Home Forums Voeding mastering diabetes

 • koek

mastering diabetes

Hi allemaal,
Ik ben benieuwd wat jullie van de website vinden waarin de methode van koolhydraatarm eten wordt afgeraden omdat we dan veel te veel vet binnenkrijgen. Er wordt aangegeven dat het vet in ons eten zorgt voor insulineresistentie (en niet de koolhydraten die we eten!!) en dat als je goede koolhydraten eet (in fruit, groente) en in whole-food producten (bv. zilvervliesrijst, volk. couscous, volk. pasta) zónder vet, je veel minder medicatie nodig hebt. Daarbij daalt je HbA1C en val je natuurlijk af. De methode wordt omschreven als een “low-fat plant based whole-food diet”.
Ik volg nu een tijdje Masteringdiabetes op Insta en heb het boek besteld via: https://www.masteringdiabetes.org/ dat ik aan het doorwerken ben. Ondertussen eet ik nog gezonder en merk ik inderdaad dat ik minder hoef te spuiten voor de koolhydraten die ik eet als ik er geen vlees, vis, kaas, ei bij eet. Ik eet al jaren volkoren producten (whole-food) dus ook dat vind ik logisch. Nu was ik ook al een tijdje vegan bezig dus zo veel verschil is er ook weer niet.
Kent iemand deze methode?
Ik ben benieuwd!!

  • Ytsma

  Het boek is hier al verslonden, echt een aanrader voor iedereen met diabetes.
  Hoe ze alles uitleggen hoe je lichaam werkt en niet werkt is heerlijk duidelijk omschreven.

  Zelf ben ik type1 en eet al jaren plantbased, maar kon door de Mastering diabetes methode ook weer dingen aanpassen in mijn levenstyle waardoor ik nog minder insuline kan gebruiken dan dat ik al deed.

  Ik heb mijn nachtinsuline(Tresiba) kunnen verlagen van 14 naar 9 eh en mijn novarapid van 8 naar 4 a 5 eh.

  Heb zelf nu een novopen echo omdat die met halve eenheden werkt doordat ik soms zo gevoelig ben dat 1 eh al te veel is.

  Heerlijk om lekker veel fruit te eten :)

   • koek

   Wat goed om dit te lezen!
   Ik heb mijn langwerkende insuline nu ook verlaagd van 12 naar 8 eh en eet overdag nu inderdaad veel meer fruit waarvoor ik dan niet hoef te spuiten en dat voelde in het begin echt heel gek! Ook voor de maaltijden overdag heb ik heel weinig Novorapid nodig als ik er wat andere koolhydraten bij eet.

   Krijgen we wel genoeg voedingstoffen binnen?
   Heb het boek nog niet uit en vind het echt een aanrader voor iedereen (mét of zonder diabetes!)!

    • Ytsma

    Voedingsstoffen zijn echt geen probleem.
    Ik zet zo nu en dan alles wat ik eet in Cronometer en dan kom ik makkelijk aan voldoende voedingsstoffen.

    We krijgen meer binnen dan de gemiddelde Nederlander :)

 • Als je geen kaas vlees of vis mag eten. Wat eet je dan op je volkoren boterham?

  • daven

  Voor mij diabetes type2 werkt veel koolhydraten en weinig vetten dus absoluut niet !
  Toen ik koolhydraatarm at en veel vetten ,was ik zelfs genezen van diabetes (voor zover je van genezen kunt spreken ) en dit zelfs zonder medicatie !

  Momenteel volg ik geen dieet ,maar eet nog steeds veel vetten op een dag . Ik prik me ook al lang niet meer (op een enkele keer op het werk na )en voel me verder niet anders dan anders .

  Voor mij werkt dus minder koolhydraten en veel vetten /eiwitten beter . Maar ik ben een snoepkont dus het moet wel leefbaar zijn 😉

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.