Home Forums Hulpmiddelen Maximale bolus Medtronic Minimed 780G

Maximale bolus Medtronic Minimed 780G

Dag,
ik gebruik sinds kort de 780g pomp van Medtronic. Regelmatig moet ik rond de 35 eenheden bolussen. Dat is 10 boven het maximum wat de pomp kan doen. Dat was ook zo bij mijn vorige pomp, Accu-Chek Spirit Combo, maar die kon op verzoek opgewaardeerd worden (bij mij tot een maximum bolus van 50). Ik weet dat ik een uitzondering ben wat de grootte van de bolus betreft maar dat is desalniettemin een feit.

Dan de vraag: zijn er anderen die dit probleem kennen en zo ja, hoe hebben die het aangepakt?

  • Sang

  Hallo Floor,

  Zelf heb ik van dezelfde fabrikant de 640, deze kan tot 75 eenheden per bolus. Online kan ik niet vinden wat de maximale bolus is voor de 780, maar ik kan me niet voorstellen dat dat 25 is. Indien je niet weet hoe je de maximale bolus zelf kan aanpassen, volgt hier de uitleg:

  – Ga naar de instellingen (Tandwielicoontje)
  – Klik op “Toedieningsinstellingen” (bij de 640 heet dit “Insuline instellingen”)
  – Klik op “Max basaal/bolus”
  – Hier zie je waarschijnlijk dat je max bolus op 25 staat, klik hier op.
  – Je krijgt een melding dat je dit moet overleggen met je behandelaar.
  – Klik op doorgaan, nu kun je met de maximale bolus verhogen.
  – Klik daarna op opslaan.

  Hopelijk heb je hier wat aan en kun je het zelf veranderen. Laat je ons weten of het gelukt is?

  Groeten Sander

 • Hi Sander,

  Dank voor je snelle reactie.

  Helaas, tot en met de melding ‘overleg met de behandelaar‘ gaat het goed. Na ‘doorgaan‘ kan ik de waarde wel verlagen maar niet verhogen.

  vriendelijke groet,

  Floor…

   • Sang

   Dit is wel heel vervelend. Na wat zoeken ben ik erachter gekomen dat de 780 daadwerkelijk maar tot 25 eenheden kan. Je zou Medtronic Diabetes kunnen bellen of zij een oplossing hebben en of de software aangepast/geupdate kan worden. Anders is de enige optie om in twee fases de insuline toe te dienen.

   Gebruik je de 780 in combinatie met de CGM sensor van Medtronic? Dat is namelijk hét grote voordeel van die pomp, maar wordt niet voor iedereen vergoed. Indien je die sensor niet gebruikt, dan snap ik de meerwaarde van de 780 niet ten opzichte van de 640. Gebruik je bijvoorbeeld de Freestyle Libre, dan zou ik overstappen op de 640.

 • Dag Sander,

  de bedoeling was dat ik de sensor zou gaan gebruiken. Dat is echter niet door de beoordeling gekomen en zelf betalen is voor mij geen optie. Later gaan mijn behandelaars dat opnieuw beoordelen. Ik gebruik nu de free-style libre en de 780G. De berekeningen doet de pomp (bolus-wizard). Door mijn leeftijd wordt het steeds belangrijker niet teveel stappen te moeten doorlopen bij het bolussen. Met dat allemaal in het achterhoofd hebben we gekozen voor de 780G waarbij die 25-eenhedengrens pas later boven water kwam. Kortom, de bedoeling is nog steeds dat ik (op termijn) ook de sensor en daarmee de smart-guard functie ga gebruiken.

  hartelijke groet, Floor…

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.