Home Forums Hulpmiddelen Mobiel niet geschikt voor FreeStyle Librelink – app

Mobiel niet geschikt voor FreeStyle Librelink – app

Ben benieuwd of meer mensen dit probleem hebben; het niet kunnen openen van de app omdat de software niet compatible is.
Kort geleden wilde ik de app gaan gebruiken maar deze stond niet in mijn Google Play store. Ik snapte er eerst niets van maar door navraag bij een medewerker van Abbott (fabrikant) begreep ik dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor de app.
Dat was natuurlijk behoorlijk frustrerend.
Ik heb mijn huidige mobiel nog niet zo lang geleden aangeschaft maar nooit gedacht dat ik deze problemen tegen zou komen. Ik heb een Redmi 8A (Android 10). Theoretisch zou het moeten kunnen maar het heeft te maken met de software welke net niet aansluit of zoiets (ik vind het ook nog eens vrij vaag)
Omdat ik de app toch wel heel graag wil gebruiken overweeg ik om een andere mobiel te kopen. Welke raden jullie me aan zo dat ik dit soort problemen niet weer krijg?
Alvast bedankt voor de reacties :-)

 • Je kan hier al een eind mee komen
  https://www.freestyle.abbott/be/nl/librelink/compatibility-guide.html
  Verder op dit trefpunt zoeken naar mobiel

 • Ik lees net dat de redmi 8a geen nfc heeft en dat is nodig om te kunnen scannen. Dus of een losse scanner kopen is € 60 en neem dan wel eentje die geschikt is voor de fsl 2, die er aan komt. Of een telefoon met nfc.

 • Hoi Yvonne,

  Bedankt voor jouw kennis. Ik ga me er verder in verdiepen. Ik vond net een site (smart android) waarop wordt gesuggereerd dat je wél nfc op Redmi 8a kan instellen. Nu helaas geen tijd om het verder uit te zoeken. Wordt vervolgd…

  • Sang

  Yvonne heeft gelijk, de Redmi 8a heeft geen NFC, dus proberen het in te stellen is kansloos.

  Ik gebruik zelf een Samsung S8, prima telefoon, scannen gaat vrijwel altijd goed en de accucapaciteit is prima. Wel een vrij dure telefoon, en hij staat vol met onnodige apps waarvan Samsung vindt dat je ze nodig hebt en dus niet kan verwijderen.

  Ik vind het jammer dat de telefoonlijst die Abbott levert gedomineerd wordt door Apple en Samsung. Er zijn tig telefoonfabricanten die goede telefoons maken voor een meer redelijke prijs én met NFC. Motorola bijvoorbeeld. Online lees je her en der ook goede ervaringen met andere telefoons en de FSL.

  In principe zou elke telefoon met NFC reader die draait op Android of IOS geschikt moeten zijn. Sommige Chinese telefoons of goedkope exemplaren hebben een andere besturingssysteem, daarmee kun je dus niet de FSL app installeren en dus ook niet scannen. Let daar dus op.

  Wanneer ik weer een nieuwe telefoon ga kopen, ga ik niet direct in de lijst van Abbott kijken. Ik zoek een telefoon die ik wil, en die een goede prijs heeft. De enige harde eis is dat hij een NFC reader heeft. Vervolgens even googleën of er al mensen zijn die ervaring hebben met mijn voorkeurstelefoon en de FSL. Kopen doe ik dan online bij Coolblue die een vrij liberaal ruilbeleid hebben. Wanneer het scannen toch niet lukt zal ik in gesprek gaan met de verkopen om alsnog een andere telefoon aan te schaffen.

  • Ben42

  De lijst dit hierboven gegeven is, is kort en bevat vooral duurdere toestellen.

  Nu zijn er gebruikers ervaringen met toestellen waarbij de app niet lekker werkt, ook als er wel NFC aanwezig is.

  Zelf heb ik goede ervaringen met goedkopere Samsung toestellen, de toestellen waarmee de sensor goed uit gelezen werd waren bij mij de : J1, J5 (2016) en de A71.
  Destijds waren de J series de goedkoopste toestellen die er waren en deze voldeden prima. De J toestellen van Samsung waren destijd tussen de 100 en de 200 Euro, de J1 was net iets boven de 100 Euro. De J serie is het goedkoopste segment van Samsung, maar die serie wordt niet meer gemaakt. De A serie is de middenklasse (en nu de goedkoopste klasse). De S series zijn serieus geld. En de Z serie is duur.

  Mijn ervaringen met de goedkoopste Samsung telefoons zijn dus uitstekend. Maar zoals altijd dit zijn mijn ervaringen, misschien zijn die van andere mensen anders.

  Vriendelijke groet,
  Ben

   • Lena05

   Mijn Apple telefoon is ook wat ouder en daarom lukt het niet met de F. app. Eigenlijk mis ik het helemaal niet, de reader is wat mij betreft genoeg en ik ga zeker om die reden geen nieuwe telefoon aanschaffen☺️

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.