Home Forums Hulpmiddelen Mag je zelf beslissen welke cgm?

Mag je zelf beslissen welke cgm?

Goedenavond,
Onze dochter 15 jaar heeft een insuline pomp van medtronic 640g.
We weten dat we wel in aanmerking komen voor een cgm maar daarin mogen we niet kiezen van de kinderarts.
Ze wil de medtronic sensor niet vanwege het kalibreren met vingerprik en de handeling om deze te zetten.
We staan wel achter de dexcom 6 liever de 7.
Voorwaarde voor cgm voor ons is het meekijken met dochter haar waardes en ze hypo unawareness heeft. Ze scant te weinig.
We lopen in het ziekenhuis bij kinderarts maar overwegen naar diabeter te gaan.
Hoe staan wij sterker in onze keuzes?
Alvast bedankt, C.

  • corrus

  Diabeter IS MedTronic (grote belangenverstrengeling)

  Dus daar heb je voor jouw doel nagenoeg geen kans.

  • Ben42

  Corrus
  5 april 2021 om 12:39
  Diabeter IS MedTronic

  Kun je dit is beter onderbouwen? Diabeter en MedTronic hebben voor diabeten natuurlijk overlappende belangen. Ook is het niet ongebruikelijk dat verschillende instanties samenwerken om dezelfde belangen te vertegenwoordigen.

  Volgens mij is Diabeter dan ook geen MedTronic. Het zou wel kunnen dan Diabeter een voorkeur heeft voor MedTronic, maar mijn internist (onafhankelijk hoop ik) heeft ook bepaalde voorkeuren.

  De bovenstaande ‘aantijging’ vind ik dan ook niet terecht.

  Ben

   • Toya

   Van iemand die er heeft gewerkt heb ik gehoord dat Diabeter alleen maar Medtronic voorschrijft. De Enlite sensor G3, die ik zelf ook met de 640G gebruik, moet 2x per dag gekalibreerd worden wat eigenlijk niet meer van deze tijd is. De Dexcom G6 is kalibratievrij, daarom komt Medtronic in september eindelijk met een eigen kalibratievrije, alleen de eerste dag kalibreren daarna niet meer, sensor die Zeuss of G4 gaat heten. Even volhouden of als de tijd rijp is overstappen naar een andere pomp b.v. de Tandem slim X2 die de Dexcom G6 gebruikt. Sterkte.

   Kees

    • BertR

    Beste mensen,
    Ik maak al meer dan een jaar gebruik van de Dexcom G6 In combinatie met AndroisAps voor de regeling van mijn insulinepomp. Dat de G6 niet behoeft te worden gekalibreerd lijkt mij niet correct als je een insulinepomp met een sensor bestuurd. gemiddeld wijkt een nieuwe G6-sensor bij mij 1 mmol/l af als de opwarmtijd voorbij is. Die afwijking is doorgaans te hoog. Als ik niet zou ijken, dan gaat de besturing accuut insuline toevoegen die er niet zou moeten zijn.
    Kortom, al dan niet ijken hangt in hoge mate af van het soort van gebruik. Voor hen die hun pomp ermee aansturen is mijn advies: elke morgen nuchter even ijken.

    Mvg,
    Bert

  • amr

  Ik zit bij Diabeter en gebruik de Dexcom G6 i.c.m. de Tandem pomp, dus eerdergeschreven berichten kloppen niet.
  Er wordt samen gezocht naar het beste systeem, dat kan voor iedereen anders zijn.
  De G7 is er nog niet.

  • amr

  Hoe staan jullie sterker in jullie keuzes? Door je goed in te lezen en voldoende goede argumenten te hebben.
  Dus A) wat je wilt voor dochter, B) waarom je dat wilt voor je dochter, C) waarom je denkt dat dit de beste manier is voor je dochter

 • De Diabeter kijkt naar elke pomp je hebt! Als pomp en CGM met elkaar kunnen werken doen ze dat. Dus en Medtronic met een Enlite en een Tandem met een G6 en in de toekomst een Roche Inside met een G6

   • Toya

   Welke pomp met welke sensor samenwerkt wordt door de fabrikanten beslist niet door Diabeter. Medtronic werkt alleen met de Enlite sensoren. Dexcom doet het anders, deze sensor werkt met de Tandem-pomp maar ook met de DBLG1 van Diabeloop. Deze stuurt de waardes door naar de Accu-Chek Insight.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.