Home Forums Voeding Maizena

Maizena

Mag je beperkt maizena gebruiken? Of wat is een goede vervanger hiervoor?

  • daven

  Heb het eens even opgezocht 😉,conclusie ik zou het nog niet eens beperkt willen eten !😜😇😇😇

  Is maïzena slecht voor je? Voedings-en gezondheidseffecten

  maïzena kan in verband worden gebracht met verschillende negatieve bijwerkingen.

  kan de bloedsuikerspiegel verhogen
  maïzena is rijk aan koolhydraten en heeft een hoge glycemische index, die een maat is voor de mate waarin een specifiek voedsel uw bloedsuikerspiegel beïnvloedt (1, 2, 3).

  Het bevat ook weinig vezels, een belangrijke voedingsstof die de opname van suiker in uw bloedstroom vertraagt (1, 4).

  daarom wordt maïzena zeer snel verteerd in uw lichaam, wat kan leiden tot pieken in uw bloedsuikerspiegel (4).,

  daarom is maïzena mogelijk geen goede aanvulling op uw dieet als u type 2 diabetes heeft of als u hoopt uw bloedsuikerspiegel beter te kunnen reguleren.

  kan de gezondheid van het hart schaden
  maïzena wordt beschouwd als een geraffineerde carb, wat betekent dat het een uitgebreide verwerking heeft ondergaan en van de nutriënten is ontdaan.

  Studies tonen aan dat regelmatig consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan geraffineerde koolhydraten, zoals maïzena, een negatieve invloed kan hebben op de gezondheid van het hart.,

  volgens één analyse kunnen diëten die rijk zijn aan geraffineerde koolhydraten en voedingsmiddelen met een hoge glycemische index in verband worden gebracht met een groter risico op coronaire hartziekten, obesitas, type 2 diabetes en hoge bloeddruk (5).

  een andere studie onder 2.941 mensen toonde aan dat het volgen van een dieet met een hoge glycemische index geassocieerd werd met verhoogde triglyceride — en insulinespiegels, samen met lagere niveaus van HDL (goede) cholesterol-die allemaal risicofactoren voor hart-en vaatziekten zijn (6).

  echter, verder onderzoek naar de specifieke effecten van maïzena op de gezondheid van het hart is nodig.,

  ontbreken essentiële voedingsstoffen
  afgezien van calorieën en koolhydraten, brengt maïzena weinig aan de orde in termen van voeding.

  hoewel grote hoeveelheden ervan kleine hoeveelheden micronutriënten zoals koper en selenium bevatten, gebruiken de meeste mensen slechts 1-2 eetlepels (8-16 gram) per keer.

  daarom is het belangrijk om maïzena te koppelen aan een verscheidenheid aan andere voedingsrijke voedingsmiddelen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet om ervoor te zorgen dat u aan uw voedingsbehoeften voldoet.

  samenvatting

  maïzena bevat veel calorieën en koolhydraten, maar weinig essentiële nutriënten., Het kan ook de bloedsuikerspiegel verhogen en de gezondheid van het hart schaden.

  Nog ff voor vervanger gegoogeld
  amandelmeel of kokosmeel zie link https://www.lowcarbchef.nl/blog/koolhydraatarme-meel-producten

  • Super bedankt voor je info. Geen maizena dus 😂

 • Een paar lepeltjes maizena zal je toch geen hart aanval bezorgen? Ik weet niet wat er mee wil doen, maar ik kan me slecht voorstellen dat een paar eetlepels maizena je de kop zullen kosten.

   • daven

   incidenteel zal je het wel overleven 😉,je moet er geen regelmaat van maken . Elke keer dat je het neemt zal het een piek opleveren ,wat op den duur slecht kan zijn voor je vaten !
   Ik verbiedt niemand om maïzena te gebruiken ,persoonlijk zal ik het niet meer nemen (nu ik dit gelezen heb ) Ik heb al slechte vaten (hartinfarct) en probeer mijn bloedsuiker te normaliseren (dus dan is dit geen goeie keuze ) . Ik moet eerlijk bekennen zo vaak at ik ook geen maïzena ,de ene keer bij mij ouders witlof met een melksausje 😉 Maar ik eet net zo goed witlof zonder melksausje . Als ik iets niet mis is het maïzena wel !😇

 • Eens op het web rondgesnuffeld:
  https://vegan.rocks/nl/blog/cornstarch-substitutes/ op andere websites zie ik dezelfde middelen in dezelfde volgorde. Dat is geen certificaat van vertrouwen, meer een ctr c – ctr v actie. Maar ik vind zelf er wel wat interessante vervangers tussen zitten.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.