Home Forums Bewegen Medtronic pomp

 • Topas

Medtronic pomp

Wie heeft ervaring met de medtronic minimed G670 pomp en sport? Joggen in mijn geval.

 • Welke ervaringen wil je weten?
  Als het gaat om de werking van het automatische algoritme en de sensor kan ik niks vertellen. Als het gaat om draagcomfort en dat soort praktische dingen wel.

  Ik heb de 640 en die is qua vorm en gewicht e.d. identiek. Die omvang en gewicht maakt dat dit mijn laatste Medtronic pomp is. Het ding is lomp, groot en zwaar. Zeker in vergelijking tot alternatieven maar ook voorgaande generaties Medtronic-pompen.
  Het draagcomfort tijdens joggen of hardlopen (ik loop tussen de 10 a 15km) vind ik juist door het gewicht erg matig. Het irriteert me en ik laat hem dan ook thuis. Dat kan (in mijn geval) ook best goed, is een kwestie van goed plannen en zorgen dat je vooraf met de juiste basaalstand de benodigde insuline aan boord hebt.
  Maar draagcomfort is natuurlijk een persoonlijk iets. De een stelt andere eisen en is meer of minder tolerant dan een ander.

   • Topas

   Sorry dat ik zo laat reageer. Ik geef je gelijk. Het apparaat is onhandig. Ik raak steeds verstrikt met het slangetje. Maar het gaat mij wel om de instelling. Krijg je dan geen hypo tijdens het lopen? Ik krijg bijna altijd alarm als ik aan het lopen ben. Moet dan weer eten omdat de pomp te laag aangeeft. Ik wil dat niet. Thuis Meet ik na en dan is de waarde met bloed prima. Gebruiks vriendelijkheid is nog ver te zoeken.
   Vr. Gr. Thea

 • Joggen met de pomp 670G met CGM gaat in mijn geval al jaren goed.
  Ik ben insulineafhankelijk maar heb geen type 1 maar een MODY.
  Bij mij is al 45 jaar lang sprake van diabetes.
  Ik ren nu bijna 12 jaar, de laatste 8 jaar ren ik regelmatig marathons.
  In 2017 zelfs de Jungfrau marathon met 1800 hoogtemeters.

  Starten met joggen op de openbare weg bleek gevaarlijk, zeer snel zware hypos. Uiteindelijk ben ik de basis bij een atletiekclub gaan opbouwen. De sintelbaan is 400 meter, je kan ieder afstand uitproberen en hebt dextrose, BG meter plus eventuele hulptroepen bij de hand. Je moet je eigen lichaam leren kennen en ook zelfvertrouwen opbouwen.
  Mijn duurlopen van 25 á 35KM zijn meestal solo runs, ook met paden waar niemand komt.
  De waarde van de sensor is tijdens sporten niet betrouwbaar, deze geeft alarmen terwijl de BG nog steeds goed is.
  Met intervallen en kortere afstanden zakt je BG sneller dan met langere duurlopen.
  Voor een training of een marathon moet je BG omhoog, dit lukt niet goed met de pomp in automodus. De verhoogde waarde die je dan krijgt zet geen zoden aan de dijk en de pomp geeft er veel insuline om de waarde omlaag te krijgen. Zo gauw je start, duikt je BG dan super snel.
  Ik wil kunnen starten met een BG tussen de 9 en de 12. Een uur voor de training gaat mijn pomp in een lage (35 á 45%) basale stand en afhankelijk van de nuchtere BG spuit ik iets of helemaal niets voor het ontbijt.
  Bij intervallen of een korte wedstrijd spijker ik me bij met dextrose. Bij een marathon pak ik bij de start ook nog KH. Dan kan ik tot een 14KM zonder eetpauze doorrennen. De verlaagde basaal zet ik een half uur voor het einde van de training weer naar 100%. Ook bolus ik na de training ook nog iets anders schiet mijn BG flink omhoog.
  Sinds twee jaar ben ik tijdens het sporten wel door het thuisfront op de pc te volgen.
  Groet

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.