Home Forums Lichamelijke complicaties Mond/gebit problemen en diabetes

Mond/gebit problemen en diabetes

Onlangs werden alle overgebleven tanden getrokken. Door diabetes de tandvleesproblemen fors, te diepe pockets, tanden zaten te los. (ik ben 57 jaar). Naar, maar oke, voor een goede mondhygiëne die ook voor bloedsuikers en hart etc belangrijk is, het moest er van komen.
Ik informeerde mijn nieuwe tandarts over de diabetes en dat er vaak complicaties (ontstekingen) zijn bij operatieve handelingen, is mijn ervaring. “Nee hoor, u kunt geen ontsteking krijgen, want de bacteriën zitten aan de tanden en die gaan eruit.” Was zijn antwoord en ik wilde hem graag geloven al twijfelde ik. Na trekken tanden en kiezen kreeg ik zeer veel pijn, het voelde niet goed. “Het hoort erbij mevrouw” zei de tandarts. Maar na 10 dagen afzien kreeg ik antibioticakuur, want het zag er onrustig uit, zei hij toen. De pijn werd na 5 dagen minder, maar gedoe bleef.
Sinds een week, ik ben nu anderhalve maand verder, blijken er bot resten in mijn tandvlees te zitten… Vandaar dat ik nog steeds pijn heb en de gebitsprothese ook pijn doet en ik nog steeds vloeibaar en prakjes eet. De tandarts zei nu dat het bot helen niet goed verliep door de diabetes. Volgende week gaan ze het weer open maken, bot glad maken en hechten.

Heeft iemand ervaring met dit of kennis erover? Heb ik gewoon dikke pech of kan ik beter een andere tandarts kiezen?

 • De tandarts lijkt niet veel kennis te hebben van de complicaties bij diabetes. Plus botresten na het trekken??? Voor mij zou dit aanleiding zijn om een andere tandarts te zoeken.

  • Ja, dankje. Dat ga ik ook doen.

    • Jasper

    Hoi Anna, ik zie 073 in je naam :-)
    De tandartsen op de zevenhondseweg zijn wel vriendelijk vind ik, maar ik heb nog nooit echt iets groots aan mijn tanden hoeven laten doen behalve wat gaatjes.

 • Ik heb op 10 maart 2020 ook een kies laten trekken omdat die afgebroken was.
  Er zijn 3 hechtingen aangebracht en ik heb er geen last van gehad ben wel meteen na het trekken van de kies met paracetamol begonnen.
  Als ik jou was zou ik een andere tandarts zoeken.

 • dank jullie voor reacties. Inmiddels heb ik een nieuwe tandarts en weet ik nu dat de vorige tandarts er beter aan had gedaan de tanden te trekken in een steriele ruimte en het kaakbot meteen te frasen. Eventueel in etappes. En uit voorzorg een antibioticum ook. Nu moest alles na al een tijd met problemen en veel pijn opnieuw open gemaakt etc en weer gehecht.
  Ik heb nu een goede ervaren tandarts bij dezelfde groepspraktijk in Den Bosch.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.