Home Forums Verzekering en vergoeding meerkosten diabetes

meerkosten diabetes

welke meerkosten hebben diabeten eigenlijk allemaal wel ?

Ik moet voor de gemeente een specificatie maken en dit gaat me nogal
moeilijk af, ze willen het over het 2e halfjaar van 2016 .
Het eigen risico is het 1e halfjaar al op , wellicht kan ik dit opvoeren.
Kan iemand mij wellicht nog een paar aannemelijke kosten geven die ik zou
kunnen opvoeren ?

 • alle bezoeken naar de dvk of ziekenhuis voor je diabetes kun je opvoeren ook bij de belasting weet niet of je een libre gebruikt maar ook alle kosten die je daarvoor maakt eigenlijk alle kosten die je maakt voor je diabetes die je anders niet zou hebben uiteraard wel met een verklaring van je dvk of internist erbij dat je het echt nodig hebt

  • Pedro

  Het ligt helemaal aan het doel maar, niet lullig bedoeld, als je zelf al niet weet welke meerkosten je hebt gehad, heb je ze dan wel gehad of probeer je van alles te verzinnen om ergens uit een potje extra geld te genereren?

  • Anke

  Type 2 diabeten krijgen geen strips vergoed, dus moet je ze zelf betalen. Je hebt daar dan nog nota’s of betalingsbewijzen van. Verder meerkosten bij complicaties. Heb je een rollator nodig en zelf betaald omdat je vanwege je diabetes niet meer goed kan lopen. Zelf betaalde fysiotherapie ivm problemen door je diabetes ….

 • ja , ik probeer natuurlijk wel een potje aan te spreken,
  Andere jaren nooit een probleem, nu moet ik ineens alles aantonen
  En heb niet de plaatstelijke zorgverkeraar, anders zou ik het gewoon automatisch krijgen.

   • Arie

   Helaas is dit niet helemaal juist .
   Want ik denk dat het aan de zorgverzekeraar ligt waar je bent verzekerd.
   Ikzelf krijg namelijk alles vergoed door mijn zorgverzekeraar van strips tot naalden, injectiepennen, glucosemeters

 • Elke keer dat ik een rijbewijs moet laten verlengen (elke 5 jaar) moet ik naar een oogarts en een huisarts voor een verklaring dat alles nog goed is. Die kosten zou je ook kunnen opvoeren.

 • kosten voor eten, want je moet alles suikervrij kopen en dat is natuurlijk duurder, extra voetverzorging om complicaties te voorkomen, extra waskosten, speciale sokken zonder naden enz

 • Parkeerkosten bij het ziekenhuis en rijden erheen en terug kunt u ook declareren.. al moet je dan wel boven een bepaald bedrag pj komen… ik weet het bedrag niet uit mn hoofd, sorry.

 • kosten voor eten, want je moet alles suikervrij kopen en dat is natuurlijk duurder…

  Dit is al heel lang achterhaald. Suikervrije producten, bedoeld voor mensen met diabetes zijn ook (bijna) niet meer verkrijgbaar.
  De hype van de laatste jaren is zo min mogelijk koolhydraten. Zie verder op dit forum.
  Je kunt normaal eten, maar producten met toegevoegde suikers moet je vermijden, waar mogelijk.

  Voor wat betreft het vergoed van teststrips voor mensen met diabetes type 2….zodra je insuline gaat spuiten, worden deze door elke verzekeraar vergoed. Slik je Metformine en/of andere tabletten, dan betaal je het zelf.
  Mijn eerste bloedsuikermeterset moest ik zelf betalen en dat kostte als aanschaf 55 euro.
  Nu is een complete starterkit al voor 15 euro te verkrijgen.
  Ik meen elke 3 jaar, kun je een andere set krijgen, mocht dat nodig zijn.

  Ook als jouw meter en prikpen uit de roulatie gaat.
  Ik heb dat met mijn eerste set gehad, de OneTouch Vita, en de huidige OneTouch Select plus met toebehoren gaat er ook uit. Lifescan, die deze producten levert, stopt met leveren aan de Nederlandse markt. Dan vergoed je verzekering ook een ander meter.

  Maar om bij het topic te blijven…wat je precies kwijt bent aan kosten voor het leven met diabetes, zal ook per persoon verschillen.

  Vroeger kon je extra kosten, zoals aangepast dieet aftrekken van de belastingen, maar de drempel is nu zo hoog en de eisen zo streng, dat je wel heel duidelijk hard moet kunnen maken dat je echt zoveel kosten maakt. Bonnetjes bewaren dus en als bewijs bij je aangifte meesturen.
  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/gezondheid/aftrek_zorgkosten/hoe_berekent_u_uw_aftrek/drempelbedrag_berekenen/drempelbedrag_2016

  • Maye

  Aannemelijke kosten? Serieus? Als ik recht heb op een voorziening, moet ik me doorgaans in duizend-en-een bochten wringen om duidelijk te maken dat ik de waarheid spreek. Weet je waarom? Omdat er mensen zijn die ‘aannemelijke kosten’ in rekening brengen, terwijl ze die kosten niet wérkelijk hebben gemaakt. Geen idee of je daar al eens bij stil hebt gestaan. Ga gerust je voordeel doen, je zult er een goede reden voor hebben, dat hou ik me wel voor. Maar ik krijg het niet voor elkaar om je tips te gaan geven, ik hoop dat je dat ook begrijpt vanuit mijn gezichtspunt.

  • Omaa

  Bij de gemeente opgeven voor Wat?
  De kosten die je zelf maakt.
  Ik krijg alles vergoed.
  Misschien andere verzekering nemen daar is nu de tijd voor.
  Mijn eigen bijdrage 385.00 ben ik al in de eerste of tweede maand door.

  • Ben42

  Natuurlijk maak je meerkosten door je diabetes.
  Dat kan van alles zijn, van een keertje bellen met het ziekenhuis (wat bijna niets kost), extra voorzieningen die je dient te treffen (eten, tasjes, verzorging), tot en met zoiets als de Free Style Libre (die een aanzienlijk bedrag kost).

  Voor vergoedingen is er allereerst de verzekering, daar is zeer duidelijk vastgelegd wat wordt verzekerd en wat niet. Zaken die erbuiten vallen die zul je zelf moeten betalen.

  Nu kun je bij de belasting kosten opvoeren en deze aftrekken van je inkomen. Daar zit over het algemeen een drempel bij. (Voor twee verdieners is deze over het algemeen veel hoger dan de gemaakte extra kosten. Voor iemand met een enkel inkomen is de drempel soms niet zo hoog). Hiermee breng je je inkomen naar beneden zodat je minder belasting betaald. Maar over het algemeen is het zo dat na de drempel er niet veel aftrek meer is en dat je hiervan rond de 36 of 42 procent terug. Meestal niet zo veel.

  Dan is er voor mensen die zeer weinig hebben te besteden (bijstands niveau), nog de mogelijkheid om aan te kloppen bij de gemeente. Afhankelijk van de gemeente zijn er vaak wel voorzieningen om bepaalde zaken vergoed te krijgen.

  Voor de meeste mensen geldt, als het niet in de zorgverzekering zit (of door het ziekenhuis wordt betaald), dan zijn er weinig mogelijkheden.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Mijn partner heeft hoge suiker doordat hij een alvleesklierontsteking heeft gehad.
  Daarom gebruikt hij 3x daags metformine.
  Ik kan nergens vinden wanneer die medicijnen vergoed worden en hoe je het aankoopbedrag dan terug krijgt.
  Heeft iemand een idee?

  Thanks!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.