Home Forums Medicijnen Metformine uit je bloed

 • Nwn09

Metformine uit je bloed

In februari 22 kreeg ik te horen dat ik pré diabetes had maar al snel daarna waren mijn waardes te hoog en kreeg ik DM2 als diagnose.ik ben ik april met 2x 500mg metformine begonnen en in juni naar 3x 850mg gegaan. Vanaf die tijd zit ik nuchter rond de 7 en na maaltijden rond de 10. Na eetbuien nog wel steeds rond de 13/14.

Nou waren wij afgelopen weekend bij vrienden in België vlak over de grens en zijn daar spontaan blijven slapen en de bedoeling is dat we tot zaterdag blijven. Snel wat kleding gekocht en letterlijk even kamperen.
Nou is alleen het probleem dat ik geen metformine bij me heb maar wel al sinds maandag/dinsdag het idee heb dat mijn waardes oplopen.

Weet iemand hoe lang het duurt voordat het uit je lichaam is?
Kan het veel kwaad nog even 48 uur geen medicatie te gebruiken?

Alvast bedankt.

 • volgens apotheek.nl

  Het werkt binnen één tot drie uur, waarna de werking vijf tot zes uur kan aanhouden.
  Dus ja, bij meerdere dagen is het echt wel uitgewerkt.
  Maak je niet al teveel zorgen, zsm weer beginnen.

  • Nwn09

  Bedankt! Ik had zoiets van soms begin je met 1x per dag maar als het maar 6 uur werkt, hoe kan het dan werken want je eet de hele dag door.
  Ik dacht dat het 5 tot 6 uur goed werkt maar dat er ook een soort spiegel wordt opgebouwd net als met paracetamol en dat het dus wat langer doorwerkt

  thuis maar weer beginnen want ik heb bij de apotheek net voor hij dicht ging een meter gehaald met een paar strips (viel me mee, was maar 15 euro kwijt) en zat 2 uur na het avond eten op 18.

  • johnny

  Wat jammer dat ze jou in februari niet direct hebben aangeraden om koolhydraat arm te gaan leven, in plaats van gelijk al aan de medicijnen!
  Het kan nog natuurlijk, denk er eens over……

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.