Home Forums Hulpmiddelen Medtrum A7

 • Devugh

Medtrum A7

Heeft iemand al ervaring met de Medtrum A7 pomp?

  • corrus

  Da’s toch alleen maar een sensor??

  • Devugh

  Nee hoor. Slangvrij systeem (vergelijkbaar met omnipod) wat eventueel te combineren is met een sensor:

  A7+ TouchCare® Systeem

  Slang-vrij semi-closed loop insuline-managementsysteem
  Integreert insulinepomp en CGM
  Voorspellende Lage Glucose Pompstop
  Kleuren touchscreen
  Toekomstige Updates naar HCP via Medtrum account

  • H1LL1E

  Beste Devugh,
  Ik ben aan het wachten totdat deze in Nederland op de markt komt (eind deze zomer is de verwachting). Ik heb gehoord van mijn dvk dat er vandaag een belangrijk gesprek was bij Medtrum.
  Mijn dvk heeft hem 3 dagen uitgeprobeerd en ze was er tevreden mee. Ook zal de patch pomp via een app bediend kunnen gaan worden. Niet alleen aflezen, maar echt alles. Dat is voor mij de grootste reden dan ik deze wil gaan uitproberen.
  Met mijn telefoon de fsl aflezen, vervolgens via een andere app de bolus via de boluswizzard toedienen.
  Ik heb wel een Nederlandse handleiding gekregen via de dvk, maar deze kan ik niet downloaden oid (via een beveiligde omgeving….)

  Ben je ik op zoek naar een nieuwe pomp? Of heb je hier via de dvk iets over gehoord? Ik ben wel benieuwd. Er is maar heel weinig op internet over deze pomp te vinden.

  Groeten Hilde

  • Devugh

  Beste Hilde,

  Excuus voor mijn late reactie. Kreeg geen mail dat er gereageerd was.
  De 4 jaars termijn van mijn pomp verloopt in oktober en het ziekenhuis bood ook de medtrum pomp aan. Inmiddels heb ik al wel een keuze gemaakt.
  De redenen die jij aan geeft zijn ook mijn argumenten om over te stappen van de omnipod naar medtrum. Daarnaast is het zo dat (als de cgm vergoed gaat worden voor een bredere patiëntenkring) deze naadloos te integreren is met de pomp. Wat ook nog meetelt is dat mijn ervaringen met Insulet (sinds zij de ondersteuning en levering hebben overgenomen van Mylife hier in Nederland/Europa) zeer negatief zijn.
  Helaas kan ik niet eerder dan januari 2021 berichten over de ervaringen met deze pomp omdat ik zojuist de kwartaallevering voor het laatste kwartaal 2020 van de omnipod heb ontvangen.
  Wel gebeld met Medtrum Nederland: zij gaven aan dat het A7 systeem nu wordt uitgerold in Nederland. De verwachting is dat de pomp eind september beschikbaar komt.

  Met vriendelijke groet,
  Leo

  • H1LL1E

  Beste Devugh,
  Ik heb ook geen bericht gehad, dus ik reageer ook laat. Maar de pomp is sinds gisteren in bestelling. Ik ben erg benieuwd. Als ik straks over ben zal ik mijn ervaringen wel delen.
  Groeten Hilde

  • Devugh

  Inmiddels sinds 16-10-2020 “aan de Medtrum pomp”.
  Dit zijn mijn eerste bevindingen tot nu toe:
  1 – Heel handig dat nu alles via de telefoon te bedienen is. Scheelt een hoop gesleep met spullen. Bovendien updates enz. ook via internet.
  2 – Het opstarten van een medtrum pod is wel wat bewerkelijker dan een omnipod.
  3 – Heb tot nu toe geen hinder van de stalen naald en het loodrechte inbrengen hiervan. Ik voel tijdens het inbrengen zelfs minder dan bij de omnipod.
  4 – Eerste Medtrum pod liet te vroeg los.
  5 – Bij het opstarten van een derde pod ging het (door mijn eigen schuld) twee keer mis. Deze pods (en ook die losliet) zijn vervangen door Medtrum. Even één keer terug geschakeld naar de omnipod (ook gezien het tijdstip 0.00 uur) om de volgende dag de fout te achterhalen.
  5 – Houdt vrij lang een rode plek van de pleister. Jeukt niet. Dit heb ik ook aangegeven bij Medtrum. De vervangende pods hebben een ander soort pleister welke ze nu blijkbaar aan het testen zijn in Zweden. Inmiddels deze 3 pods met andere pleister getest. Conclusies: plakken veel beter/zitten veel steviger. Minder en kortere roodverkleuring van de huid na verwijderen. Biedt perspectief voor de toekomst.
  6 – Ik hoop dat de bijbehorende cmg vergoed gaat worden ter vervanging van de free style libre. Semi closed loop systeem zou goed kunnen helpen tegen mijn hypo’s.

  Groeten Leo

   • Susan

   Hoi Leo,

   Mijn dvk zegt het volgende: ” Verder via de telefoon bedienen wat ik heb begrepen gaat nu nog niet maar waarschijnlijk volgend jaar.”

   Dat klopt dus niet als ik jouw verhaal lees?

   Grt.
   Susan

    • Devugh

    Dag Susan,

    Je dvk is inderdaad niet helemaal op de hoogte.
    Bedien op dit moment de pomp volledig via de telefoon.

    M.v.g. Leo

    • Susan

    Hoi Leo,

    Bedankt voor je antwoord en goed te horen dat de bediening via de telefoon werkt. Ik zal mijn dvk hierover informeren.

    Ik heb zelf nu de omnipod en mag in december een nieuwe pomp kiezen. Ik neig heel erg naar de medtrum A7 aangezien daar naar mijn idee meer vooruitgang in zit dan de omnipod. Deze heb ik inmiddels al 8 jaar en qua ontwikkeling vind ik het maar langzaam gaan.

    En inderdaad te hopen dat de bijbehorende cmg vergoed gaat worden. Er kan in ieder geval een cmg aan gekoppeld worden en dat is bij de omnipod nog steeds niet.

    Laatste vraag die ik nog heb is of je terug zou willen naar de omnipod of dat je met de Medtrum A7 net zo tevreden bent (of meer tevreden misschien)?

    Wederom bedankt!
    Grt.
    Susan

   • LiekeK

   HOi Leo,
   voor mij hetzelfde verhaal als bij anderen, ik mag vanaf januari over en gebruik nu de omnipod.
   Kun je iets zeggen over de gebruiksduur en het formaat in vergelijking met de omnipod?

   Alvast dank voor je reactie

   Lieke

  • Devugh

  Hoi Susan,

  Heb hiervoor ook 8 jaren de omnipod gebruikt.
  Hoewel er nog wel wat nadelen aan de medtrum zitten zou ik toch niet terug willen naar de omnipod. Het grootste voordeel is dat je niet zoveel mee hoeft te slepen. Nadeel is dat ik nu wel eens vergeet om te bolussen. Toch maar de bolusherinnering inschakelen.
  Mvg Leo

 • Hoi Leo,

  Ik stap binnenkort over van pentherapie naar een insulinepomp.
  Op dit moment neig ik naar de Medtrum A7.

  Ik vroeg dan ook af of je na een aantal maanden de Medtrum A7 te gebruiken er nog steeds positief over bent.

  Met vriendelijke groet,
  Marlies

 • Ik gebruik zelf sinds een paar weken de medtrum A7. Tot nu toe zeker tevreden, maar vind het wel een gedoe om de patch te wisselen. Kost meer tijd en moeite dan bij de Omnipod. Het grootste voordeel vind ik dat alles te bedienen is met je eigen telefoon. Je hoeft niet zo veel mee te slepen. Als het goed is komt binnenkort de sensor die samenwerkt met de pomp. Dit lijkt me erg ideaal. Vooral omdat ik vaak ‘S nachts hypo’s heb.
  Over 2 maanden ga ik de keuze maken tussen de Omnipod en de Medtrum pomp.

  Gr Patty

   • LiekeK

   Ik ben het met je eens! De app is een heel groot voordeel!
   De metalen naald vind ik ook nadeel. Regelmatig voel ik hem zitten. Het wisselen is meer gedoe en duurt veel langer dan met de omniPod.de patch is ook veel groter en lomper. Aan het afronden van de hoeken wordt gewerkt begreep ik.
   Het gedoe ben ik nu na 1,5 maand wel aan gewend. De tijd die het kist went nog niet.
   De app wint het nu nog van de andere ongemakken. Ik mag nog 1,5 maand proefdraaien :-)

   Als ik zeker wist dat ik de sensor ga krijgen was ik al om. Maar das de vraag het is een cgm met closed loop en die krijg je niet zomaar.

  • Devugh

  Hallo allemaal,

  Hierbij een update over het gebruik van de Medtrum pomp.
  Tot mijn grote spijt ben ik vorige week na veel problemen overgestapt op de omnipod dash.

  Nog even een opsomming van mijn bevindingen:
  1 – Heel handig dat alles via de telefoon te bedienen is. Scheelt een hoop gesleep met spullen. Bovendien updates enz. ook via internet.
  2 – Het opstarten van een medtrum pod is wel wat bewerkelijker dan een omnipod maar gezien de voordelen wat mij betreft niet onoverkomelijk.
  3 – Heb geen hinder gehad van de stalen naald en het loodrechte inbrengen hiervan. Ik voel tijdens het inbrengen zelfs minder dan bij de omnipod. Bij de omnipod heb ik nog wel eens last van de naald tijdens het dragen en ook regelmatig bloed in het venster. Dit was bij de Medtrum pod bijna nooit het geval.
  4 – Medtrum pods met de “oude” pleister lieten regelmatig los (vooral bij zweten tijdens inspanning). Pods met de “nieuwe” pleister “zitten als een huis”.
  5 – Houdt vrij lang een rode plek van de “oude” pleister. Jeukt niet. Dit heb ik ook aangegeven bij Medtrum. De vervangende pods hebben een ander soort pleister welke ze nu blijkbaar aan het testen zijn in Zweden. Inmiddels deze 3 pods met andere pleister getest. Conclusies: plakken veel beter/zitten veel steviger. Roodverkleuring blijft ook hier tot ruim 1 1/2 week zichtbaar zonder te jeuken.
  6 – Doel was ook om met de bijbehorende cmg de bloedsuiker beter onder controle te krijgen. Semi closed loop systeem zou goed kunnen helpen tegen mijn hypo’s.
  7 – Na enige tijd liep ik verschillende keren tegen zeer hoge hypers aan. Van ver boven de 20 tot niet meetbaar HI . Ook via bloedprikken niet meer meetbaar. Pomp gaf geen foutmelding. Zeer frustrerend vanwege het feit dat hier geen duidelijke oorzaak voor aan te geven was. Vervelend was ook dat dit meestal s’nachts plaatsvond. Na het aanbrengen van een nieuwe pod (met insuline uit hetzelfde flesje) ging het dan de volgende dag langzaam weer beter. Het lag ook niet aan de plaats van de pod. Meerdere plaatsen gaven deze problemen.
  8 – Vanuit Medtrum werd er alles aan gedaan om het probleem op te lossen. Helaas kwam het, voor mij, enkele keren te vaak voor en was er geen directe oorzaak en dus oplossing voor het probleem aan te wijzen.

  Ik blijf echter overtuigd van het concept en vind het erg spijtig dat het voor mij, op dit moment, niet werkt.

  Ik wens iedereen die kiest voor de medtrum veel succes.

  Mvg Leo

   • LiekeK

   Wat balen voor je!
   Maar hoe denk je dat de pomp zorgt voor je hypers?

    • Devugh

    Dag Lieke,
    Het probleem was juist om de oorzaak van de hypers te achterhalen. Waarschijnlijk zoals je zelf even later al aangeeft verstopping of iets dergelijks. Alleen gaf de pomp geen alarm.

    Nu enkele weken weer over op de omnipod en gelukkig gaat het weer prima.

    • LiekeK

    Wat fijn dat het weer beter gaat!
    Vind het wel vreemd dat de oorzaak bij de pomp ligt. Had je een nieuwe pomp basis gekregen?
    Ik heb geen verstoppping meer gehad ( afkloppen) wel is 1x de naald met gewoon de Patch aanraken los gegaan een kreeg ik vorige week melding dat de pomp opnieuw was opgestart. Geen idee waarom. Ik moest de klantenservice vellen. Zij wisten het ook niet.
    De voordelen blijven de nadelen nog voor. Ik heb nog 3 weken. Vindt de klantenservice overigens erg prettig en goed meewerken.

    Hoe is jouw ervaring met de omnipod Dash? ( ga er tenminste vanuit dat je die nu hebt.

    Groetjes
    Lieke

 • Ik volg even! Ik gebruik nu ook 8 jaar de OmniPod en kan over een paar maanden weer veranderen van systeem. Ik zag dat iemand de A7 op proef gebruikt?
  Hoe heb je dat geregeld, ik zou dat ook graag willen.

   • LiekeK

   Je mag de medtrum 3 maanden op proef gebruiken. Altijd.
   Ik zit nu in mijn 2e mnd ga 3e in Vd week.
   Laatste weken 2x verstopping gehad. Vervanging wordt goed geregeld. Ga ff aankijken of dit vaker voor gaat komen

 • Welke app moet je gebruiken om de pomp te bedienen? Staat die gewoon in de Play Store?
  Ik wil graag weten of mijn telefoon geschikt is hiervoor.

   • LiekeK

   Easypatch2
   Zo heet ie in ieder geval in de App Store.

 • Ik ben ook zeer benieuwd naar de ervaring met de Medtrum A7+. Voor mijn lijkt dit momenteel een goed alternatief om naar over te gaan gebruik momenteel insuline pennen.

  Handig lijkt mijn dat alles via de smartphone te bedienen is en tevens las ik dat het ook mogelijk smart watch, wie heeft daar ervaring mee?

 • Aanstaande maandag stap ik over op de Medtrum A7. De doorslag gaf voor mij dat deze pomp via mijn telefoon te bedienen is. Ik vind de patch wat groot, maar tegen de zomer wordt het formaat 40% kleiner. Tot nu toe gebruik ik al 38 jaar (!) een pomp met slang, de laatste pomp(en) de Accu chek insight, (ook) een hele fijne pomp. Voordeel van een pomp met slang: deze is af te koppelen! Afijn, super dat ik de Medtrum 3 mnd mag testen.

 • Hoe kan je zo’n proef van 3 maanden aanvragen? Ik zie nergens contactgegevens van medtrum…

  • Kan via je diabetesvpk!

 • Dag allemaal,

  Ik wilde ook even mijn bevindingen delen:
  Ik zit net in m’n tweede proefmaand en ben vandaag al gestopt met de Medtrum pomp. De zoveelste storing die er ongemerkt insloop, de app had geen verbinding meer met m’n patch maar gaf geen alarm. Ondertussen steeg ik door naar de 18.
  Dit was nu de zesde storing in 6 weken tijd, tegen 2 foutmeldingen in 6 jaar op de omnipod! Ik ben er even klaar mee en heb nu weer een omnipod ingeschoten. Dat inschieten doet bij de omnipod net even meer zeer dan bij de Medtrum, maar nu heb ik tenminste weer betere suikers!
  Wel ontzettend jammer want wat is die app van Medtrum een groot voordeel. Ik merkte dat ik er ook veel voor over had. Pijn aan de stalen naald nam ik voor lief! De pleisters van de Medtrum blijven wel oké zitten maar laten een hele vieze zwarte rand achter. Dit had ik ook nooit met de omnipod.
  Maar goed, al met al vind ik het wel jammer want nu moet ik weer de hele dag op zoek naar m’n pdm van de omnipod…

   • George

   Hoi, ik ben ook over gegaan van de omnipod naar de medtrum A7. Heb soortgelijke ervaring maar zou voor geen goud meer terug willen. Alle storingen heb ik in het begin ook met de omnipod mee moeten maken, is dus lood om oud ijzer. Merk nu pas hoe vreselijk bekrompen omnipod was/is. Overigens is 24u ondersteuning van medtrum geweldig. Wou alleen hiermee aangeven dat er ook positieve ervaringen zijn met de medtrum a7. Succezzz met je omnipod, daar is verders niks mis mee.

  • LiekeK

  Gebruik nu een klein jaar
  Medtrum en week of 6 de nano patch.
  Ben heel erg tevreden. Wel eens ern fout maar de klantenservice is veel sneller en beter dan bij de omnipod. Gebruik met telefoon en updates tussendoor ipv 4 jaar hetzelfde als met de omnipod zij écht ideaal.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.