Home Forums Bewegen Marathonexperiment: wel of geen koolhydraten

Marathonexperiment: wel of geen koolhydraten

Beste lezer,

Geen vraag van mij maar een interessant artikel.

Ik kwam dit artikel tegen op internet:

Marathonexperiment; wel of geen koolhydraten.

Het is best interessant om te lezen hoe een niet-diabeet de Freestyle Libre inzet. Buiten het feit dat hij het heeft over een naald in zijn arm (duidelijk dat hij zich niet echt verdiept heeft in de fsl), is het toch interessant om te zien hoe zijn ‘gezonde’ glucosewaarden schommelen. Vooral de verhoging van de waarden als hij achter de pc gaat zitten. Heel bijzonder. Ook interessant om te zien dat hij schommelt tussen 3.4 (in de nacht), met een uitschieter naar 10 als hij achter de pc zit.

Dit weekend gaat hij de marathon lopen en met behulp van de fsl probeert hij meer inzicht te krijgen in de invloed van koolhydraten.

Veel lees plezier.

 • De link naar het artikel staat er niet in.

 • Op zich is artikel wel interessant maar als T1 erger ik mij hieraan ! Beetje dubbel gevoel met ziek en niet ziek zijn 💉🤔

  • Momo

  Mee eens @6feet10!

  Vooral ook erg storend gezien de huidige capaciteitsproblemen (te weinig sensors op voorraad) bij Abbott.

  Ik weet dat de FSL een vrij verkrijgbaar product is, maar dat er ook mensen zijn die dit voor hun ‘plezier’ gebruiken is wel erg zuur voor mensen zoals wij …

   • Antje

   Wie zegt dat die problemen er al waren toen hij de sensor bestelde? Ik heb een paar weken geleden zonder problemen 10 sensoren besteld, geen idee dat dit zou gebeuren.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.