Home Forums Bloedsuikerwaarden metaalsmaak en opeens hoge bloedsuikers

metaalsmaak en opeens hoge bloedsuikers

ik ben vanaf 1 januari 17 kilo afgevallen .eerst met herballife waarbij de waardes tussen 7-10 zaten. daarna met de diëtist overgegaan op schijf van 5 . koolhydraatarm gedaan in verleden maar daar kreeg ik 2 x een darmverstopping van. heb ook spastich darmsyndroom. afvallen ging goed tot opeens 2 maanden mijn suikerwaardes mega ophoog gingen . nuchter 17. s’avonds 22 !! medicijnen opgehoogd. nu s morgens 4 gliclazide met 1000 mg metformine en s avonds 1 metformine 1000mg.
na 4 weken nog geen verlaging . niemand weet waar dit opeens vandaan komt. overgang zegt de H.A , ben ik al 5 jaar vanaf ….geen ander eten . je zou toch zeggen dat als je afvalt dat je waardes naar beneden gaan ? nee bij mijn gaat alles juist omhoog . toen ik 100 kilo woog had ik veel betere waardes. ik heb zo het gevoel dat ik mijn lichaam aan het vergiftigen ben met al die medicatie……ik zwalk als een dronkenman, moet me vaak ergens vasthouden om niet te vallen .
ik ben nu door gestuurd naar een internist. krijg nu nog een echo van mijn lever en nog een keer bloedonderzoek voor mijn schildklier. ook loop ik al zeker 7 weken met een vreselijk vieze metaalsmaak en een vreselijke droge mond. ook daar hebben ze geen idee van . het staat als bijwerking van de metformine , daar 2 weken mee gestopt maar ook geen verandering. en mijn bloeddruk is ook mega omhoog gegaan. ik word er zeer gespannen en moedeloos van inmiddels. is er iemand die dit herkent ?

  • Wat goed dat je zo bent afgevallen en wat jammer dat je dan niet beloond wordt , maar juist gestraft. je kan pech hebben en dat je alvleesklier er gewoon mee gestopt is. Die droge mond kan van de super hoge bloedsuikerwaarden komen die je hebt. Net als de duizeligheid, wel eng lijkt me dat. Het zal toch even afwachten zijn wat de onderzoeken opleveren, hopelijk ben je snel aan de beurt.

  • hoi yvonne . hoe kan je zien en weten dat mijn alvleesklier het laat afweten ? is daar een bloedonderzoek voor ?

  • Daar ben ik niet deskundig in. Als je niet meer reageert op de gebruikelijke medicatie bij type 2 is dit een waarschijnlijke oorzaak. Dit kan je het best bespreken met de internist.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.