Home Forums Nieuw met diabetes Menstruatie

 • Doortje

Menstruatie

Hoihoi,

Omdat ik er op internet weinig over kan vinden hoop ik dat hier vrouwen zijn die hetzelfde hebben gehad. Nu bijna een maand geleden heb ik te horen gekregen dat ik diabetes type 1 heb. Net daarvoor had ik mijn maandelijkse periode. Nu ik weer ongesteld hoor te worden gebeurt dit niet. Ik kan niet zwanger zijn dus dat is het niet. Zijn er meer die in het begin van de diabetes na het beginnen met insuline ook geen menstruatie hadden?

Groetjes Doortje

 • Hee Doortje!

  Allereerst: wat naar voor je dat je te horen hebt gekregen dat je diabetes type 1 hebt :(
  Je bent de eerste maand nu door, dan heb je de eerste lastige periode achter de rug.
  Héél erg veel weet ik er ook nog niet vanaf, maar na de eerste maand werd het voor mij allemaal een stuk beter.

  Wat je schrijft is verder heel herkenbaar. Ik heb 3 maanden geleden de diagnose diabetes type 1 gekregen, en had precies hetzelfde als wat jij omschrijft. Een week voor de diagnose was ik ongesteld, en de maand daarna heeft het best lang op zich laten wachten!
  Insuline is natuurlijk een hormoon, en ik denk zelf dat je hormonen daardoor misschien wat uit balans raken (zeker weten doe ik het niet, ik ben geen dokter!)
  Ik had me voorgenomen om er bij mijn volgende afspraak bij de diabetesverpleegkundige naar te vragen, maar exact een dag voor die afspraak werd ik ongesteld, en ik heb er eigenlijk niet meer naar gevraagd.

  Al met al ben ik die eerste maand na het insuline spuiten een week of 2/3 te laat ongesteld geworden, terwijl het normaal op de dag uit te tellen is.

  Ik kan je niet vertellen of het nu weer terug ‘op schema’ en ‘regelmatiger’ is, omdat dit ook pas mijn 3e maand is. Als het goed is ga ik volgende week voor de 3e x na de diagnose ongesteld worden (al hoop ik dat het nog een weekje op zich laat wachten. Ik ga namelijk op vakantie)

  Goed dat je hier een topic over maakt. Ik heb er ook al eens naar gezocht op internet en inderdaad niets gevonden. Mocht het ongesteld zijn toch nog lang op zich laten wachten, contacteer dan even je arts of diabetesverpleegkundige ;)

  Succes met alles!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.