mijn sensor door de warmte/zweten losliet.
  Sinds die tijd gebruik de pleister LEUKOMED T, doorzichtig, die ik over de sensor plak.
  Daarna geen enkel probleem meer. Deze pleisters heb ik via de huisarts en wordt vergoed.
  M0cht iemand meer willen weten, dan verneem ik dit graag.
  Hartijke groet,
  Jaap

  • Megan

  https://www.diace.be/c-5157350/versteviging/
  Ik heb hier een sensorhouder gekocht. een bandje om je arm met een middenstuk dat om je sensor past. Zit niet altijd gerieflijk, maar hij blijft wel zitten. Er zijn ook stickers om vast te plakken (wel duur) en leuke sierstickers voor op de sensor.

 • Die stickers is wel een duur grapje als je dat steeds doet. Dan zijn er oplossingen die beter werken. Inderdaad zo’n sensorhouder maar zoiets kan ook: https://kaio-dia.nl/2019/06/28/help-de-sensor-laat-los/

 • Gebruik ‘s nachts en bij zwemmen ed een armbandje
  Zie https://kaio-dia.nl/product-category/dia-band-armband-beschermt-diabetes-sensor-of-pod/

  Werkt perfect

  • mkr

  Een bandje beschermt wel, maar niet tegen het loslaten. http://Www.isabelsunique.nl staan betaalbare bandjes om te verfraaien en zal ook wel wat beschermen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.