Home Forums Behandelaren Minimed 670G bijna beschikbaar bij Diabeter

Minimed 670G bijna beschikbaar bij Diabeter

De minimed 670G is een hele nieuwe pomp speciaal voor DB1.
Het is een semi closed loop pomp.
De glucosemeting vindt onder de huid plaats en wordt direct doorgegeven aan de pomp. De pomp geeft elke 5 minuten een aangepaste hoeveelheid insuline af. Dit betekent dat deze pomp-sensor combinatie niet alleen te lage bloedsuikers voorkomt maar ook aan de bovenkant automatisch helpt om te hoge bloedsuikers te voorkomen. Het is een semi closed loop dat wil zeggen dat er nog steeds een aantal handelingen handmatig moeten gebeuren zoals bij eten of sporten.
De verwachting is dat de pomp met name een gunstige invloed (=het voorkomen van) heeft op de nachtelijke hypos of de ochtend hyper vlak voor het wakker worden.
Bovenstaande tekst is een samenvatting uit een schrijven van Diabeter.

Diabeter Rotterdam gaat deze maand starten met een groep om ervaring op te doen met de Minimed 670G.

Ik ben vooral heel nieuwsgierig of er al iemand is die deze pomp gebruikt en wat de ervaringen zijn.

Gr.Nicolet

  • Als ze dezelfde sensoren gebruiken als hij de 640G dan verwacht ik er nog wel wat problemen mee, bij mij is het vaker voorgekomen dat de sensor zegt u zit op 10 terwijl mijn bloedsuiker meter zegt u zit op 16, net als ik al eens heb gehad dat de sensor beweerde u zit op 2 terwijl ik netjes op 8 zit, ook andersom heb ik het wel eens gehad, ik moet er niet aan denken dat de pomp dan ineens gaat spuiten terwijl het helemaal niet nodig is, net als dat hij nu soms stopt terwijl dat ook helemaal niet nodig is.

    ook krijg je bij de sensor precies afgepast de pleisters, als er een keer wat mis gaat met plakken heb je te weinig pleisters want die kun je niet los bijbestellen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.