Home Forums Hulpmiddelen Medtrum A7

 • Devugh

Medtrum A7

Heeft iemand al ervaring met de Medtrum A7 pomp?

  • corrus

  Da’s toch alleen maar een sensor??

  • Devugh

  Nee hoor. Slangvrij systeem (vergelijkbaar met omnipod) wat eventueel te combineren is met een sensor:

  A7+ TouchCare® Systeem

  Slang-vrij semi-closed loop insuline-managementsysteem
  Integreert insulinepomp en CGM
  Voorspellende Lage Glucose Pompstop
  Kleuren touchscreen
  Toekomstige Updates naar HCP via Medtrum account

  • H1LL1E

  Beste Devugh,
  Ik ben aan het wachten totdat deze in Nederland op de markt komt (eind deze zomer is de verwachting). Ik heb gehoord van mijn dvk dat er vandaag een belangrijk gesprek was bij Medtrum.
  Mijn dvk heeft hem 3 dagen uitgeprobeerd en ze was er tevreden mee. Ook zal de patch pomp via een app bediend kunnen gaan worden. Niet alleen aflezen, maar echt alles. Dat is voor mij de grootste reden dan ik deze wil gaan uitproberen.
  Met mijn telefoon de fsl aflezen, vervolgens via een andere app de bolus via de boluswizzard toedienen.
  Ik heb wel een Nederlandse handleiding gekregen via de dvk, maar deze kan ik niet downloaden oid (via een beveiligde omgeving….)

  Ben je ik op zoek naar een nieuwe pomp? Of heb je hier via de dvk iets over gehoord? Ik ben wel benieuwd. Er is maar heel weinig op internet over deze pomp te vinden.

  Groeten Hilde

  • Devugh

  Beste Hilde,

  Excuus voor mijn late reactie. Kreeg geen mail dat er gereageerd was.
  De 4 jaars termijn van mijn pomp verloopt in oktober en het ziekenhuis bood ook de medtrum pomp aan. Inmiddels heb ik al wel een keuze gemaakt.
  De redenen die jij aan geeft zijn ook mijn argumenten om over te stappen van de omnipod naar medtrum. Daarnaast is het zo dat (als de cgm vergoed gaat worden voor een bredere patiëntenkring) deze naadloos te integreren is met de pomp. Wat ook nog meetelt is dat mijn ervaringen met Insulet (sinds zij de ondersteuning en levering hebben overgenomen van Mylife hier in Nederland/Europa) zeer negatief zijn.
  Helaas kan ik niet eerder dan januari 2021 berichten over de ervaringen met deze pomp omdat ik zojuist de kwartaallevering voor het laatste kwartaal 2020 van de omnipod heb ontvangen.
  Wel gebeld met Medtrum Nederland: zij gaven aan dat het A7 systeem nu wordt uitgerold in Nederland. De verwachting is dat de pomp eind september beschikbaar komt.

  Met vriendelijke groet,
  Leo

  • H1LL1E

  Beste Devugh,
  Ik heb ook geen bericht gehad, dus ik reageer ook laat. Maar de pomp is sinds gisteren in bestelling. Ik ben erg benieuwd. Als ik straks over ben zal ik mijn ervaringen wel delen.
  Groeten Hilde

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.