Home Forums Nieuw met diabetes Medicatie opties

Medicatie opties

Hai.
Ik gebruik nu 2x per dag 2 tabletten Metformine 500 mg en 1x per dag 1 tablet Gliclazide 30mg

Maar m’n bloedsuikerspiegel is nu nog 11,9.
Mijn arts stelde de volgende opties voor.
De Gliclazide verhogen, dat wil ik eigenlijk liever niet want ik ben daardoor al zeker 10 kilo aangekomen.

Verdere opties: Trulicity (prikpen 1x per week)
Dpp4 remmer
Sitagliptine.

Ervaringen? Suggesties?

  • Ik zat eerst ook aan 2x per dag 500mg Metformine en 30mg Gliclazide. Bij mij was dit niet voldoende om mijn waarden voldoende naar beneden te krijgen. (bij de diagnose zat ik op 19). Mijn huisarts heeft me toen 2x daags 1000mg Metformine en 30 mg Gliclazide voorgeschreven. Samen met het vermijden van alle toegevoegde suikers in wat ik eet zat ik naar 4 weken heel netjes op 6.5 gemiddeld. Ik ben door mijn medicatie geen gram aangekomen, en zelfs 8 kilo afgevallen in 2,5 maand tijd. Ook omdat ik alle toegevoegde suikers uit mijn voeding weg laat, en ook heel goed op mijn koolhydraten let.

    Heb je dus ook je voeding aangepast? Want dat scheelt ook heel veel en is van invloed op je gluscose waarden, ongeacht de metformine en gliclazide. Je schrijft daar niets over dus dan is het lastig om mee te denken. Ga je ook naar een diëtist die je kan begeleiden mbt tot je voeding en je diabetes? TIP: Als je nog maar kort de diagnose hebt gekregen dan kan je arts je naar een diëtist verwijzen. De arts moet dan wel zorgen dat dit onder de ketenzorg valt. Je mag dan langer naar de diëtist dan wat vanuit de basis zorgverzekering vergoed wordt, en het heeft geen invloed op je eigen risico.

    Over Dpp4 remmers is op lange termijn nog niet bekend welke invloed dit op het lichaam zou kunnen hebben. http://www.diep.info/Diabetes-educatie-Behandeling-en-management-Nadere-info-Meer-over-tabletten

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.