Home Forums Hulpmiddelen Losse naaldjes voor de ACCU-CHECK spirit-combo pomp

 • BJMG

Losse naaldjes voor de ACCU-CHECK spirit-combo pomp

Hallo,
Wilde losse naaldjes bestellen voor mijn insuline pomp bij de DVN winkel. Kreeg de mededeling, dat deze niet leverbaar zijn op de site van de DVN winkel. Weet dus niet of dit probleem veroorzaakt wordt door de DVN winkel of de fabrikant (Roche) Heb altijd de instructie gekregen om iedere 3 dagen een naald te vervangen en iedere 6 dagen een naald + slangetje. Dus het zou verspilling zijn als ik nu iedere 3 dagen het slangetje ook moet vervangen. Heeft iemand hier ook mee maken en al actie ondernomen?
Maandag zal ik de DVN winkel en Roche bellen.
Groet.

 • Dat zou inderdaad zonde zijn! Misschien tijdelijk even op? Benieuwd wat ze maandag zeggen.

  • BJMG

  Roche produceert deze losse naaldjes nog steeds en ze zijn niet van plan hiermee te stoppen.
  DVN winkel heeft ze in voorraad en morgen worden ze mij geleverd. Heden staat nog steeds op de site: “dit product is niet leverbaar”. Ik krijg bericht, wat hier de oorzaak van is. Nog geen bericht gehad.
  Wacht het af. Maar ik hoef nu niets meer te verspillen (insuline om de slang te vullen of de slang weg gooien als ik na 3 dagen de naald wil vervangen.
  Heb je losse naaldjes nodig, telefonisch bestellen dus.

  • Ben42

  In het verleden gebruikte ik de D-tron Pomp, hiervoor waren losse naalden beschikbaar en volledige infuussets.

  Bij overstap naar Medtronic kwam ik er pas bij het bestellen achter dat losse naalden niet beschikbaar waren. (En volgens mij ook niet bestonden).

  Natuurlijk heb ik hierop toen onmiddellijk een kosten berekening losgelaten. Voor zover ik toen kon achterhalen was een infuusset 15 euro, een adapter voor de D-tron 3.60 euro en een losse naald was toen 10 euro (!!). Voor de Medtronic was er alleen een complete infuusset van 15 euro.
  Het bleek toen dat de kosten van de D-tron bijna voor alle situaties hoger was dan bij de Medtronic. (Ondanks de mogelijkheid van een losse naald bespaarde je met de D-tron dus helemaal niet).

  De prijzen van de ‘onderdelen’ betaald door de ziektekosten weet ik niet en zijn ook niet echt te achterhalen. Destijds heb ik naar prijsopgaven gekeken op Nederlandse en internationale sites.
  Ook de gebruiksduur varieert per patient.

  Natuurlijk is het zonde om extra materiaal te gebruiken indien dit niet nodig is, natuurlijk is het zonde om meer geld uit te geven dan nodig is (ook al wordt dit door de ziektekostenverzekering betaald).

  Mijn conclusie was toen dat ik me realiseerde dat ik jarenlang had gedacht optimaal bezig te zijn, terwijl dit toen niet het geval was.
  Nog steeds is het extreem moeilijk conclusies te verbinden aan het kosten plaatje.

  Ben

  • BJMG

  Hallo Ben,
  Inmiddels is de site van de DVN winkel aangepast. Als je prijzen zoekt, moet je inloggen en dan krijg je de mededeling: wordt vergoed door de zorgverzekering. Enige jaren terug, toen alle prijzen nog vermeld werden, waren deze losse naaldjes goedkoper dan een naaldje + slang. In ieder geval is mijn probleem opgelost.
  Groet BJMG

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.