Home Forums Ouder van een kind Minimed 780 G

Minimed 780 G

Hallo Allemaal

Ik heb een zoontje van 8 jaar hij heeft nu een jaar diabetes type 1. Naar een jaar gebruik te hebben gemaakt van de prikpen gaan we eind deze maand gebruik maken van de nieuwste pomp de minimed 780G . Nu ben ik wel benieuwd of er meer kinderen zijn die deze pomp gebruiken en wat de ervaringen ermee zijn.

 • Hallo ,

  Ik gebruik nu sinds kort ook de nieuwe insulinepomp Minimed 780 G – systeem en het bevalt mij heel goed behalve ik heb problemen met de sensoren voor de glucose en de andere voor de insulinetoevoer niet maar dat komt bij mij door dat ik neuropathie in de handen er bij hebt gekregen en de o.a. de kracht en gevoel weg is in de handen en zo ook in de voeten en tenen en rechter onderbeen .
  Maar dat komt allemaal omdat ik de Diabetes type 1 sinds 1967 hebt en toen was ik zes jaar en altijd moeilijk te regelen en vaak genoeg in een Diabetisch coma gelegen vroeger en ik heb mijn Diabetes te lang .
  Ik heb nu bijna 54 jaar Diabetes type 1 .
  En alles is bijna aangetast door de Diabetes behalve de nieren .
  Ik hoop dat het met je zoontje van 8 jaar beter zal gaan met de nieuwe insulinepomp .

  Groetjes van Karien de Jonge ,
  Emailadres ; kariengoossen@outlook.com

 • Hallo Dianne,

  Ik heb een dochter van 9. Haar diabetes is in juni 2020 gediagnosticeerd. Zij heeft sinds ongeveer 2 maanden de Minimed 780G en sinds ongeveer anderhalve maand is ook de Smartguard functie in gebruik. Ze heeft een lage insuline dosering per dag (ongeveer 8 eenheden per dag). Dus dat is net op de grens om een pomp te krijgen.

  Ik weet niet of jullie ook al zover zijn dat je de Smartguard functie gaat gebruiken. Maar bij ons was dat in het begin enorm zoeken. De reden daarvoor was dat mijn dochter in de ochtend een relatief groot gedeelte van haar insuline dosering moet krijgen. Ongeveer 1/3 van de totale dagdosering.

  De Smartguard is echter vooral ingesteld op het vermijden van hypo’s. Dus de Smartguard vond de hoeveelheid insuline in de ochtend te veel. Daardoor ging de Smartguard hier een grote correctie op toepassen, waardoor mijn dochter in de ochtend te weinig insuline kreeg. De hoop was dat de smartguard dit zelf zou oplossen, maar dat gebeurde niet – ook niet na enkele weken. Uiteindelijk heb ik toen besloten de ochtend dosering te geven buiten de Smartguard functie. Dus dan bereken je de dosering gewoon op basis van de ratio. Vervolgens zet ik de Smartguard weer aan en kan deze de rest van de dag zijn werk doen (bijsturen , microbolussen etc). Dat heeft er bij mijn dochter in geresulteerd dat de glucose gehaltes nu beter onder controle zijn, maar wel dus door zelf in te grijpen in de Smartguard functie.
  Mijn verwachting is dat, zodra ze wat groter is en ook meer insuline nodig heeft, de Smartguard hopelijk ook de ochtend over kan nemen. Voor nu lijkt dit zo goed te werken.

  Maar misschien hebben andere forum gebruikers ook nog tips?

  Groeten.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.