Home Forums Bloedsuikerwaarden Meer hypers en hypo’s dan gewend

 • Rodia1

Meer hypers en hypo’s dan gewend

Hallo,

Ik merk sinds kort dat mijn waardes alle kanten opvliegen, dan een hyper en als ik 2 eh meer spuit en toevallig boodschappen ga doen komt er gelijk een hypo achteraan.

Of dit te maken heeft dat ik sinds kort, en waarschijnlijk sinds die tijd de kortwerkende insuline in mijn bovenarmen spuit i.p.v. mijn buik weet ik niet.

Dus mijn vraag: hoe zou dit komen?

Ben wel de laatste tijd wel wat krakkemikkig, een soort van griep zonder koorts.

 • Twee veranderingen tegelijkertijd, dat wordt lastig te beoordelen. Als je spuitplekken op je buik hebt, wordt de insuline in je arm nu sneller opgenomen. Tja en iets grieperigs vraagt meer insuline, maar waarschijnlijk heb je ook minder zin in eten. Als je nog geen FSL hebt, zit er niets anders op dan vaker meten om bij te kunnen sturen.

  • Rodia1

  Ja mijn buik heeft te veel spuitplekken, rechter deel alleen al is redelijk hard, en daarom nu dus in de armen.
  Die FSL heb ik nog niet, maar kom er sinds kort wel voor in aanmerking begreep ik, tenminste dat is het laatste nieuws welke ik er over gelezen heb.

  De Abasaglar spuit ik steeds in de bovenbenen, welke overigens vaak af en toe best pijnlijk zijn, daarom eerder alles in de bovenbuik.

  Ik ga er binnenkort even over in gesprek met mijn behandelaar om die FSL vergoed te krijgen, want al dat geprik in mijn vingers wordt ik niet vrolijk van.

  Meten doe ik dus nu dagelijks over de hele dag, daarom dat ik achter die hoge waardes kom, hypers voel ik niet, maar hypo’s wel.

  Ik heb overigens type 2 met 3 x daags Apidra en 1 x daags Abasaglar in 2 doseringen

 • Dit komt doordat je actiever wordt. Hierdoor wordt de insuline opname versneld, en dus krijg je een behoorlijke lading insuline ipv dat het langzamer wordt afgegeven volgens het patroon wat hoort bij de insuline.
  Dit kan bijvoorbeeld ook gebeuren bij douchen. Of in andere situaties waar een behoorlijk temperatuurverschil is.
  In de winter van binnen naar buiten gaan bijvoorbeeld.

  Los van bovenstaande zal je waarschijnlijk ook teveel bij spuiten.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.