Home Forums Psychische klachten Metformine zorgt voor B12 tekort! met depressie als gevolg…

 • Maloe

Metformine zorgt voor B12 tekort! met depressie als gevolg…

Ik wil toch ons verhaal vertellen op dit forum. Mijn man heeft al jaren erfelijke DT2. We hebben een rot periode achter de rug van 3 jaar. Een hele erge periode vol woede, depressie, afasie en alles wat je je niet wenst. De relatie was over zei hij en ik heb altijd van deze man gehouden. Snapte er niks van. Onze dochter was bang geworden en de woede-uitbarstingen waren enorm. Nadat we bij een natuurarts waren geweest hoorde we van B12 tekort. Het staat ook in de bijsluiter van de metformine. Wist je dat je van Metformine een B12 tekort kan krijgen met alle rampzalige gevolgen van dien. Tintelingen in handen en voeten en depressie… Komt gewoon door die metformine, die eet het B12 op. Moe, futloos, afasie en heleboel ellende kan voorkomen worden door een pilletje erbij te slikken. Kijk maar eens op http://www.stichtingb12tekort.nl
Heel veel kwalen zijn verleden tijd en hij zit weer heerlijk in zijn vel en wij hebben de oude papa en manlief weer terug. Want het was en is gewoon een schat. Maar die periode echt niet… Heel veel mensen weten het niet, het wordt door doktoren bestreden, maar een pilletje kun je zo slikken en kan geen kwaad. Let wel op dat je de goede neemt. Teveel aan B12 plas je gewoon uit. Het leven is weer zoals het moet zijn. Ik weet zeker dat veel relaties door dit tekort om zeep worden geholpen. Iemand kan echt ziek worden in lichaam en geest door B12 tekort. Herken jij je hierin? Hopelijk helpt het jou want partner zijn van iemand die dit heeft is heel erg. Ik ben nu nog aan het ‘revalideren’….Maar de natuurarts ben ik eeuwig dankbaar ….

 • In de bijsluiter staat dat bij 1 op de 10000 er een verlaagde vitamine B12 waarde kan optreden. 1 op de 10000! Dat is een flinke marge…. zeker als je kijkt dat 1 op de 7 vrouwen te maken krijgt met borstkanker. (om het even in perspectief te plaatsen)
  Ik wil jouw bericht absoluut niet bagatelliseren, maar vind wel dat je het bericht iets meer aandikt dan wellicht nodig is. Zelf ben ik overigens niet zo van de natuurgenezers, maar dat is ieder zijn voorkeur. Is er echter door middel van een bloedtest ook daadwerkelijk aangetoond dat er een vitamine B12 tekort was? Alleen een bloedtest kan dat namelijk onomstotelijk vast stellen. Er zijn namelijk meerdere dingen waardoor een vitamine tekort kan ontstaan, en dan heb ik het dus niet alleen over vitamine B12.
  Uiteraard is het positief dat je man zich weer beter voelt. Ik blijf het echter een beetje te overtrokken opgeschreven, alsof iedere Metformine gebruiker bijna met zekerheid een vitamine B12 tekort zal krijgen. Dat klopt namelijk weer niet.

  • Maloe

  Hoi Yvonne,

  Dank voor je reactie. De periode was echt heel erg… We hebben er allemaal onder geleden. En niet zo zuinig, Jazeker dat is aangetoond in het bloed. Ik heb reeds 4 andere gezinnen gesproken die ook een man hadden met afasie en een enorme depressie en lichamelijke kwalen. De huisarts geloofde er niet in. We zijn omgeswitched en de diabetes begeleiders moeten gewoon testen op B12 tekort, Dit was niet nodig geweest. Als je een noodnummer moet bellen om herhaling te voorkomen dan is dit zeker niet overtrokken geschreven als ik mijn verhaal moet opschrijven dan had ik 20 kantjes moeten schrijven, Kijk, iedereen reageert anders, ik wil mensen waarschuwen die in hetzelfde verhaal zitten en dat geldt zeer zeker niet voor iedereen. dat ben ik met je eens. Maar daar is het forum voor. Kinderen en partner zijn ook belangrijk en de patiënt zeer zeker. En goede diabetes begeleiding krijgen en niet getest worden op B12 tekort kan gewoon niet. Maar dat komt dus wel voor. De natuurarts heeft het na drie jaar toestanden ontdekt en daarna is er uit de bloedtest bij de huisarts uitgekomen en de waardes waren veels te laag. Nog nooit eerder op getest. Mijn man is terug, de vader van mijn kinderen ook. Dus iemand die in hetzelfde schuitje zit: kom in actie en laat je regelmatig testen op B12 tekort. Dat is mijn boodschap wat ik weet gewoon dat er heel veel mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten! En gelukkig is dit niet voor iedereen geldig… Ik wens het niemand toe namelijk…

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.