Home Forums Medicijnen Metformine

Metformine

Vandaag bij mijn huisarts geweest ben soms vreselijk aan de diaree.
Heb diabetes type 2.
Slik 4x metformine.
Denk dat dat het door de metformine komt.
Nu zegt mijn huisarts stoppen met metformine.
En er is geen alternatief voor volgens internet wel maar daar wil ze niet aan.
Kan toch zo maar niet stoppen.
En nu?

  • Het kan helpen als je huisarts een ander merk voor gaat schrijven. Zelf had ik ook heel veel last van diarreeklachten toen ik het merk Sandoz slikte. Mijn lichaam gaf geen waarschuwing vooraf en liep de diarree zo mijn broek in.

    Toen mijn huisarts Aurobindo voorschreef, had ik vrijwel direct veel minder last van diarree. Heb er nog wel last van, maar veel minder, maar heb het nu wel onder controle. Mijn lichaam geeft nu wel een waarschuwing als ik last krijg en ik kan het nu ook ophouden tot ik op een toilet zit.

    Het nadeel van een ander merk laten voorschrijven is echter dat de verzekeraar moeilijk gaat doen. Sandoz was het preferente merk van mijn toenmalige verzekeraar en werd volledig vergoed. Toen ik Aurobindo kreeg, werd helemaal niets vergoed. Inmiddels ben ik overgestapt naar een verzekeraar die Mylan als preferent middel heeft en dat merk werkt bij mij ook goed. Nadeel van steeds wisselen van merk is echter dat je ook weer steeds opnieuw moet beginnen om ingesteld te raken op dat nieuwe merk.

    Er zijn trouwens wel alternatieven voor metformine

  • Ik heb hetzelfde bij verschillende merken Metformine gehad en elke keer door de ha deze verschillende merken voorgeschreven gehad maar bleef maar aan de diarree. Nu al een paar jaar Glicazide enbdaar heb ik geen problemen van.

    • Oke bedankt voor je reactie

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.