Home Forums Bloedsuikerwaarden Maandelijkse periode

 • Mel83

Maandelijkse periode

Even een vraag voor de vrouwen onder ons. Heeft jullie maandelijkse periode ook zo’n invloed op jullie bloedsuikers ? Dit is nu de 3e keer dat ik ongesteld ben sinds dat ik weet dat ik Diabetes heb maar het vliegt bij mij in die weken echt alle kanten op. Voel me er ook echt niet goed bij. Ben eigenlijk in staat om gewoon de pil te gaan doorslikken want 1x per maand mij een week zo voelen wil ik liever voorkomen. Ik zal het binnenkort ook eens met mijn DVK gaan bespreken maar ben ook wel benieuwd naar jullie mening/ervaring.

 • Hoi Mel,
  Hormonen kunnen wel invloed hebben op je bloedsuikerwaarden ja!
  Lees de vragen van anderen over Hormonen.
  Op diep.info staat ook een stukje over hormonen en bloedsuikerwaarden.

  • Dit is wel een makkelijk antwoord voor iemand van Diabetes Trefpunt Nederland. De situatie rondom hormonen is iets ingewikkelder en is niet zo makkelijk op te lossen. Ik ben er zelf nl. al 2,5 jaar mee bezig. Ik had van u toch een iets deskundiger antwoord verwacht.

 • @ Mel; wees gerust je bent niet de enige. De ene keer “fiets” ik zonder “kleerscheuren” door de moeilijke periode. Terwijl bij een volgende keer ik bij wijze van spreken alleen maar aan “voedsel” hoef te denken, en de meter zegt “Hi”.

  Toen ik de pil nog gebruikte had die uiteraard ook een negatieve invloed op de hele santenkraam. En in de laatste week van het stripje was ik aards chagrijnig. Zelfs mijn man viel dat op en dat deed mij besluiten om daar mee te stoppen.

  Succes!

  • Anke

  Hoi, ik heb zelf gelukkig geen problemen tijdens die dagen.
  Als je tijdens het slikken van de pil geen last hebt van steeds wisselende bloedsuikers, dan zou ik inderdaad de pil doorslikken… maar… je hebt kans dat er dan tussentijdse bloedingen optreden. Die kans is groter naarmate je langer de pil slikt zonder stopweek. En dat is ook weer lastig. Probeer eerst of het goed gaat met 2x 3 weken slikken en dan een stopweek (goed gaat wat betreft niet tussendoor bloedingen krijgen); Als dat goed gaat, zou je 3x 3 weken slikken kunnen proberen etc.
  Let ook op: je kunt niet elke pil zomaar langer slikken, hangt af van de samenstelling van de pil. Bij 3-fasen pillen (niet elke pil in de strip is hetzelfde) is het anders. doe dit eventueel in overleg met je huisarts.
  Medisch gezien is er niets op tegen om de pil langer dan 3 weken achter elkaar te slikken. Dit is ooit – bij de introductie van de pil – zo gedaan om vrouwen het idee te geven dat ze “normaal” 1x per maand een bloeding hadden, wat zonder pil ook zo was.
  Succes!

 • Hallo Mel,

  Ik begrijp het helemaal; heb hier ook ontzettend last van en zojuist een vraag neergelegd op het forum.
  Ongeveer 10 dagen voor mijn menstruatie schieten mijn bloedsuikers omhoog en de laatste 2/3 dagen zijn het hoogst. Wat ik ook doe, ik krijg ze niet naar beneden. Ben ook in beraad met mijn DVK om dit op te lossen. Het is inderdaad heel vervelend en onrustig. Misschien krijg ik nog reacties op mijn vraag hoe dit op te lossen.
  Ik probeer in ieder geval in die periode meer te bewegen, minder suikers en koolhydraten te eten en meer bij te spuiten, maar dat lukt helaas niet altijd…

  Succes en sterkte!
  Marina

  • Mies

  Hoi Mel
  het is mij opgevallen dat ik tijdens en ook vlak voor mijn menstruatie hogere bloedwaardes heb terwijl ik hetzelfde spuit. Vooral mijn nuchtere waardes zijn dan verhoogd. Heel vervelend maar ik probeer me er niet te druk over te maken ( krijg je ook weer hogere waardes van) omdat ik weet dat het ook weer normaal wordt.
  Wat wel extra lastig is, is dat ik vlak voor en tijdens mijn menstruatie ontzettend veel behoefte heb aan zoet eten. Waar ik het normaal gesproken best makkelijk kan laten staan, tijdens mijn menstruatie is weer echt een gevecht en lukt het me ook niet altijd om chocola of ijs te weigeren.

  • cath74

  Hoi Mel,

  Wat “fijn” om te lezen dat er zoveel anderen hier ook last van hebben.
  Ik heb een pomp met Sensor en zelfs dan kan ik 10 dagen voor mijn menstruatie er geen grip op krijgen. (dagtotaal van 55-65 eenheden per dag)

  Vanochtend nog met dvk besproken dat ik mijn BG <10 krijg idd alleen door naar eten kijken werkt HI ben nu zelfs KHarm brood aan het eten. Ook altijd een opgeblazen gevoel tijdens deze periode. Ga nu proberen om dmv tijdelijk basaal verhoging toe te passen.

  Dan heb ik weer ca 10 dagen veel hypo’s dat ik extreem insuline gevoelig ben (tot de eisprong). En dan blijf eten om op 5 te blijven. (circa 30-35 eenheden per dag)

  Erg frustrerend en vermoeiend…

  Heb al zoveel dagboeken bijgehouden met beweging (o.a. runkeeper om energieverbruik) en eten afwegen etc.

  Bij mij werkt een pil ook niet. Ook al geprobeerd. Nam alleen in gewicht toe en uitermate chagrijnig maar mijn BG bleef schommelen.

  Misschien dat diabetesfonds hier eens onderzoek naar kan doen ;-)

  Je hebt niet heel veel aan mijn bericht aangezien ik je helaas ook geen tips kan geven.

  Catharien

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.