Home Forums Medicijnen Moe

Moe

Beste allemaal,
Eind 2018 de diagnose DM2 gekregen, niet al te schokkende waardes ( 14.8 bij hba1c 51).
Begonnen met metformine, dat verdroeg ik niet, daarna januvia, dat deed te weinig, toen gliclazide, dat deed ook te weinig plus kwam ik snel van aan.
Overgestapt op een wekelijkse injectie ozempic 0.5 mg en ik begon af te vallen ( min 10 kg) waardes prima ( 7.0 en hba1c 46!). Na een jaar verhoogd naar 1.0 mg omdat de waardes stegen en ik aan begon te komen, dag gewichtsverlies…
Omdat mijn hba1c eigenlijk best mooi bleef , dachten poh en huisarts in hun overleg dat het misschien teveel medicatie was. Ik ging terug naar 0.5 mg ozempic.
Ik steeg na de maaltijd nog steeds zo 5 punten op alleen een vegetarisch soepje al..dat ging heel traag naar beneden om ineens in 10 minuten te duiken van een 9 naar een 3 bij elke maaltijd.
Nog steeds hetzelfde effect, ik stijg…zak hel traag en vlieg dan een hypo in.
Ik hang dus steeds tussen hyper en hypo.
Daarnaast met name in de avond onweerstaanbare suikerhonger. En dat terwijl ik hartige klant ben, ik houd helemaal niet van zoet.
Ik voel me slap, val na elke maaltijd in slaap, heb geen energie, slechte focus, kortom: ik kom aan, voel me down, uitgeput en moe, echt ontzettend moe. Zo moe dat te jezelf niet wakker kunt houden. Daarnaast een omgekeerd bioritme gekregen waarbij ik snachts maar enkele uren slaap pak.
Ik ben ook door het begin van de menopauze aan het gaan.
Vlg week vrijdag naar de poh, ze zei al dat als het niet zou helpen ( zit nu op 0.25 mg ozempic) , ik misschien door moest naar de internist.
Maar die moet misschien vast grinniken om mijn waardes en zal zeggen: val jij eerst maar ff af.
Lang verhaal kort: het afgelopen jaar moe, maar de afgelopen 6 maanden zo moe dat het me beperkt, waar kan dat door komen?
Bedankt voor het lezen.

 • Knap ellendig allemaal. Er lijkt duidelijk iets mis te zijn, maar een eenduidige oorzaak ligt niet voor het oprapen. Internist en uitgebreid bloedonderzoek is wellicht geen gekke optie of begeleiding bij de menopauze?

 • Dank je voor je reactie, je hebt gelijk.
  Ik heb voor de menopauze en begeleiding geïnformeerd, maar het wordt en niet vergoed en ik mag geen hormonen krijgen ivm depressies.

  De internist zou idd misschien toch en optie zijn. De waardes zijn niet schokkend, maar ik voel me of ik een zoutzak ben😄
  Ik zit nu op 0.25 mg ozempic, dat is de instapdosering maar.

  Vandaag een dagcurve maken voor de poh.

 • Oké, ik ben vanmiddag geweest, ik ga weer terug naar Ozempic 0.5 mg, evt aangevuld met metformine als 2e stap. Hopelijk val ik daar weer mee af.
  Daarnaast eet ik te weinig, dus meer en vaker eten om de suikerdrang te beperken. Bloeddruk was wat hoger en wordt in de gaten gehouden. ( al eerder medicatie voor gehad)
  En anders evt weer kijken of iets anders dan ozempic ook werkt, maar ben daar juist zo blij mee doordat je er mee kunt afvallen.
  In elk geval, kijken of de tips helpen, dus we gaan de schouders er weer onder zetten.

 • Lastige combinatie: meer eten en hogere dosis Ozempic. Kleine porties met langzaam werkende koolhydraten, maar dat zal je wel weten. Sterkte en hopelijk verdwijnt de vermoeidheid.

 • Daar was ze niet helemaal helder over, de diëtist had eerst gezegd 3x eten, geen tussendoor. Diëtiste erna 6x klein. Zij alleen:meer eten ook meer koolhydraten, dus jouw tip neem ik mee, klinkt zinniger dan bovenstaande. Ervaringsdeskundigen heb je soms meer aan, die zijn inventiever😉.
  Dank voor je meedenken!

 • Moeheid kan vele oorzaken hebben ,dus is vaak moeilijk te achterhalen .
  Je kan het supplement d ribose proberen om wat meer energie te krijgen (doe dit maar in overleg ) Het is een natuurlijke suiker maar kan bloesuikerverlagend werken ( persoonlijk neem ik het ook ,maar ik prik me nooit en zit toch altijd te hoog )

  https://www.verywellhealth.com/health-benefits-of-ribose-supplements-89505

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.