Home Forums Nieuw met diabetes Moet ik naar naar de dokter?

Moet ik naar naar de dokter?

Hallo,
Ik weet sinds 12 dagen dat ik diabetes heb. Er wordt nu uitgezocht of ik type 1 of 2 heb. Ik slik nu 12 dagen metformine 2x 2 tabletten per dag en nog iets erbij sinds vrijdag. Omdat de bloedsuikerwaarde niet zakt moet ik deze week naar de internist. Nu heb ik sinds gisteren dat ik wazig zie (vooral dichtbij) en mijn linkerbeen tintelt. Heel irritant gevoel. Moet ik nu toch al aan de bel trekken of zijn dit symptomen waar ik nog mee kan blijven lopen? Wil ook niet te snel de hap bellen…, maar wordt er best ongerust van.

 • Ik ben trouwens 37 jaar (bmi van 22) en heb waardes geprikt tussen de 15 en 22 afgelopen week. De laagste waarde nuchter geprikt. Ik kan nu niet meer zelf prikken thuis, want had apparaatje vd dokter geleend en die stripjes zijn op…

  • Anoniem
  • Inactief

  Wat komt er veel op je af he, nu er diabetes is geconstateerd?

  Ik ben geen arts en kan geen medisch advies geven natuurlijk. Maar ik denk dat als je bloedsuikers weer dalen (en dat gaat met de hulp van de internist zeker wel lukken) dat de tintelingen en het wazig zien ook zullen verdwijnen.

  Maar het is wel zo, dat je met diabetes eigenlijk altijd de hap mag bellen als je je ongerust maakt; het is mijn ervaring dat artsen meestal liever het zekere voor het onzekere nemen als ze horen dat je diabetes hebt.

  Dus bij twijfel: gewoon bellen, evt. erbij zeggen dat je niet om elk kleinigheidje wilt bellen, maar vanwege diabetes voorzichtig wilt zijn, en dan de situatie voorleggen.

 • Dank je wel Emmy! Heb toch maar de hap gebeld om even te overleggen. Moet straks even langskomen. Weet anders zeker dat ik me de hele dag gek ga maken anders en ga hyperventileren. Ademhaling is toch al kort de hele week. Ben benieuwd. Het is zo’n onduidelijke en onzekere fase nu. Geen idee wat me te wachten staat en of ik insuline ga moeten.
  Groetjes, Janneke

 • Weet je zeker dat je bloedsuiker niet daalt, ik kan me nog herinneren dat toen ik begon met spuiten en mijn bloedsuiker waardes daalde mijn zicht ook wazig werd, na een week ofzo was dat over.

  Het tintelen van het been komt mij niet bekend voor, even de huisarts raadplegen om zeker te weten.

  • rikf

  Bij mij dezelfde ervaring als Markpompje, na eerst een week in het ziekenhuis, werd de 2e week het zicht dichtbij erg wazig en kon ik nauwelijks dichtbij lezen, veraf was wel ok, maar op m’n telefoon kon ik met veel moeite/niks lezen. Dit duurde ongeveer een week bij mij. Er is mij verteld dat dit komt door ontwenning van je lichaam aan hoge suikers.

  Maar zoals de anderen ook al zeiden, bij twijfel gewoon bellen!

 • heb nog steeds een wazig zicht als ik een hypo heb en na de diagnose en het begin met spuiten heb ik ook een week of 2 slecht zicht gehad je lichaam past zich aan aan je waardes en moet weer herstellen tintelingen heb ik nooit gehad maar bij twijfel bellen anders krijg je alleen maar stres en daar schieten je waardes ook enorm van omhoog

 • Bedankt voor jullie reacties! Ben naar de hap gegaan en die stuurde me door naar de seh. Bloedsuiker was 23.3. Na vier uur wachten en heel veel onderzoeken ben ik opgenomen. Heb nu Kalium infuus en om de 3 uur vingerprikje en insuline. Morgen krijg ik instructies vd diabetesverpleegkundige en mag ik hopelijk naar huis. Internist denkt dat type 1 waarschijnlijk is. Wazig zicht er tintelend been is niet weg. Hadden ze ook niet echt verklaring voor. Hoop dat het wegtrekt… Ben wel heel blij dat die insuline spuiten geen pijn doen!

 • Ik heb ook anderhalve week bijna niks kunnen zien doordat mijn zicht heel wazig was, ben er nu weer 2 dagen vanaf.. dus denk dat het wel overgaat

  • Anoniem
  • Inactief

  Oeff, een ziekenhuisopname had je vast niet verwacht. Goed dat je hebt gebeld en bent langsgegaan. Hopelijk kun je snel weer naar huis. Sterkte!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.