Home Forums Lichamelijke complicaties Mond/gebit problemen en diabetes

Mond/gebit problemen en diabetes

Onlangs werden alle overgebleven tanden getrokken. Door diabetes de tandvleesproblemen fors, te diepe pockets, tanden zaten te los. (ik ben 57 jaar). Naar, maar oke, voor een goede mondhygiëne die ook voor bloedsuikers en hart etc belangrijk is, het moest er van komen.
Ik informeerde mijn nieuwe tandarts over de diabetes en dat er vaak complicaties (ontstekingen) zijn bij operatieve handelingen, is mijn ervaring. “Nee hoor, u kunt geen ontsteking krijgen, want de bacteriën zitten aan de tanden en die gaan eruit.” Was zijn antwoord en ik wilde hem graag geloven al twijfelde ik. Na trekken tanden en kiezen kreeg ik zeer veel pijn, het voelde niet goed. “Het hoort erbij mevrouw” zei de tandarts. Maar na 10 dagen afzien kreeg ik antibioticakuur, want het zag er onrustig uit, zei hij toen. De pijn werd na 5 dagen minder, maar gedoe bleef.
Sinds een week, ik ben nu anderhalve maand verder, blijken er bot resten in mijn tandvlees te zitten… Vandaar dat ik nog steeds pijn heb en de gebitsprothese ook pijn doet en ik nog steeds vloeibaar en prakjes eet. De tandarts zei nu dat het bot helen niet goed verliep door de diabetes. Volgende week gaan ze het weer open maken, bot glad maken en hechten.

Heeft iemand ervaring met dit of kennis erover? Heb ik gewoon dikke pech of kan ik beter een andere tandarts kiezen?

  • De tandarts lijkt niet veel kennis te hebben van de complicaties bij diabetes. Plus botresten na het trekken??? Voor mij zou dit aanleiding zijn om een andere tandarts te zoeken.

    • Ja, dankje. Dat ga ik ook doen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.