Home Forums Hulpmiddelen Mijn ervaring met de Mylife Ypsopump

Mijn ervaring met de Mylife Ypsopump

Ik heb al ruim 20 jaar een insulinepomp. Nooit problemen gehad. Iedere 4 jaar weer een andere. Ben begonnen met een pomp van Roche. Later overgegaan naar Medtronic. De laatste twee pompen waren de Minimed Veo. Dit jaar in april moest ik weer een nieuwe pomp. Aangezien de Veo eruit gaat moest ik dus aan een andere. Na afwegen van voor- en tegens van de diverse pompen kwam ik uit bij de Mylife Ypsopump. Eerst een maand op proef. Dat ging goed. Dus in april werd ik aangesloten op deze pomp. Na zes weken kreeg ik ineens een schel piepende pomp die ik niet stil kreeg. Naar de klantenservice gebeld en samen zijn wij eruit gekomen. Bleek een melding elektronische fout te zijn. Binnen een maand gebeurde hetzelfde weer. Echt balen, want bij zo’n melding moet je direct de batterij verwijderen en de knop twee seconden ingedrukt houden. (Dus als je bij de tandarts in de stoel ligt, die aan het boren is………ho….stop…../ Als je op de grote weg rijdt, waar je nergens kan stoppen….doorgaan met al die herrie……/Als ik aan de bridgetafel zit in de bridgeclub……….Sorry………gauw wegrennen………) Om gestoord hiervan te worden. Geen enkele knop die je gelijk even in kan drukken om de herrie te stoppen……balen!!! Ik was gewend om de pomp onder mijn kleding te dragen. Kan dus niet meer. In mijn ene broekzak de pomp en in mijn andere broekzak een batterij en muntje, zodat ik gelijk kan handelen.
Pomp is terug gegaan voor controle. Na een maand kreeg ik hem weer terug met de mededeling dat alles oké is. Sorry, maar ik vind het niet normaal dat ik binnen vier maanden tot twee keer toe een elektronische foutmelding krijg. Daarbij komt nog dat ik soms een nieuwe batterij erin doe die gewoon vol aangeeft en de volgende dag nog twee streepjes aangeeft. Klopt toch niet. Ik heb de pomp nu totaal ruim vier maanden. Ben benieuwd hoe het verder gaat. Maar ik weet dat ik deze pomp als de vier jaar om zijn NOOIT MEER hoef! Ik wil mijn Minimed Veo weer terug, maar helaas!

 • Nou dan zou ik eens in overleg gaan met je zorgverzekeraar, de pomp doet niet wat je er van mag verwachten, nonconformiteit oid heet zoiets dus op die voorwaarde kan het ontbonden worden, je moet immers een pomp hebben waar je op kan vertrouwen en niet steeds in storing gaat.

  • Ben42

  Ter aanvulling,
  De Veo pomp is volgens mij opgevolgd door de G640 en nu ook al weer een opvolger daarvan.
  De Veo was mijn voorgaande pomp nu gebruik ik de G640.

  Ten opzichte van de VEO is de G640 op vrijwel alle gebieden een verbetering en op een paar kleine gebieden ietsje minder. Deels is dit natuurlijk persoonlijk, maar in zijn geheel vind ik de G640 is flinke vooruitgang ten opzicht van de VEO.

  Wat is er slechter :
  De maat, de pomp is marginaal ietsje groter dan de Veo.
  De bediening is nu menu gestuurd.

  Wat is beter :
  De bediening is nu menu gestuurd. Meer mogelijkheden, op het display wordt goed aangegeven wat je aan het doen bent.
  Display is veel beter. Meer informatie en beter zichtbaar, in alle omstandigheden beter, een kleuren display dat ook in de zon goed afgelezen kan worden.
  Kleuren die aangeven wat de status is van de hoeveelheid insuline en de status van de batterij.
  Alarmen en meldingen in beiden geluid en trillingen.
  De snelle pomp bediening, b.v. het toedienen van enkele eenheden insuline werkt nu veel sneller en handiger, met verschillende toontjes wordt aangegeven hoeveel keer je het knopje hebt ingedrukt.
  Kan beter omgaan met andere soorten AA batterijen. (Voor wat ik begrepen heb minder kritisch naar allerlei soorten batterijen).
  Voorinstellingen, voor de maaltijden. (ontbijt, lunch, dinee en nog een extra).
  Voorinstelingen te maken voor basaal instellingen. (B.v. ik heb een 1.5 uur sport instelling gemaakt).
  De nieuwe clips waarmee de pomp b.v. vastzit aan een broekriem. Deze clips hebben een ‘break away’ systeem blijf je met de pomp ergens achter hangen, dan klapt er automatisch een ‘schanier’ waardoor de pomp niet blijft hangen. Daarna even op de pomp drukken om dit weer vast te laten klikken. ***)
  Bijbehorende bloedsuiker meter geeft de waarden door aan de pomp, de waarde kan worden gebruikt bij de bolus calculator.
  Vele instellingen, zodat de pomp gepersonaliseerd kan worden.
  Deze lijst is lang niet compleet en zal voor andere personen soms anders zijn.
  Instellingen zo als b.v. een Airplane zijn gemakkelijker in te stellen en op het display zichtbaar als deze aanstaan.
  De pomp is volgens mij robuster en ook beter beschermd tegen water.
  Er zit een sensor demo op, jippiee. :-)

  Verbeteringen waar ik geen of minder gebruik van maak.
  Bolus calculator.
  De bijbehorende bloedsuikermeter kan als afstandsbediening gebruikt worden.
  Verbeteringen voor de sensor. (Ben ik niet mee bekend).

  Mogelijke verbeteringen, die ik graag zou zien.
  Bij het instellen van insuline wordt er uiteindelijk om een bevestiging gevraagd. Hierbij wordt hetzelfde piepje gebruikt voor ‘next’ als voor ‘deliver bolus’, graag zou ik bij deliver bolus een ander piepje horen en eventueel een trillertje krijgen.
  Omdat de pomp groter is zijn de pomptasjes veranderd en hierdoor een stuk slechter, ik zou graag weer de kwaliteit van het pomptasje van de VEO zien.

  Dit stukje, omdat ik ervaring heb met de VEO en de G640, ik heb geen ervaring met andere moderne pompen. Ik draag mijn pomp altijd zichtbaar aan mijn broekriem en gebruik een Libre sensor.
  De vergelijking is vooral gemaakt voor mensen die de VEO al wel kennen en de G640 nog niet. Over andere pompen doe ik hier geen uitspraken.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  ***)
  Voorgaande clips waren gefixeerd, hierdoor moest je b.v. heel voorzichtig uit een auto stappen om te zorgen dat de pomp niet bleef hangen.

 • Dank voor jullie reactie Markpompje en Ben42. Inderdaad voldoet de Ypsopump niet geheel aan mijn verwachtingen en ik heb i.o. met mijn DVK besloten het nog even zo te proberen. Ik had inmiddels ook naar Roche gebeld om info te vragen over de Insight. Maar ook die gaat loeien als er een elektronische fout is en ook die moet je dan onmiddellijk onder je kleding vandaan halen en kan je niet met één druk op de knop uitzetten, dus gelijk acuut handelen. En bij al mijn vorige pompen kon ik gewoon met één druk op één knop het “gillende” alarm uitzetten en op mijn tijd kijken wat er aan de hand is.
  Mijn keuze voor de Ypso was, het formaat en de simpelheid. Geen uitbebreide snufjes, want die gebruik ik toch niet.
  De opvolger van de Veo, de G640 vind ik erg groot. Jammer, maar ik ga nu maar even door met de Ypso.

  • Free

  Ik heb de Insight pomp nu bijna vier jaar en ben er zeer tevreden over, in die vier jaar heb ik een drietal keer het E7 alarm gehad, een electronische fout, je moet dan even de batterij uitnemen en terug inbrengen en het is voorbij. In juli zit de vier jaar erop en ik denk dat ik me niet kan verbeteren. Ik kijk wel naar de 640G maar die ziet er zo groot uit en is blijkbaar zeer breekbaar.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.