Home Forums Voeding mijn lange (harde ) weg om mijn hba1c te verlagen van 95 naar 52 in 6 maanden !!

 • daven

mijn lange (harde ) weg om mijn hba1c te verlagen van 95 naar 52 in 6 maanden !!

Beste mensen ,
Om niet te veel in andere topics over mijn avontuur te praten, open ik zelf dit topic om jullie regelmatig op de hoogte te houden van mijn ontwikkelingen !(hoop dat jullie het leuk vinden 😊😊😊)
In het kort wil ik mijn hba1c van 95 in 6 maanden tijden verlagen van 95 naar maximaal 52, zonder enige vorm van medicatie (als type 2 ) Wel slik ik supplementen (maar dit wisseld nogal veel ,standaard wel berberine ,bittermelon en kaneel ) Zoals jullie aan mijn hba1c kunnen aflezen ,ben (0f was ik een snoeperd en had ik last van vreetbuien !)
Momenteel doe ik omad (dat wil zeggen 1 maaltijd per dag met een window van 1 uur ,dus 23 uur vasten )
Ik ben 28 januarie begonnen (uiteraard met een goeie dag alles in het groen tussen de 3,9 en de 10 )met als hoogste waarde 9,3 die dag en laagste waarde 6,9 . Dag 2 was een redelijke dag met als hoogste 10,6 wat een dik uur geduurd heeft om het weer te verlagen naar 9,7 .Om de dag te eindigen met een 6,7 . Dag 3 was een goeie dag met als hoogste 8,4 en als laagste 4,4 en ik eindig de dag met 6,3 ! De 4 de dag was een super dag met als hoogste 6,1 en als laagste 3,8 (2x) waar ik overigens niets voor heb genomen ,ik had totaal geen symptomen ! Om de dag te eindigen met 4,7 ! Dag 5 mijn slechtste dag ,had weer een vreetbui in de nacht met veel koolhydraten ,tja ben ook maar eens mens en was een drukke nacht (dus veel stress) Tja en dan weet je dat de bloedsuiker weer gaat stijgen !Het begon om 1:30 uur in de nacht met 11,4 om 3:00 uur het hoogste 16,2 ,om 5:45 uur nog steeds 14,2 en pas om 6:45 weer naar 9,3 en ik eindigde die dag met 6,2 !(met daarbij nog veel mooie waardes er nog tussendoor ) Tja mensen zal een combinatie zijn van stress en voor mijn lichaam is rond de 6 dan weinig als ik 22 gewend ben en goed af en toe een off dag zal nog wel vaker voorkomen ! (dat zal iedere diabeet wel hebben en ik ben gewoon eerlijk !) Maar uiteindelijk is het weer mooi gezakt naar veel waardes tussen de 5 en de 6 ,dus netjes !
Dag 6 is weer een super dag (natuurlijk beetje moeten opletten na die 16,6 van de dag ervoor 😉😂😂😂) Alles weer keurig in het groen Met als hoogste 7,5 en laagste 4,2 en ik eindig de dag met een 5,7 !👊😎dag 7 is maar net begonnen Maar alles nog in het groen en net de laatste meting 6,9 . Ik eet veel groente met ei of vis gebakken in roomboter(voor wat meer smaak te geven lol) en ghee . Dit is allemaal vettig en daardoor vermoed ik dat de koolhydraten ook langzaam vrijkomen en zal straks de nuchtere nog wat later meten (5:00 uur voor een nuchtere is ook nog vroeg en kan dus nog zakken ,maar 6,9 vind ik al mooi en ben ik tevreden mee .) Mijn valkuil is de als ik voor mijn doen rond de 5 de nacht ik ga en de mensen zijn vervelend ,ik toch de neiging krijgt om weer te gaan eten en als ik eenmaal begin (als kliko 😉😂😂😂),dan zal ik weer schommelingen krijgen en dan blijf ik snaaien !🤪 Maarover het algemeen mag ik niet klagen en ben ik al goed bezig (al zeg ik het zelf ) ,met een gemiddelde van 6,5 in 7 dagen !😊👍 Nu volhouden en zorgen dat ik die off dagen tot een minimum beperkt !(maar als ik zo’n nachtje heb ,kan ik ook de rest van de dag vasten !) Tuurlijk gaan die nachten er nog wel komen ,denk dat iedere diabeet wel schommelingen heeft in zijn insulinepieken en dan zin krijgt om iets te eten(en als ik eenmaal begin 🤪😂😂),daarom probeer ik me ook aan 1 maaltijd per dag te houden (zo min mogelijk schommelingen ,werkt het beste voor mij ) Verder drink ik veel water ,groen thee of koffie (zonder suiker ). Ace remmer is ook al afgebouwd naar 1x 2 mg ipv 2x 2mg en de bloedruk is over het algemeen netjes (als het niet te onrustige nachten zijn 😜😁) Is dat mijn pols nog vaker rond de 100 zit (kan bijwerking zijn van aceremmer ) ,dus ik neem nog wisselend een betablokkker (maar zuiver voor de snelle pols ,want bloedruk is goed) deze heb ik dus ook al kunnen minderen van 4x 12,5 mg naar 1 x 12,5 mg (of geen ,zeker als ik niet hoef te werken ) Als ik nu terugkijk naar de afgelopen 7 dagen ben ik al dik tevreden ! (en ik wil gewoon mijn doel halen !😇😇👍😊)Vandaag dag 7 en dan op naar week 2!!👊🙌🙌🙌

  • daven

  Zo net mijn bloedsuiker nog eens gemeten ,deze was 6,7 ! Ben ik niet ontevreden over ,zeker als je maar 1x per dag eet is dit een mooie uitgangswaarde (want ik verwacht dat het nog door de loop van de dag gaat zakken !😉) Ik denk als ik bv met 5,2 zou starten ik meer kans loop op een hypo ? Door redelijk wat vet te eten ,vermoed ik dat mijn suikers redelijk stabiel blijven (niet teveel stijgen ,maar ook niet te snel of te ver zakken )
  Heb 2x een hypo ,zonder klachten gehad 3,8 , Na 6 miuten uit zichzelf hersteld naar 4,7 (zonder in te grijpen )Misschien zou het binnen 5 minuten al zelf hersteld zijn ,maar had pas na 6 minuten weer gemeten . Let op mensen ik ben type 2 en voel mijn lichaam redelijk goed aan en neem geen medicatie ! (en check extra als ik een hypo heb ,maar bij type 2 zonder medicatie is een hypo al uitzonderlijk en zal door het vasten komen en bv veel drinken of bewegen,dit laatste doe ik niet genoeg 🤪😂😂 )
  Zo ik kan aan mijn onbijt beginnen :hartmedicatie ,en 3 supplementen (elektrolyten en vitamine b1 en l’arginine )en een kop koffie !(de rest van de supplementen vanavond bij het eten ) Man man man het leven is zo slecht nog niet als een diabeet type 2 😉😂😂😂 maar dit is genoeg mensen dan zit ik ook echt vol !😜🤪🤪 Zo de hond ook zijn medicatie en supplement gegeven tegen artrose met smeerworst (damn zelfs de hond heeft het nog beter,ben jaloers 😉 😁😁😁) Dan nog wat you tube kijken en dan een half uurtje wandelen (oude hond ,kan niet meer te ver lopen )
  bloedsuiker is inmiddels gezakt naar 6,2 dus prima voor een nuchtere waarde om 8;00 uur voor 6,2 teken ik voor ! Nou mensen smakelijk voor zometeen ( Ik heb het er voor over en moet zeggen ,heb ook totaal geen honger !😊)

  • daven

  Zo net terug van half uur lopen ,bloedsuiker voor wandeling 6,3 en na de wandeling 6,1 .
  Blijft allemaal redelijk stabiel (dit had ik ook al voorspeld en is goed !)

  Zo nu mok groene thee en nog wat internetten (filmpjes over diabetes kijken 😉,dr Berg is mijn favorite ,duidelijke uitleg en leerzaam !)

  • daven

  O krijg net een hypo alarm van 3,8 (om 14:52) Heb wederom geen klachten en voel me verder prima 😉👍
  Even aankijken en zometeen nog eens meten !🤗🤗🤗 Het omad dieet begint wel te werken moet ik zeggen hihi lol .Relax mensen er zijn ook mensen die een hypo krijgen zonder last te hebben van symptomen !(en ik ben niet het type dat nu meteen in paniek raak van een 3,8 ,zolang ik me niet slecht voel !😉) Waarschijnlijk zal het over een aantal minuten vanzelf wel weer herstellen ! We zullen het zien 🙌🙌🙌

  Heb geen alarm meer gehad ,dus vermoed dat het zometeen alweer iets aan het stijgen is 😜

  wat ik ook raar vind ,is dat hij dit bij hypo’s niet aangeeft ?(staat nog steeds 0 hypo’s)

  en ja hoor nu al 4,4 om 15:07 ,dus ik ga verder geen actie ondernemen !🤗🙌🙌🙌

  Heb geen glucosemeter in huis ,dus ik kan het niet nachecken ( maar zolang ik me goed voel en weer op 4,4 zit is dit ook niet nodig )

  Zit nu alweer op 4,6 ,waarschijnlijk herstel ik zo weer omdat ik type 2 ben en geen medicatie slik en misschien in ketose zit ,waardoor mijn lichaam vetten gebruikt als brandstof ?

  • daven

  Damn wil ik net de hond gaan uitlaten ,krijg ik weer een hypo alarm van 3,6 ?😉
  Of mijn sensor begint na te laten of ik heb gewoon een hypo ?😜
  Nu gaan de schommelingen wel ineens heel hard 😇😇😇

  Hebben jullie dat ook dat hij dit niet aangeeft bij hypo’s ? is toch vreemd ?😲
  Maar even wachten met de hond uitlaten ,tot het weer wat gestegen is 😉😁😁😁

  Maar voel me goed en heb nergens last van ,dus ook geen paniek !🤗🤗🤗

  Ja zo ga ik mijn doel wel binnen 3 maanden halen hihi lol ,maar dit is ook weer niet mijn bedoeling !🤪😇😇😇

  Maar eerst even afwachten of het vanzelf weer gaat stijgen ,voel me nog steeds goed en heb niet eens honger ?😲😂😂😂

  Is wel interessant om je lichaam te leren kennen !😉 Denk dat er genoeg diabeten zijn die bij 3,6 toch snel wat willen eten 😉

  Nu weer 4,3 🤪🤪🤪 ,mijn bloedsuikers beginnen net zo gek te doen als mij als persoon 😉😂😇😇😇 Maar ik ga de hond even laten plassen (zal maar geen grote ronde gaan maken hihi lol)

  Zo nu weer 4,6 ,is maar vreemd allemaal ?😉

  • daven

  Vandaag dag 7 ,we zullen het maar een hypo dagje noemen !😉😇😇😇
  2x 3,8 1x 3,6 en 1x 3,4 ,waarvan hij maar 1 voorval heeft geregistreed als hypo ?😲😲😲
  De laaste 2 waren (tijdje ) na het eten !

  laaste meting om 22:54 was 5,2 dus dat is goed !😊😊😊
  Heb verder niets extra genomen en geen klachten ,buiten dat ik wat moe was en ben gaan rusten (maar had die nacht slecht en weinig geslapen )

  Heb niets extra genomen ,ook niet na die 3,4 ,lichaam heeft het allemaal zelf weer hersteld en ik had er verder geen last van !😜

  Laatste meting nu 5,1 met een stabiele pijl. 😉

  Hele rare dag vandaag (bedoel door de hypo’s ,die ik nog nooit eerder heb gemeten ) ,maar niet omdat ik er klachten van had ! 😏en vreemd dat hij er maar 1 genoteerd heeft ?

  Verder wel leerzaam dagje dat ik gewoon op 3,4 kan zitten ,zonder klachten en dat het lichaam dit ook weer zelf hersteld zonder extra ingrijpen !🤐

  Morgen op naar week 2 !👊😎😎😎 Nu ben ik wel benieuwd hoe ik in de ochtend zit ,als ik dan weer laag zit ,wordt het een waarschijnlijk weer een hypo dagje en moet ik eerder gaan eten ? jammer dat ik niet op werk zit om het na te meten 😉

  Nu weer 5,2 stabiel ,dus oke voor de nacht in te gaan !😴😴😴 maar nog wat filmpjes kijken en dan wat proberen te slapen .👍

  We sluiten de eerste week van deze 6 maanden journey af met een gemiddelde van 6,2 !👊😎😎👌 Niet slecht ,maar die hypo’s moeten minderen (ondanks dat ik er geen last van heb ,op werk weer eens ketonen checken in urine of ik in ketose zit ,dan kunnen die hypo’s ook minder kwaad !😉)

  • daven

  https://www.youtube.com/shorts/haQXLosWycE

  mooi zit alweer op 7,1 😉👍 ,ben toch nog wakker (ben een nachtmens 😂😂😂) dus dan kan ik ook af en toe checken he 😜😇😇😇

  • daven

  Goeie morgen mensen 🤗

  We starten de dag met een 5,7 ,niet slecht voor een start van week 2 !😉👍
  Voel me goed en we gaan er weer voor !😜👌
  Hopenlijk een dag met minder hypo’s ,alhoewel ik er geen last van heb .🤪🙌🙌

  Mijn hartmedicatie en supplementen zijn al binnen (altijd heerlijk zo’n uitgebreid onbijt 😜😂😂😂) Zometeen een bakje koffie en we zijn er weer klaar voor vandaag !👊😎😎😎

  Denk dat ik al in ketose zit ,want ik heb totaal geen honger en kan eten ook weer makkelijker laten staan ! Morgen weer gaan werken dan begint het echte leven weer ,met verleidingen en meer stress !Maar ik hou van mijn baan(psychiatrie) en ja ,mensen kunnen vervelend en agressief zijn maar hebben ook wel humor en zijn dankbaar !🥰🥰🥰
  Ben benieuwd wat mijn bloedsuikers vandaag gaat doen en nogmaals omad is voor mij het beste (23 uur vasten en 1 uur window om te eten ) Niet teveel insuline pieken ,dus schommelingen want daar krijg ik vreetbuien van !😋😋😋

  ik ga niet beweren dat ik dit dieet zal blijven doen ,want te lang schijnt ook weer niet gezond te zijn ! Als mijn suikers weer wat stabieler zijn ,kunnen we de ruimte tussendoor wat aanpassen !(en misschien 2x per dag eten ) Ik had niet verwacht dat het zo snel al effect zou hebben !😉

  • daven

  Gaat lekker vandaag ,even het gemiddelde tot nu toe van vandaag uitgerekend en dan komen we uit op 5,5 (naar boven afgerond 😉😂😂😂) Maar het belangrijkste nog geen hypo’s gehad vandaag !👍(laagste was 4,5 tot nu toe ) i love it when my plans comes together !!👊😎😎😎

  Kijk dit had ik voor ogen en ik eet strakjes ook koolhydraten veel wokgroenten uien en handje blauwe bessen met zalm en eieren gebakken in ghee en roomboter (lekker vettig 🤪😂😂😂)
  Dus dan zullen weer iets van mijn koolhydraten worden aangevuld. Ik hoef ook niet speciaal in ketose te zijn (doe het mn om mijn bloeddsuikers te reduceren ) maar door het lange vasten tussendoor ,zal de lever zijn laatste reserves glugogeen afgeven (meen dat lever maar 12 uur kan opslaan ) Dus als ik 23 uur per dag vast ,moet ik op een gegeven moment wel in ketose raken )en die wokgroenten zijn nu ook niet overdreven veel koolhydraten !(ondanks dat ik veel groenten eet ) Best interessant allemaal ,hoe het lichaam werkt ! 👌 ik denk maar even logisch na he mensen ,als ik me vergist verbeter mij gerust ik ben geen dokter !😉 (en in hoeverre dat kan met net een hypo van 3,8 whahahaha lol 🤣🤣🤣)

  Diabeten type 1 moeten dit niet doen ,die hebben een verhoogde kans op ketoacidose ! Type 2 hebben ook wel een kans ,maar dit is stukken lager mn als je zoals mij geen medicatie neemt (doe je dit wel dan raad ik dit niet aan zonder advies arts !!!) Bij ketoacidose zie mn verhoogde bloedsuikers ,die van mij dalen tot nu toe mooi ,dus ik hoef me daar geen zorgen over te maken !😉

  Nouja zeg ik ben net klaar met typen of ik krijg een hypo alarm van 3,8 (ik ook met mijn grote mond 🤪😂😂😂😂) en weer registreerd hij geen hypo ,raar is dat toch ? hebben meer mensen daar last van ? Ook niet bij tijd binnen bereik daar staat nog helemaal geen hypo bij ?😏

  Nouja zometeen maar weer even nameten(over 20 minuten ) of het alweer gestegen is !😉 maar ik schijn niet zo’n last te hebben van die hypo’s tot nu toe en voel me verder prima !👍😎

  Ergens ook wel slecht als een diabetes verpleegkundige dat bekijkt ,krijgt ze een vertekend beeld !🤪 Kun je nog alles gaan uitleggen ook .😉😂😂😂

  en 20 minuten later en ik zit alweer op 4,6 ?🤪🤪🤪
  Na 30 minuten alweer op 4,7 ? Of die hypo’s kloppen niet of ik herstel wonderbaarlijk snel van een hypo lol ?😜👊😎😎😎
  En ik neem niets extra’s in he mensen !😉

  • daven

  Weer hypo alarm van 3,8 ,ik schrik er niet eens meer van !🤪🤐🤐🤐

  Denk dat ik in ketose zit en behoor tot degene die dan geen last heeft van hypo’s(mits ze wel kloppen )😏

  Staat alleen maar weer in logboek ? Verder registreerd hij de hypo’s nergens ?🤔

  Krijg zelfs de neging om het nog niet meer na te meten !😲 man ik voel me prima en niet anders dan anders !🤪🤡 (prettig gestoord )

  Ik krijg wonderbaarlijke hypo’s ,maar herstel ook weer wonderbaarlijk snel zonder iets te nemen (zelfs bij een 3,4 had ik niets ingenomen ) Raad dit niemand aan ,ieder mens is anders en waarschijn zit ik in ketose waardoor het lichaam het zelf weer snel hersteld ?(of die sensor klopt niet wahahahaha lol)

  Of zou ik een soort medisch wonder zijn ?🙌🙌😇😇😇

  oke zit alweer op 4,3 Aleluya !👼👼👼

  Ik denk dat ik de titel maar moet veranderen van 95 naar 52 in 2 weken !😜😂😂😂😂😂😂

  • Mr. M

  Geef jou definitie eens van een hypo.
  De waarden die je meet zijn a: geen bloed waarden en b: die sensor kan er makkelijk 2 punten naast zitten. Ik heb hetzelfde: een alarm (onder de 3.5 bij mij) en dan meet ik de bloedwaarde (is dan eigenlijk kleine tien minuten later: 4.8.
  Ik voel mij ook prima gedurende die tijd.
  Maar mensen met echte hypo’s gaan onderuit en hebben het zwaar. Ze reageren alsof ze dronken zijn.
  Jij hebt geen hypo’s in deze fase.
  Staar je aub niet blind op de sensor waarden, geven een trend. Met de Juggluco app zie ik real time de sensorwaarden, jij zou dan door het lint gaan :) haha

  Verder goed bezig hoor. Gazodoor.

  • daven

  theoretisch is een hypo een bloedsuiker van 3,8 of lager !
  Hoe iemand reageerd kan verschillend zijn ,ik ken een patient die heeft 3,1 en je merkt niets aan haar .Er zijn mensen die in ketose zitten en geen symptomen hebben ,ik ken die andere waardes niet zo 45 ? (hoeveel dat omgerekend is ) ,maar zie filmpje .

  o 2 punten verschil is idd wel veel en kan het verschil maken tussen wel of geen hypo he 😉
  Ik heb ook niet echt een hypo gevoel ,dus zal wel meevallen denk ik !😜
  of ik moet al zo in ketose zitten dat ik er niet veel van merk (zie filmpje )

  Dank je ,hoop nu op een hypo(sensor) op werk ,zodat ik het verschil eens kan meten met een vingerprik !😉😇😇😇

  Denk dat niet iedereen dat weet ,zelfs verpleegkundigen niet 😉 ,op afdeling naast ons heeft ook iemand de fsl2 met reader en als ze die scannen en geeft een hypo aan wordt dat ook meteen gezien en behandeld als een hypo (zonder vingerprik te checken ) Ze heeft net die fsl gekregen om niet meer zo vaak geprikt te worden ?😜 Vind die afwijking van 2 toch best veel !😲

  jammer dat die app niet in de ios versie is !😉

  • Mr. M

  Yep, video is verhelderend. Ik ben niet op een Keto dieet. Ik eet carbs om aan te komen. Dat gaat langzaam, maar werkt wel. Zit > 90% in het groen, HBA1C was 43.
  De waarden van de sensor waren altijd in lijn met de bloed-test. Behalve de laatste sensor. Die had ik op de rechterarm geplaatst (anderen waren allemaal links) en ik vond al meteen dat de waarden hoog waren. Dat gaven de bloed-metingen ook aan.
  Bovendien kreeg ik bij deze sensor de alarmen ook over lage waarden, dus lager dan 3.9. Dat had ik ook nog niet gehad.

  Vandaag weer een nieuwe sensor op de linker arm. Ik ben benieuwd. Ik heb de waarden ook weer op mijn horloge, zodat ik in de gaten kan houden. Zal bovendien weer checken met de vingerprik.

  gr Marten

   • daven

   Trouwens ik heb de sensor nu ook rechts ,volgende keer maar eens links plakken 😉

  • daven

  net ook weer wakker van een hypo alarm ,was wat laat met reageren toen kreeg ik 3,9 en een waarschuwing dat het zakkende was ,even weer later 5,0 . De hond nog even laten plassen bij terugkomst alweer 6,2 en nu net 6,4 ! Zo komen die hypo’s toch ook niet geloofwaardig over he ,zelfs de waarschuwing dat het zakkende is klopte niet ?😜

  Ben benieuwd naar de verschillen in je waardes ?😉 en een hba1c van 43 zou ik voor tekenen ,erg netjes !Iedereen moet doen waar hij zich goed bij voeld ,dan werkt iets is mijn motto !

  Gisteren trouwens een goeie dag alles in het groen en 2x rood met een 3,8 ! 🙌
  verwacht wel dat mijn hba1c een stuk zal zakken als ik zo doorga ,zeker na 6 maanden !👍 en nu trouwens weer weer 7,2 🤔,blijft vreemd ?

  maar even een bakkie doen ,hihi lol😉😎😎😎

  • daven

  Zijn filmpjes zijn zo verhelderend en duidelijk he 😉

  • daven

  Zo leerzaam he !😉

  • daven

  Goeie morgen iedereen ,

  Mijn dag begint alweer goed met een 5,6 👌 Ik heb niet veel geslapen en veel geprikt om te kijken wat mijn suikers deden in de nacht (omdat ik vanavond weer de nacht in ga 😉) en meer om te kijken wat het eten van gisteravond deed met mijn bloedsuikers en geen hypo had in de nacht (want dit is mijn valkuil als ik ga werken ,zit ik te laag en zijn de mensen te lastig krijg ik te neiging om te gaan eten en eenmaal begonnen ,dan blijf ik snaaien !😋😋😋
  Maar alles keurig in het groen (rond een gemiddelde van 5,5 ) dus dat moet ik volhouden !🤐🤐 Vorige keer 1x in de fout gegaan en toen zat ik meteen op 16,2 😲,dat moet ik dus zien te voorkomen !maar er zijn ook zoveel veel verleidingen he …pfffffff🍕🍔🌭🥨🧀🥖🍦🥧🍩🍪🍝
  Om gek van te worden !🤗😂😂😂😂😂 Thuis haal ik die dingen bewust niet in huis ,maar goed dat is het echte leven he, dat zit nu eenmaal vol met verleidingen !😀(wel een goeie mentale training !👊😇😇) De hele nacht een snoeppot en koekjes voor mijn snuffel !😜
  Hoop dat ik het bij koffie en watertjes kan houden daar zakt de suiker bij mij soms al goed op ,dus ik hoop niet te goed 😉😂😂😂) Maar positief denken ,we gaan er weer voor ,dus komt goed !👊😎😎😎

  Ben ook benieuwd of ik al in ketose zit ,dit maakt het iets makkelijker om de verleidingen te weerstaan ! (vermoed het wel ,want ik vast wel meer dan die 23 uur ,heb mijn bord zo op ben een snelle eter en daarna eet ik niets meer !😋😂😂😂😂) Maar 1 koekje en je kunt er al uitvliegen he ,dit moet in in mijn koppie houden !🤗😇😇

  • daven

  Dit is ook wel een goed filmpje voor type 2 diabeten ,die spuiten !

  Zijn filmpjes zijn zo verhelderend en duidelijk he ,i love it !😍😍😍

  Ik denk als die dr (overigens geen medische dokter)in ned zou wonen ,ik patient bij hem was dokters kijken teveel naar getallen en niet naar de oorzaak en je bent een protocol en geen uniek mens meer ! Ik vroeg jaren terug een medicijn (nou als ik dat al vraag lol) dat de pieken uit mijn maaltijden kon halen en wat dus snel werkte en ook weer snel was uitgewerkt ,nee dat ging niet(ondanks hba1c van meen 82) volgens protocol moeten mensen starten met metformine .😲 Toen ben ik ook nooit meer gegaan en denk bekijk jij het lekker ,ik ga wel op dieet en bracht mijn waarde terug naar die van mensen die geen diabetes hebben !(heb ondertussen een andere dokter ,die wat soepeler is ) Maar ik weet dat als ik mijn leefstijl weer verander ik het weer kan omkeren (lees onder controle houden ),genezen doe je niet van diabetes ! Ieder mens is uniek en ik leef en eet heel anders dan de gemiddelde nederlander als vaste nachtdienst ! Je moet als dokter naar de persoon kijken en de oorzaak ,dan ben je goed bezig !(ipv getallen en protocollen )

  • daven

  Zo heb net de hypo alarmen ,maar even uitgeschakeld kan er gewoon niet van slapen !😜😂😂😂
  Laatste meting net na hypo 4,3 !👍 maar waarschijnlijk zit ik toch altijd iets hoger met een vingerprik ,heb het vanacht 1x gecontroleerd en week het 1,2 af !😉

  Was een goeie nacht ,verleidingen kunnen weerstaan (zelfs de nasischijven en frikandellen ,die collega voor mij had bewaard !😋😋😋)en alleen maar water en koffie gedronken .😏

  En ja ik zat al in ketose ,dus vandaar dat ik het ook iets makkelijker kan weerstaan allemaal !🤗 Waardes allemaal netjes in het groen ,nu komen de hypo meldingen ! dus maar even uitgezet !🤪😇😇😇

  Vanavond restje wokgroenten met zalm en ei opmaken en nog 2 crackers(koolhydraatarm en meer eiwitten ) met kaas en morgen weer nieuwe verse groenten halen en zalm en wat eieren en roomboter (ongezouten ,die gaat ook hard wahahahaha 😏😋) !👊

  Je zult straks zien dat mijn cholesterol en vetten ook zijn verbeterd ,als de suiker gedaald is (ondanks de roomboter en ghee (laatste zijn verzadigde vetten, lees slechte vetten ) ,maar het heeft ook vele voordelen zelfs voor hart en bloedvaten ! (is alleen lekker om in te bakken ,op een cracker is het niet te pruimen !😉

  Ik mag niet klagen mensen en ben blij dat ik in ketose zit ,want normaal kan ik die verleidingen moeilijker weerstaan !😲
  Afgelopen 24 uur zitten we op een gemiddelde van 5,2 ,dus ik zit al aardig op schema !(waarschijnlijk is de bloedsuiker dus wat hoger ) Maar als je ziet waar ik vandaan kom van suikers van 22 (die heel normaal waren en ik niet eens last van had ,gaat het zeker al de goeie kant op !)👌👌👌 Begin ook meer energie te krijgen en ondanks drukke nacht en weinig tot niets geslapen (thuis dan😉😂😂😂) ,niet echt moe !

  • daven

  o lees nu net waarom er maar 1 hypo is geregisteerd ,deze wordt pas vastgelegd wanneer de sensorglucosemeter langer dan 15 minuten lager is dan 3,9 !😇😇😇

  Vond het al raar ,waarschijnlijk ben ik er dan weer redelijk snel zelf uit (zonder iets te nemen ) als er maar 1 geregisteerd is !😜 Weer wat bijgeleerd !👍🤗🤗🤗

  Nu ik erover nadenk ,is best lang 15 minuten lager zitten dan 3,9 om een hypo te registreren !
  wie heeft er veel hypo’s (freestyle libre 2 )op die manier ?

  Ben ik wel benieuwd naar !😉😇😇

  • daven

  damn hij blijft veel lage bloedsuikers aangeven ,nu weer 3,1 🤔 dan is het wel een nadeel als je het niet kunt nachecken met een vingerprik (misschien toch maar weer eens een meter aanschaffen 😏) Voordeel voel me goed ,geen last van verschijnselen en hij registreed geen hypo ! Maar net een mok groene thee op en ik merk dat de bloesuikers daarop dalen !😜

  Kijk als ik bij die 3,1 nu 1,2 optel (zoals verschil vannacht met vingerprik ) zit ik gewoon op 4,3 en is er ook niets aan de hand !😏

  Of zou het helpen dat ik in ketose zit ,dat ik er niets van merk ?🤔

  Hij is alweer gestegen naar 3,8 😜😂😂😂,ik kan er nog om lachen dus mijn herssenen krijgen nog genoeg brandstof !😉😂😂😂😂

  Was pas van plan rond 17:00 uur te gaan eten en eerst de hond nog uit te laten ,bewegen is goed voor diabeten he 😜😂😂 (maar zal maar niet te ver gaan !)
  en hypo nummer 2 is geregisteerd !🤪(ik ook weer met mijn grote mond !) Dus langer als 15 minuten lager als 3,9 Dat klopt idd 14;06 3,1 14;22 3,8 en 14:30 ook 3,8 😉 Zometeen maar eens meten kijken of ik er weer vanzelf uitkom ,voel me niet anders dan anders ,dus geen zorgen mensen !😇😇😇 Hou het wel in de gaten !😉👍

  14:43 nog steeds 3,8 ,duurt nu wel langer als normaal ! Maar voel me nog steeds goed ,of speel ik nu russische roulette met mijzelf ?🤪🤗🤗🤗 Zolang ik nog geen verschijnselen heb ,of verward begin te raken kijk ik het nog even aan !😉 Alhoewel de meeste van jullie nu denken ,die is gek !😜😂😂😂😂

  Vermoed dat mijn lichaam nu hard aan het werk is om vetten te verbranden(voel me met de minuut slanker worden ! 🤣),om brandstof voor mijn herssenen te leveren !😉 (zal mijn lichaam wel tegenvallen ,moet hij eindelijk eens aan het werk wahahahaha lol 🤣🤣🤣🤣)

  15:00 uur nog steeds 3,8 met een stabiele pijl (eindelijk eens iets wat er klopt aan de freestyle libre 2 🤪👌👌👌) Nog even en heb ik zometeen hypo nummer 3 te pakken (ojee moet mijn grote mond weer houden !😇😇😇)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.