Home Forums Voeding Mag je een stukje banketstaaf eten?

Mag je een stukje banketstaaf eten?

Mag je een stukje banketstaaf eten in plaats van een volkorenboterham?

 • Van wie zou dat niet mogen? Met beleid (af en toe) kun je m.i. gewoon alles eten wat je lekker vindt, dus ook een stukje banketstaaf of een (halve) Bossche Bol. Niets leuker dan te ontsnappen aan de wurggreep van een streng dieet. De smoes, dat mag ik niet hebben vanwege mijn dieet, kun je altijd gebruiken als je iets niet lekker vindt.

  Plezierige feestdagen en eet smakelijk.

 • Tuurlijk mag je met de feestdagen best een keertje ‘zondigen’. Even een keertje extra je bloed meten is misschien wel wijs. Eetsmakelijk !

 • Ja, realiseer je alleen dat een volkorenboterham gemiddeld 15 gram langzaam werkende koolhydraten bevat en een stukje banketstaaf van 60 gram 23 gram kh, waarvan 14 gram suiker. Je kan dus wat effecten verwachten.

 • Ik ben het eens met Yvonne het is inderdaad zo dat een stukje banket staaf vervangt niet de volkoren boterham.
  Ik zelf houd mij tijdens de feestdagen ook niet aan de regels maar voor de rest van het jaar wel.
  Gebruik vooral producten met onverzadigd vet en langzame suikers.
  Kijk op internet naar diabetici dieeten .
  Als ik zelf me niet aan die regels houd mag ik 4 keer per dag spuiten.
  Dus let ik op mijn voeding.

  • Mr. M

  Gewoon doen en meten wat het effect is. Na ongeveer een half tot 1 uur.

  • Mr. M

  En, was het lekker? ;)

   • daven

   hihi lol 😂😂😂

 • Wat een vreemde vragen. Bij D1 mag je alles eten.Waar het op neerkomt tel de koolhydraten en spuit daarop. Op iedere verpakking staan de koolhydraten. Ik ben gek op speculaas dus de december maand gaat er heel wat in. Dus spuit ik gewoon ook meer. Zorg dat je 3 normale maaltijden per dag goed zijn, veel groenten, volkoren artikelen enz. Vaak eet je een beetje hetzelfde dus een avondmaaltijd met arad, groente en vlees is 60 KH dan spuit ik gewoon 15.
  Ga ik aan de speculaas dan spuit ik van te voren vast wat bij 10 of zo.
  Voor ieder natuurlijk een eigen berekening. In het begin had ik hele Excel bestanden nu doe ik het met de natte vinger. Fijne feestdagen.

  nb. tegenwoordig is je time in range vaak belangrijkers dan je HbAc1. Zorg dat je rond de 70% TIR zit over langere tijd.

   • daven

   waar staat dat ze t1 is ? Als ze t2 is is dit veel moeilijker te reguleren (ja ook met medicatie ,want die werken niet zo snel als insuline ,oke ook een beetje afhankelijk van welke medicatie ) Maar over het algemeen werkt insuline sneller !
   En als je pas diabeet bent ,komt gewoon veel op je af en af en toe die bevestiging van ervaren mensen kan hulpzaam zijn !
   Dus je opmerking wat een vreemde vragen komt op mij irritant over !!😝

   Iedereen is anders ,ik eet bij wijze van een hele banketstaaf op zonder me te prikken !
   Je mag zeker een stukje banketstaaf eten ipv een botherham ,alleen moet je er rekening meehouden dat je bloedsuikers wel meer stijgen ! Ben je t1 dan kun je dit weg spuiten ,ben je t2 en je gebruik medicatie dan zal het wat langer duren eer dat het zakt ! Veel water drinken of bewegen kan helpen het process wat te versnellen !

   Het zijn keuzes die je maakt in het leven ,maar af toe een keer zondigen moet in mijn ogen ook mogen ,je moet tenslotte ook nog genieten in je leven !

   smakelijk 😋😋😋

  • Mr. M

  Spijker op zijn kop!
  Maar het zijn geen rare vragen, want ‘vroeger’ lag de nadruk zeker wat je at. Met als doel zo weinig mogelijk insuline te spuiten?
  Ik wil graag weer wat gewicht (lees kracht) erbij, want was 15 kg afgevallen. Opmerking van de internist: koolhydraten eten en spuiten, want je hebt de suikers nodig en die moeten naar de cellen in de oa de spieren. En dan spuiten om op de 70% te blijven. Dit idd mbt Type 1 en “geen overgewicht”.

  PS: wat wel raar is dat mensen iets vragen en dan nooit meer terugkomen. Zoals de Topic starter hierboven.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.