Home Forums Medicijnen Metformine zomaar stoppen?

 • Laura68

Metformine zomaar stoppen?

Mijn moeder zit sinds kort in een verpleegtehuis. Ze heeft al jaren diabetes en had haar waardes steeds prima met metformine en gliclazide. Nu schommel haar suiker steeds. Dan is het weer 2,2 en vaak in de avond 14,0 . Nu geven ze haar soms geen metformine als haar suiker te laag is. Dit is toch niet hoe het werkt?

  • Rionne

  Doen ze dit via haar verpleegkundige of huisarts..of het verzorgingshuis zelf. Als zij onder behandeling is van diabetes verpleegkundige kunt u met hem of haar overleggen hoe dit kan,mag het verzorgingshuis niet uit hun zelf doen..
  Veel succes

  • Laura68

  Ik ga dit even navragen vandaag. Maar naar mijn idee heeft het ook geen zin om de metformine zomaar te stoppen.

  • Ben55

  Imho is de verpleeghuisarts de behandelaar van uw moeder en zal deze, indien nodig, een specialist inschakelen.
  V.w.b. de metformine:
  “Metformine verbetert de gevoeligheid van de lever en de spieren voor insuline. Hierdoor wordt meer glucose in de lever en spieren opgeslagen en verdwijnt het teveel aan glucose uit het bloed.”
  Als je suiker te laag is zal het innemen van Metformine niet zo zinvol zijn, dus of dat nu zo raar is daar twijfel ik aan. Maar ik ben geen medicus dus die vraag mag je rustig aan de behandelend arts voorleggen.

  Ik ben zelf insulinegebruiker en als mijn suiker (te) laag is en er weinig koolhydraten in de maaltijd zitten dan sla ik ook wel eens over. Wel regelmatig checken of de suikerspiegel niet toch omhoog gaat, maar het is bedoeld als voorbeeld.

  Groet Ben

  • Zorua

  Ik vind het een bijzondere keuze om de metformine over te slaan. Metformine heeft niet als bijwerking hypoglykemie, gliclazide wel. Ik zou het aankaarten bij de behandelend arts en uitleg vragen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.