Home Forums Behandelaren Luchtbelletjes medtronic minimed 640 G pomp.

 • marit

Luchtbelletjes medtronic minimed 640 G pomp.

Ik heb sinds afgelopen donderdag de nieuwe pomp met bijpassende sensor. Nu heb ik er problemen mee die andere misschien ook hebben?
Ik gebruik de 1,8 ml reservoirs erbij. Nu heb ik steeds luchtbelletjes in de slang. Ik heb al een aantal keren een nieuw reservoir en infuusset geplaatst maar het gebeurt steeds weer. Als ik het reservoir eruit haal zitten er allemaal kleine luchtbelletjes in terwijl er bij plaatsen beslist geen lucht in zat. Ik heb dit met mijn vorige pompen nooit gehad. Ook ander reservoir met ander lotnummer helpt niet. Ben wel in overleg met Medtronic maar ik dacht misschien weet hier iemand een oplossing. Ik heb nu steeds hoge bloedsuikers.

Ik gebruik ook de sensor en als ik nu dezelfde sensor nog een keer wil aanmelden om er 7 ipv 6 dagen mee te doen aksepteerd hij dat ook niet. Was wel blij met de nieuwe pompstop enz. Maar nu toch niet zo tevreden. :-(.

 • Er wordt op dit forum op meerdere plekken over de Minimed 640 G gepraat. Misschien kun je de deelnemers aan dit topic eens bevragen: http://nldiab-menauhant.savviihq.com/bericht/over-op-de-pomp-medtronic-minimed-640g/

  Succes met het managen van je diabetes!

 • Welke insuline gebruik je?
  Sinds een aantal maanden heb ik met mijn Accu Check Combo ook hetzelfde met luchtbellen in mijn infuusslangetje. Net zoals je het beschrijft.
  Ik gebruik Novorapid.
  Gisteren contact gehad met Accu Check en adviseerde mij om de flesjes altijd in de koelkast te houden. En gevulde ampullen 24 uur voor gebruik op kamertemperatuur te zetten.
  Sinds ik vanmiddag zo’n ampul gebruikt heb, heb ik nog steeds luchtbellen.
  Morgen maar weer eens bellen.

 • Hallo Marit,

  Als je een nieuw reservoir in gebruikt wilt nemen dan moet je de stamper een paar keer heen en weer bewegen tot dat smeermiddel die in het reservoir zit goed verdeelt is. Als je dit niet doet dan kan het voorkomen dat je lucht krijgt in de reservoir.

 • Ik heb dezelfde pomp en heb ook veel last van luchtbelletjes in reservoir en slang. Bijna dagelijks, ook meerdere keren per dag moet ik de bellen eruit tikken. Het kost irritatie, tijd, insuline en geld. Sinds ik de Free Style Libre scanner gebruik bemerk ik tot mijn verbazing dat de BG vaak omhoog gaat als er luchtbellen zijn. Ik vraag me af bij hoeveel mensen de luchtbellen tot instabiele BG-waarden leiden zonder dit te weten…..

 • Ik heb weinig last van de luchtbellen in reservoir en slang. En als ik ze wel vind dan doe ik er niets aan.

  Ik gebruik alleen reservoirs die warm zijn. Ik maak ze vol en ze blijven uit de koelkast. Als ik ze vul dan kan er soms nog lucht in zitten maar als ik ze na een paar dagen wil gebruiken dan zit er bij geen lucht meer in of ik kan ze met het vullen van de slang goed verwijderen. FF laten liggen heeft heel goede gevolgen voor lucht en het verwijderen ervan.

  • Ik gebruik altijd insuline die al wat uren of dag uit de koelkast is. Als ik het reservoir vul, tik ik alle bellen eruit tot er geen bel meer inzit, maar na verloop van tijd zijn ze er opeens weer. Ik moet ze er wel uittikken omdat mijn BG-waarde daardoor omhoog gaat. Ik gebruik weinig insuline, waardoor de bellen pas na langere uit de slang verdwenen zijn.

 • Ook veel last gehad van luchtbellen. medtronic had daar nog niet van gehoord, ha,ha, mijn oplossing: iedere dag checken, warme insuline gebruiken en de pomp ondersteboven gebruiken dan komen de luchtbellen niet in het slangetje. verder blijft het lastig.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.