Home Forums Nieuw met diabetes Misschien diabetes maar pas prikken na vakantie?

Misschien diabetes maar pas prikken na vakantie?

Hoi allemaal,

Ik heb misschien diabetes type 2 (dit is gesuggereerd bij een oogmeting).
Nu ga ik binnenkort drie weken (allinclusive) op vakantie naar een warm land.
Het lijkt mij lastig om van te voren eventuele medicijnen in te regelen (en het is natuurlijk niet leuk om ineens niks meer te mogen eten).
Ik heb verder nergens last van alleen misschien minder zicht aan één oog.

Nu zou ik zelf pas na mijn vakantie willen prikken om hier zekerheid over te krijgen.

Wat zouden jullie doen?

  • marit

  Waarom na je vakantie? Zou je je tijdens je vakantie niet steeds afvragen of je het nu wel of niet hebt? Als blijkt dat je diabetes hebt kun je de voor jezelf toch bepalen wat je wilt? Ik zou het liever weten en zo snel mogelijk met medicijnen beginnen als je het wel hebt of extra genieten als blijkt dat je het niet hebt.

 • Als dat met die medicijnen niet goed gaat dan zit ik wel ver weg van alle hulp.
  Ik ga al binnen 6 weken op vakantie. Geen idee hoelang eventueel inregelen duurt.

  • marit

  Ze beginnen met een lage dosering medicijnen dus ik zou niet zo bang zijn dat het mis gaat. Laat je eerst eens prikken en praat met je huisarts dan kun je altijd nog beslissen.

 • IK zou het in ieder geval laten checken voor je weg gaat. Dan kan je daarna altijd nog beslissen wat je doet (d.w.z. wanneer je begint met de behandeling mocht dat nodig zijn). Kans is immers dat hetgeen men bij de oogmeting zag niks met diabetes te maken heeft (zeker als er geen oogarts bij betrokken was).

  • Momo

  Ik ben het eens met Simonw en zou het ook voor je vakantie laten controleren.
  Zo heb je zekerheid over de eventuele diabetes en kan je op dat moment de voor jou beste beslissing maken; direct met behandeling starten of uitstellen tot na je vakantie. Het kan echter wel zo zijn dat je uit veiligheidsoverwegingen (bij gevaarlijk hoge waardes) toch direct zal moeten beginnen, maar je gezondheid lijkt me in dat geval (in alle gevallen eigenlijk) belangrijker dan een vakantie.

  • Momo

  Bovendien zou het inderdaad zo kunnen zijn dat er helemaal geen sprake is van diabetes en dat lijkt me toch prettig om zeker te weten voordat je vertrekt.

 • Bedankt voor jullie reacties!
  Ik zal mij dan wel voor de vakantie laten prikken.

 • Zoals ik in een andere post al heb verteld, ik ontdekte het op de dag dat ik op vakantie ging, de huisarts zei toen dat ik wel een beetje op moest letten met eten, maar er werd pas na mijn vakantie echt met de behandeling begonnen. maar ik was wel blij dat ik het van tevoren wist en er rekening mee kon houden.

  • Anoniem
  • Inactief

  Ik ontdekte het vlak voor een revalidatieopname van 3 weken. In het revacentrum hebben ze het n de gaten gehouden en daarna ging ik aan de medicatie.

  • Mel83

  Ik zelf weet nu dat ik 3,5 week diabetes heb en binnen een week had ik het prikken, spuiten en medicijnen onder de knie. Mocht je het wel hebben dan is dit echt niet lastig.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.