Home Forums Bloedsuikerwaarden Mijn zoon

Mijn zoon

Mijn zoon heeft gister ochtend na het ontbijt bloedsuikerwaarden moeten laten prikken. Hij had een waarde van 4.8 na een flink ontbijt, we hebben een uur later geprikt. Ik vind dit best laag, klopt dat? Mijn zoon is anderhalf.

 • Het lijkt mij beter dat je je met de dokter verstaat. Wij kunnen hier wel van alles over vinden maar dat lijkt mij niet verstandig. En zeker niet als het een kind van 1,5 jaar betreft.

  • Momo

  Hallo @deniseteamo, ik ben het volledig met Gottfried eens dat je beter met de arts kunt overleggen. Leg hem of haar voor dat je je zorgen maakt en vraag om uitleg. Onder normale omstandigheden is die waarde van 4,8 geen reden om ongerust te worden, diabetes wordt over het algemeen juist ontdekt omdat de waarden te hoog zijn en niet te laag. Een normale bloedsuikerwaarde schommelt tussen de 4-8 mmol/l.

  Maar nogmaals bespreek dit met je arts, wij zijn geen deskundigen.

  • Ben42

  Als we iedere keer als we ons zorgen maken over een ‘eigen’ of andermans kind daarmee naar de dokter gaan, dan mag de gezondheidszorg nog wel een stukje worden uitgebreid. Heel lastig voor (jonge) ouders om te bepalen wanneer wel en wanneer niet naar een arts te gaan. Maar altijd gaan is geen goede keuze.

  Als iemand de bloedsuiker moet laten prikken, dan neem ik aan dat er ook naar het resultaat wordt gekeken en aan de hand daarvan besloten wordt wat de volgende stappen zijn.

  De bloedsuiker waarde van 4,8 mmol/liter lijkt mij niet verontrustend, niet nuchter en niet na een flinke maaltijd. Bloedsuikerwaarden van 4,5 tot 6 zijn heel normaal bij gezonde mensen. Waarden onder de 4.5 komen wel voor, maar dit gaat dan vaak al gepaard met een honger gevoel dat zeer sterk wordt als de waarde onder de 4 zakt. (Komt bij enkele mensen voor, met name vrouwen). Bij veel mensen komt de bloedsuikerwaarde ook na het eten van een flinke maaltijd niet boven de 6 uit. 4,8 is zeker geen hoge waarde vlak na een maaltijd, maar volgens mij niet uitzonderlijk.

  Vriendelijke groet,
  Ben
  Zoals met alle berichten op het internet, vertrouw ook dit bericht niet.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.