Home Forums Hulpmiddelen Medtronic pomp en inductiekookplaat

Medtronic pomp en inductiekookplaat

Mijn zoon (type 1) heeft een Medtronic insulinepomp. Ik weet dat de pomp gevoelig is voor sterkte magneten. Nu overwegen we om ons gasfornuis te vervangen door een inductiekookplaat, maar die bevat magneten. Heeft iemand ervaring met de combinatie van een Medtronic pomp en een inductiekookplaat? Raakt de pomp wel eens van slag als je dichtbij de kookplaat staat? Bedankt alvast!

 • Als ze beiden een CE markering hebben, mogen ze officieel niet zoveel straling uitzenden dat andere apparaten of mensen daar last van hebben dan wel dat ze beïnvloed worden door straling. Je zou voor de zekerheid het na kunnen vragen bij de producenten.

 • Wij koken al jaren op een inductiekookplaat
  Tot dit jaar zat ik aan een Medtronic
  Tegenwoordig gebruik ik een Tandem Tslim.
  Maar eigenlijk met beide pompen nooit problemen gehad i.c.m. een inductiekookplaat nooit problemen gehad.

 • Dat een inductieplaat magneten bevat dient enige toelichting: Het zijn geen permanente mageneten. Het zijn elektronisch gestuurde magneten die, wanneer in gebruik tot 1000 keer per seconden van polariteit wisselen. Ook schakelen ze pas in wanneer er een geschikte pan op wordt gezet. Zeg maar dat het magnetisme maar een klein bereik heeft en zodanig geen invloed zal hebben op b.v. pompen of zelfs maar pacemakers.

 • Magnetisme is geen straling Yvonne…

 • Elektromagnetische straling is de voortplanting door de ruimte van elektrische en magnetische oscillaties (trillingen). Licht is een vorm van elektromagnetische straling.
  en
  Bij inductiekoken produceert de kookplaat naast een magnetisch veld met een lage frequentie (50 hertz) ook een magnetisch veld met een hogere frequentie (ongeveer 20 kilohertz). Dit magnetische veld wordt door de metalen bodem van de pan opgevangen, waardoor de bodem van de pan warm wordt.

 • Ja dat klopt, ik kan dit ook op Wikipedia vinden. De originele vraag ging of de pomp reageerde op magneten, niet op elektromagnetische straling. Als dit zo zou zijn is een inductieplaat lang niet de enige die dit produceert. Wat dacht je van alle elektrische apparaten in huis die op wisselstroom werken.

  • corrus

  Guys!!??

  Bovenstaand “wellus-nietus” discussie schiet de O.P. niets mee op…

  Volgens mij gaat het er om of de pomp gewoon gebruikt kan worden bij het gebruik van een inductie kookplaat.

 • Als engineer zeg ik; ja, dat kan gewoon.
  Ik zou natuurlijk niet met de pomp tegen de pan aan gaan staan, maar bij normaal gebruik zal dat ook niet.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.