Home Forums Bewegen Medtronic pomp

 • Topas

Medtronic pomp

Wie heeft ervaring met de medtronic minimed G670 pomp en sport? Joggen in mijn geval.

 • Welke ervaringen wil je weten?
  Als het gaat om de werking van het automatische algoritme en de sensor kan ik niks vertellen. Als het gaat om draagcomfort en dat soort praktische dingen wel.

  Ik heb de 640 en die is qua vorm en gewicht e.d. identiek. Die omvang en gewicht maakt dat dit mijn laatste Medtronic pomp is. Het ding is lomp, groot en zwaar. Zeker in vergelijking tot alternatieven maar ook voorgaande generaties Medtronic-pompen.
  Het draagcomfort tijdens joggen of hardlopen (ik loop tussen de 10 a 15km) vind ik juist door het gewicht erg matig. Het irriteert me en ik laat hem dan ook thuis. Dat kan (in mijn geval) ook best goed, is een kwestie van goed plannen en zorgen dat je vooraf met de juiste basaalstand de benodigde insuline aan boord hebt.
  Maar draagcomfort is natuurlijk een persoonlijk iets. De een stelt andere eisen en is meer of minder tolerant dan een ander.

   • Topas

   Sorry dat ik zo laat reageer. Ik geef je gelijk. Het apparaat is onhandig. Ik raak steeds verstrikt met het slangetje. Maar het gaat mij wel om de instelling. Krijg je dan geen hypo tijdens het lopen? Ik krijg bijna altijd alarm als ik aan het lopen ben. Moet dan weer eten omdat de pomp te laag aangeeft. Ik wil dat niet. Thuis Meet ik na en dan is de waarde met bloed prima. Gebruiks vriendelijkheid is nog ver te zoeken.
   Vr. Gr. Thea

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.