Home Forums Bloedsuikerwaarden Met Tresiba gaat mijn nuchtere bloedsuiker omhoog

Met Tresiba gaat mijn nuchtere bloedsuiker omhoog

Sinds een jaar of 5 heb ik diabetes 2. Nadat ik hiervoor medicatie kreeg (Metformine), ben ik mij gaan verdiepen. Uiteindelijk ben ik koolhydraatarm gaan eten en kreeg ik met een lage dosering Metformine mijn waardes goed onder controle. Eind 2020 kreeg ik last van galstenen en die zijn verwijderd. Ik kreeg toen direct te horen dat mijn galblaas verwijderd moest worden en dat is maart 2021 gebeurt. Ik kreeg wat complicaties die ik al eens eerder na een operatie heb gehad. Een stevige artritis aanval was het resultaat. Omdat ik allergisch ben voor NSAIDS, heeft de huisarts een zeer korte prednison kuur gegeven met de opmerking mijn bloedsuiker in de gaten te houden. Na de 1e pil schoot mijn suiker naar 20moll. Uiteindelijk heb ik 2 x een Prednison pilgenomen en gestopt. Gelukkig was de artritis pijn gedaald. Maar, mijn bloedsuiker is daarna nooit meer normaal geworden. Ik kreeg het eigenlijk niet meer onder de 10 moll, wat ik ook deed. Verschillende medicaties gehad, maar niets hielp. Sinds half december ben ik aan de insuline, Tresiba. Ik begon met 10EH, maar mij bloedsuiker steeg alleen maar. Nu, ruim een maand later zit ik op 24 EH, en mijn nuchtere waarde schommelt rond de 13-15 moll.
Aan mijn eet patroon ligt het niet, eet nog steeds koolhydraatarm, ik loop iedere dag mijn 10000 stappen, drink geen alcohol. Begrijpen doe ik het niet!

Heeft iemand soortgelijke ervaringen?
Ik hoor het gaar!

 • Hoe zijn je bloedsuikers over de rest van de dag? Ik spuit nu zelf al 2,5 jaar Tresiba, 10 eenheden per dag en voor de maaltijden Humalog, maar ik ben al ruim 40 jaar type 1. Nog nooit zo tevreden geweest als met Tresiba, omdat deze echt 24 uur constant werkt. Met de andere langwerkenden had ik altijd last van de op- en afbouw effecten. Mijn hba1c was vroeger zo’n 80, met de FSL werd dat al 60 en met Tresiba zit ik nu op 42 à 44. Wel heb ik soms dat na het opstaan mijn bloedsuikerwaarde stijgt, maar dat is niet iedere dag. Dat los ik op met 2 eenheden Humalog. Die stijging is van 5 à 7, naar 10 tot 13.

 • Ik hen 40 jaar type 1

  En gebruik ook Tresiba al zo’n 5 jaar. Samen met NovoRapid. Tot volle tevredenheid. Maar het “inregelen duurde wel een paar weken”. Het geeft je wel veel meer vrijheid. Ook ik heb soms in de ochtend een stijgende waarde tot zo’n 12. Maar dat vind ik geen probleem want even met de hond wandelen zorgt dat ik meestal weer zo rond de 7 – 8 zit.
  Mijn hBA1C is altijd ronde de 7-7.3 (de oude waarde die hen ik nog steeds in m’n geheugen…..).
  Ik accepteer dat en ook mijn internist want ik heb dus nauwelijks een hypo en op mijn leeftijd (75 ) vind ik de kwaliteit van het leven veel belangrijker dan maar steeds te staren naar al die waarden. Dat deed ik met “beperkte middelen” bloedsuiker metingen 40 jaar geleden.

  Ik doe dat na 40 jaar allemaal zelf.

  • Eef

  Volgens mij kan de hele wetenschap de pot op.
  Gisteravond, 20/1/22 rond 20.00 uur 13,9 mmol.
  Heb van zowel Tresiba als Novorapid 20 eh ge-
  spoten.

  Nu, 21/1/22 om 10.10 was het 10,9 mmol.
  Maar het idiote is, dat ik me vannacht heb
  volgevroten met suikerklonten !
  Neen, ik heb vanochtend nog niets gespoten.

  Hoe kan het dan, dat bij de één de bloed-
  suikerwaarden stijgen door gebruik van
  insuline, en bij de ander dalen de waarden
  na gebruik van suiker….

   • daven

   Tja ….. soms zijn bloedsuikers gewoonweg niet te verklaren en moet je er gewoon mee dealen 😉 Het is ook best frustrerend en van mij mag je je frustratie erover best eens spuien 😝

   en je weet zelf ook dat je volvreten met suikerklontjes ,niet de oplossing is 😋😋😋(maar ik snap je wel 😉)

   Groetjes God(vriend) 🤡🤡🤡🤡🤡

 • Eef,

  Als je vindt dat: “Volgens mij kan de hele wetenschap de pot op.”
  Waarom gebruik je dan nog insuline?
  Ga effe ergens anders spelen zeg !

  • Eef

  En jij noemt je god ?
  ga naar de speeltuin !

  • Dag Eef,

   je moet “aan de bril” m’n beste……………

   Ik ga, net als veel andere, niet meer op je verwarde oprispingen reageren.
   Het beste met je.

  • spuit

  Wie stelt mij wat gerust. Vanochtend bloed geprikt.
  Suiker nuchter 15,ik slik 3x 1000 mg metformine, eet koolhydraatarm heel weinig zoet ben in beweging.
  Maandag weer afspraak met de praktijkondersteuner, ik ben een zenuwpees maak me snel druk.
  Maandag wordt de medicijnen verhoogd.

 • Lastig, het duurt altijd even eer een verhoogde bloedsuikerwaarde weer daalt na meer of andere medicijnen. Het moet aanslaan als het ware. Het is geduld hebben en je er niet al te druk over maken, stress werkt weer bloedsuikerverhogend. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.