Home Forums Hulpmiddelen Medtronic Guardian Sensors (640G/670G) leveringsproblemen

Medtronic Guardian Sensors (640G/670G) leveringsproblemen

Medtronic heeft wel heel regelmatig leveringsproblemen voor de Guardian Sensors (640G/670G). Wij zaten deze week al een dag zonder een sensor terwijl we weken van te voren ‘besteld’ hadden (5 maart). We bestellen direct bij Medtronic obv een machtiging die via het ziekenhuis loopt. Elke twee maanden mogen we twee ‘maandpakketten’ met sensors bestellen. De bestellingen gaan tot nu toe altijd net goed, maar deze week dus net niet.

De mensen van Medtronic die we aan de telefoon krijgen zijn altijd reuze vriendelijk en ze doen ook altijd enorm hun best. Maar sensors zijn heel belangrijk, zeker voor degene met een 670G waarbij de basaal automatisch aangepast wordt aan de gemeten glucosewaarde. Zonder sensor valt de 670G terug op een gewone basaal met basaal instellingen van toen we de pomp kregen. Dat zijn basaal instellingen die we verder eigenlijk nooit gebruiken en ook niet samen met de diabetes-poli elk kwartaal geactualiseerd wordt. Die van mijn zoontje past in elk geval niet goed bij het thuisonderwijs-niet-sporten-maar-binnen-blijven-corona-schema.

Volgens Medtronic heeft het huidige leveringsprobleem geen relatie tot de corona. Ze krijgen klaarblijkelijk gewoon hun voorraad niet op tijd geleverd. En dit gebeurt voor zover ik kan overzien best regelmatig. Ik denk dat de DVN zo’n belangrijke leverancier daar nog maar eens een keer op aan moet spreken.

  • Ik heb twee weken geleden – vrijdag 13 maart – mijn nieuwe voorraad sensoren besteld. Dat was precies de dag dat besloten is dat medewerkers vanuit huis gingen werken. Mij is verteld dat de levering door PostNL zo’n 1,5 week zou kunnen duren. Inmiddels heb ik reactie gehad dat het inderdaad drie weken kan duren. Ik heb nu nog een paar sensoren liggen. Ik was op tijd met bestellen vanwege een (inmiddels geannuleerde) vakantie. Op dit moment wordt door Medtronic aangeraden om je bestelling te doen als je de laatste doos Guardian-sensoren aanbreekt.

    Nicolien

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.