Home Forums Nieuw met diabetes Lotgenoten diabetes type 1

 • Roos79

Lotgenoten diabetes type 1

Hoi, ik ben begin 40 en heb kort geleden te horen gekregen dat ik diabetes type 1 heb.
Ik zou graag In contact willen komen met mensen die ook op latere leeftijd dit hebben gekregen. Het lijkt mij fijn ervaringen te delen.
Ik hoor het graag.

 • Wellicht een persoonlijk bericht sturen naar deze mensen? Is wel wat ouder bericht. https://diabetestrefpunt.nl/bericht/nieuwe-diabeet-type-1/

  • Ekiden

  Bertus
  71 was ik, toen ik vorig jaar de diagnose diabetes1, Lada, kreeg. Wat een domper voor een uiterst sportieve man, bmi 20, met een oergezonde leefstijl…Mede door een uiterst bekwame praktijkondersteuner ben ik nu zo ver dat ontkenning en ongeloof plaats hebben gemaakt voor acceptatie. Met steun van een dietiste, een goed gesprek met lotgenoot Bas van der Goor èn met het gemak van een sensor , leid ik mijn leven zoals ik dat wil. Natuurlijk moet ik regelmaat flashen, moet ik – heel af en toe – heel iets bijspuiten overdag en ja ’s avonds een kleine hoeveelheid langwerkende insuline inbrengen. En dan is het altijd weer spannend was de bloedsuikerwaardes zijn…Interessant te zien wat eten/ koolhydraten / eiwitten/ veteen/ fruit enz. enz wel en niet doen binnen de waardes. OOk wel uitdagend trouwens als ik lekker fanatiek ga sporten….
  Kortom, ik leef mijn leven, volop , met/ ondanks diabetes

 • Hier een vergelijkbaar profiel, ik heb het even voor mijn 40ste gekregen en ben nu zo’n 4 jaar aan ervaringen rijker. Ik heb me hier ook om ongeveer dezelfde reden aangemeld. In mijn omgeving ben ik bekend met mensen die nagenoeg heel hun leven met type 1 rondlopen en met mensen die type 2 hebben gekregen. Het lijkt vaak alsnog alsof we niet over hetzelfde spreken. Het lijkt me leuk ervaringen te delen als je nog op zoek bent.

   • Roos79

   Hoi ladadidact,

   Ik zie nu je berichtje pas.
   Weet niet of je nog actief bent op deze site?
   Kan ik jou ook een
   Privé berichtje sturen of kan dat alleen per e-mail?
   Hoop van je te horen.

   Groetjes

  • lvbebe

  hier ook eentje! Contact zou best fijn zijn zo nu en dan dus kom maar op! (ben 43, heb een jaar of 4 lada)

  • Flora

  Hoi, zijn jullie nog actief. Ik heb in oktober diagnose LADA gekregen, de week dat ik 43 werd.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.