Home Forums Hulpmiddelen miao miao vraagje

 • m@rtin

miao miao vraagje

Wie gebruikt de miao miao 2? Mijn vraag is: kun je ook gewoon nog tussendoor scannen met je originele reader? En zitten er ook voorspelde hoog en laag alarm op die 30 min van te voren waarschuwt? Werkt het systeem ook een beetje probleemloos? Ik wil nu de miao miao 2 aanschaffen i.c.m de app xdrip.
Groet
m@rtin

  • Jasper

  Hoi M@rtin,

  Ik gebruik de miaomiao2 nu een maand of 4 geloof ik.
  Je kan nog gewoon scannen met je orginele reader en libre app.
  Dat doe je gewoon door die miaomiao heen.

  De alarmen moet je zelf instellen in een app, dat kan op zelf gekozen waarden (niet op een half uur want de libre sensor kan nog niet in de toekomst kijken) Ik heb bijvoorbeeld ingesteld dat mijn telefoon trilt bij een waarde van 8 of 4.2 en gaat piepen bij 10 en 4.
  De app die ik op mijn android telefoon (nokia 6.1) gebruik is xdrip+ (linkje) en voor een apple is Spike geloof ik de app die je wil hebben (maar die heb ik nooit geprobeerd)

  Het systeem werkt inderdaad “een beetje probleemloos” Het wil wel eens gebeuren dat de waarde wat afwijkt met de libre app.
  Ik gebruik de waarden van libre dan om xdrip te ijken.
  Ook is het opladen van de miaomiao niet altijd handig aangezien hij bij mij eigenlijk altijd op mijn arm vast zit geplakt.
  Ik sluit de magnetische laadkabel aan terwijl ik ga slapen, maar als je draait in je slaap schiet ie los. (het laden duurt een uurtje ongeveer en dan doet mijn miaomiao het 10 dagen)
  Ik heb zelf toen ik de miaomiao bestelde extra bevestigingsstickers bij besteld en had eigenlijk ook een extra laadkabel moeten bestellen want die is niet heel erg robuust.

  Kort om het werkt wel als je er zelf wat moeite in stopt, ik ben er erg blij mee, maar het heeft wel de befaamde chineese kwaliteit ;-)

  • Jasper

  PS Douchen en zwemmen lukt ook met de miaomiao!

  • m@rtin

  hallo jasper bedank voor je info , we gebruiken nu de libre 2 daar zit ook hoog en laag alarm op , ik hoopte dat op de miao miao een alarm bij aankomend laag of hoog zou zitten . zeg maar dat als je snel daald en binnen 20 min op een hypo zou zitten het systeem je vroegtijdig alarmeerd, dit heeft de dexcom en de medtronic sensor wel maar dat is een stuk duurder
  groet
  m@rtin

  • Jasper

  Ik heb net even gekeken en je kan ook voor fast falling en raising bloedsuikers een alarm instellen in xdrip+ zie plaatje :-)

  Screenshot_20200204-231326

  • Jasper

  En hier ook nog een alarm ervoor zie ik.

  Screenshot_20200204-233218

  • m@rtin

  super bedank voor de info japer daar kan ik wat mee , ik ga het ook bestellen voor onze zoon
  bedank .gebruik je de optie voor falling fast niet ?
  groet
  m@rtin

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.