Home Forums Hulpmiddelen MiaoMiao smart reader bestellen voor de Freestyle Libre

MiaoMiao smart reader bestellen voor de Freestyle Libre

Nu de Freestyle Libre 1 eindelijk vergoed wordt vanuit de basiszorgverzekering vroeg ik me af of er misschien meer mensen overwegen om een MiaoMiao aan te schaffen.

Voor de mensen die niet weten waar ik het over heb:

De MiaoMiao is een oplaadbare “smart reader” voor de FreeStyle Libre die gekoppeld kan worden met je smartphone om geautomatiseerd waardes op je smartphone binnen te laten komen.

Hoe het werkt:

De MiaoMiao is in principe een klein printplaatje met een NFC- (Near-field communication), BLE- (Bluetooth Low Energy) en een batterijmodule. De MiaoMiao kan gekoppeld worden op basis van Bluetooth met je smartphone en een Android app xDrip+. Als de MiaoMiao gekoppeld is vanuit de app kan de app automatisch om de 5 minuten een verzoek sturen via Bluetooth naar de MiaoMiao. Vervolgens kan de MiaoMiao (mits je deze naast je Libre sensor op je arm geplakt hebt) op basis van NFC communiceren met de Libre sensor en de gegevens terugsturen naar je smartphone.

Ik ben momenteel in het bezit van een MiaoMiao 1 maar zit helaas zonder oplaadkabel en kan daardoor er geen gebruik van maken. Ik zou graag in contact komen met mensen die van plan zijn zelf iets te bestellen bij dit bedrijf, bij bestelling boven een bepaald bedrag zijn de verzendkosten namelijk gratis, anders betaal betaal ik 25 euro.

Zelf ben op zoek naar deze kabel: (€9,07)
MiaoMiao1 oplaadkabel (Globale website)
MiaoMiao1 oplaadkabel (Europese website)

Voor mensen die interesse hebben in de MiaoMiao 1: (€90,67)
MiaoMiao 1 (Globale website)

Voor mensen die interesse hebben in de MiaoMiao 2: (€154,78)
MiaoMiao 2 (Globale website)

Tip: Ik ben nog wel een kortingscode tegengekomen die helaas alleen op de globale website (miaomiao.cool) geldig is:
Kortingscode is: welcomeback

Laat het even weten!

  • Jasper

  Hmm dit bericht komt net te laat voor mij…
  bij mijn miaomiao2 was de laadkabel ook niet meer ok
  De connector is gesmolten ivm met niet heel handig ontwerp in mijn ogen.

  Ik heb twee nieuwe kabels besteld 6 februari en wat plakkers via de globale website (miaomiao.cool).
  Echter kreeg ik van de week bericht dat het verzenden vertraging oploopt vanwege het chinees nieuwjaar en corona virus. (zie quote onderaan dit bericht)
  Ik zou dus iig via de Europese site bestellen ook al is die duurder.

  Groeten,
  Jasper

  Quote van mijn email:
  ———————————————————————————-
  Dear customer,

  Affected by the Chinese Spring festival holiday from Jan18- Feb1 and serious Corona Virus in China, we are now working at home and will reply you as possible as we can.

  All the MiaoMiao placed before 4, Feb will begun shipping according to the ordering time. For the users who placed the order after 4, Feb, the shipping will be a little bit delayed since most of the delivery company in China is still waiting to be recovered. We estimate it should still need one week.

  So sorry for the inconvenience caused and we sincerely hope everyone can work together to fight this corona virus. Best wishes!

  MiaoMiao Team

  • Liv1

  Wat is precies het voordeel van de MiaoMiao? Het wordt me niet echt helemaal duidelijk van hun globale website die boven genoemd wordt.

  Is het dat je niet meer actief hoeft te scannen maar alleen op je telefoon een app opent en dan direct de waardes ziet?

   • Jasper

   Hoi Liv1,

   Door de miaomiao hoef je inderdaad niet meer zelf te scannen en worden de gegevens van je FSL sensor naar je telefoon gestuurd.
   Het voordeel hieraan, vind ik, is dat je telefoon continu je glucose waarde binnenkrijgt en als die niet ok is kun je je telefoon zo instellen dat ie je waarschuwt dat je actie moet ondernemen om je bloedsuiker weer binnen de lijntjes te krijgen.

 • Dag allemaal,

  Ik weet niet of jullie telefoon geschikt is, maar er is ook een andere manier om je metingen te doen, zie de uitleg in dit nieuwsbericht:
  https://www.dvn.nl/nieuws/nieuwsbericht/freestyle-libre-readers-vertraagd-geleverd

  Hartelijke groet,

  Moderator ^Lotte

  • Bedankt voor de tip, wellicht is dit interessant voor andere mensen die dit lezen.

   Zelf ben ik namelijk niet van plan om elke keer een smartphone langs mijn sensor te halen, mijn voorkeur gaat uit naar een smart reader die om de 5 minuten geautomatiseerd een waarde door kan sturen naar mijn smartphone.

   Mijn doel is dan ook om een Closed Loop systeem te bouwen omdat ik helaas niet in aanmerking kom voor een CGM met een geschikte pomp.

 • Beste allen,
  Ik ben ook in afwachting van de levering van de miaomiao 1. Dat duurt ondertussen al enkele weken en ik heb geen idee hoelang het nog gaat duren. Uiteraard heb ik begrip voor de (logistieke) problemen in China na de uitbraak van het Corona virus.
  Nu hoorde ik dat je ook in Europa kunt bestellen, maar daar kan ik niks over vinden. Een site in Hongarije of Polen? Iemand van jullie die een URL hiervan heeft?

  • Europa:
   miaomiao.eu

   Wereldwijd:
   miaomiao.cool

 • Je zult geduld moeten opbrengen,heb ook iets besteld in China,ligt al weken op het vliegveld, verwacht het de eerste weken niet mischien wel maanden,
  is overmacht, kunnen ze in China
  ook niets aan doen.

  Hilbrand.

 • Goede dag,

  Ik heb een vraag over de MM2. Ik heb hem sinds vrijdag draaiend maar wordt helemaal gek van dat ding! Ik gebruik de app tomato, maar moet 20x per dag opnieuw verbinding maken met de MM. (Als ik even naar boven loop en mijn telefoon ligt beneden moet ik opnieuw verbinden) Heb hem gisteren opgeladen en vanmiddag moest ik hem opnieuw laden want hij was leeg. Zijn er mensen die weten wat ik moet doen?

   • Liv1

   Het kan aan de instellingen van je telefoon liggen, hoeft niet perse aan de MM2 te liggen.
   Had er zelf met een nieuwe iPhone SE geen last van toen ik 1,5 maand Tomato heb gebruikt.
   Omdat het mijn batterij leegtrok inmiddels overgestapt naar Xdrip4iOS. Misschien helpt overstappen naar Xdrip of een andere app ook voor dit probleem.

   • Bedankt voor je reactie! Ik heb vanmiddag die andere app xdrip gedownload maar ik begrijp geen bal van die app. Ik krijg mijn MM2 ook niet gekoppeld.

    • Odouma

    Om de MM2 met xdrip te koppelen moet je eerst de mm2 resetten, dus even kort de reset pin indrukken, en dan verbinding maken met xdrip, die moet je ook elke keer doen als je de sensor vervangt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.