Home Forums Corona Naar de supermarkt of niet?

Naar de supermarkt of niet?

Dag,
Ik ben alleengaand en ga, ondanks de Coronacrisis, een paar keer per week naar de supermarkt en andere winkels om mijn boodschappen te doen. Een aantal mensen in mijn omgeving raden mij dat af. Hoe gaan jullie hier mee om? Ben ik te laconiek of zijn mijn vrienden overbezorgd?

 • Hallo Caramel,

  Ik val onder alle drie de risicogroepen, maar voel mij goed. Ben niet verkouden of koortsig. Ook ik ga meerdere malen per week boodschappen doen. De een zegt dat ik dat niet moet doen, want je zoekt het risico op. De ander zegt, zolang je gezondheid goed is en je houdt de regels in acht is er niets aan de hand. Ik doe waar ik mij goed bij voel. Vertrouw ik een winkel niet, zijn er teveel mensen binnen, dan ga ik gewoon niet naar binnen. Doe waar jij je goed bij voelt en houd gewoon in de gaten of je in orde bent. Je hebt je eigen verantwoordelijkheid en dat geldt natuurlijk ook voor al die andere mensen.

  • corrus

  Je zou bijv. het aantal keren dat je boodschappen gaat halen kunnen beperken tot 1 x per week…
  Dit doen wij nu ook…

 • Ja, voor mij hetzelfde, in alle drie de risicogroepen. Sinds 7 maart vermijd ik al het OV en bijeenkomsten in gesloten ruimten. Jammer van mijn vrijwilligerswerk, maar dat risico vond en vind ik te groot. Winkels alleen als het er niet druk is, wat gelukkig steeds beter gaat. Eén vrijwilligersactiviteit is opgepakt met videobellen (zoom.us). Is anders maar als taalcoach werkt het wel, vooral de chatfunctie is handig als je een woord niet verstaat of de ander het woord niet kent en niet weet hoe het geschreven wordt.

 • Ik val ook dik onder de risicogroepen.
  Ik ga nu 1x in de week (soms 2x) boodschappen doen en dan om 08.00 uur ‘ochtends.
  Dan is het rustig, zijn alle schappen nog vol en kun je zonder stress je boodschappen doen.
  Ik ben daar een paar keer van afgeweken en dat levert alleen stress op van mensen die geen afstand houden, in kleine winkels waar ik niet met mijn scootmobiel in kan, het gedoe met mandjes, die ik niet vertrouw.
  Ik ga alleen nog naar de twee supermarkten bij mij in de buurt.
  Ben vorige week een keer naar de Action geweest. Dat doe ik echt niet meer. Ik heb het grootste deel van mijn leven zonder de Action geleefd, dat kan ik nu ook.
  Ik kom verder nergens. Te groot risico. Voor mij en voor anderen.

 • Ik doe bijna dagelijks boodschappen. Als het niet hoeft dan onthoud ik mij er ook aan. De 1 1/2 meter afstand hou ik hoog in acht. Waar ik zie dat meerdere mensen aan hebben gezeten raak ik gewoon niet aan. Voorbeelden: flessen automaat, pin automaat, deurklinken etc. Waar kan dan gebruik ik een pen voor bijvoorbeeld de automaten. Als dat niet kan dan heb ik alcoholdoekjes of iets anders (bv touch sensitive knoppen) en ik druk deuren open met de mouwen.

 • Hoi,
  Val ook onder de risico groepen. Vermijdt wel zoveel mogelijk plaatsen waar mensen samen komen. Woon in een vrij rustige omgeving. Fiets elke dag wel een uur. Fit blijven is belangrijk.

  Gr, Hilbrand

  • Het laatste, fit blijven is zeker een heel belangrijk punt! Mijn grootste frustratie op dit moment is dat de Fitness ruimtes gesloten zijn.

 • @theo… Er is veel dat je thuis kunt doen. Je kunt op de plaats rennen, touwtje springen, rek- en strekoefeningen, gewichten (alles wat wat zwaarder is) tillen etc. Kijk eens op deze site: https://gezondafvallen.nl/fitness-oefeningen-voor-thuis
  Het vraagt alleen om discipline en de wil om je conditie niet te ver te verliezen.
  Mijn COPD conditietraining is ook stopgezet, maar ik doe thuis allerlei oefeningen en die doe ik nu gewoon wat vaker. Alleen het fietsen ligt stil. Ik kan niet op een gewone fiets, maar ik kan wel luchtfietsen.

  • Thanx for the link! I heb al een aantal apps gevonden die helpen bij het trainen. Nu nog alleen de discipline vinden om dit thuis te doen. Om een of andere reden gaat trainen toch makkelijker.

   Veel sterkte met de COPD. Dat is nu met het hooikoorts seizoen erg lastig. Ik ben zelf in redelijke zin astmatisch. Dit met de processie rups, gewone griep en Corona maakt het alleen maar lastiger..

 • Over het bewegen:

  Wij, een groep studenten, helpen daar graag bij! Kijk eens op

  Dit maakt sporten ook nog wat leuker én het is goed om een stok achter de deur te hebben :)

 • Dank voor jullie reacties! Heel fijn om te vernemen hoe jullie er mee om gaan. Ik heb besloten om mijn supermarkt bezoeken minder frequent te maken en te gaan op momenten dat het rustig is bijv. ’s ochtends vroeg.

  • Miepie

  Ik val ook in de risicogroep, ik ga wel naar de supermarkt, maar niet elke dag. Mijn vrijwilligerswerk is meteen na de 1e persconferentie op 12 maart al gestopt, maar sinds vorige week doet ons team met Zoom us aan beeldbellen. Alleen sporten lukt bij mij niet echt, maar ik ga de komende dagen wel meer fietsen in mijn eentje

 • Ik merk dat ik steeds minder de deur uit wil.
  Ik probeer gedurende de week alles op een boodschappenlijstje op mijn mobiel te zetten, zodat ik niets vergeet. Alles wat ik niet heb, moet een week wachten.

  Ik heb er een vaste dag van gemaakt.
  Vanmorgen merkte ik dat mijn twee supermarkten in de buurt al niet meer zo precies zijn met ontsmetten.
  Vorige week stond er bij de Lidl een doos met handschoenen, ontsmettingsmiddel en een rol industrieel papier om de winkelwagens mee te ontsmetten.
  Vanmorgen was dat er al niet meer. De pinautomaat wilde mijn kaart niet lezen en dus moest ik mijn pincode invoeren. De automaat was ook niet ontsmet. Voor mij was iemand die ook de pincode intoetste. Ik had gelukkig een pen bij me en heb die gebruikt om de code in te toetsen. Thuis met alcogel gereinigd.

  In mijn Jumbo stond er ook niets meer bij de wagens en de ontsmettende spray voor de zelfscanners was leeg. Gelukkig ken ik de medewerkers daar en kon ik om een nieuwe fles vragen. Maar het was wel de laatste die ze hadden, dus die is volgende week ook op.
  Het beschermende scherm bij de enige kassa die bezet was, hing scheef. De pinautomaat staat buiten het scherm

  Ik heb zelf nog een flesje alcogel, dat ik dan maar gebruik voor de zelfscanner.

  Het is een geworstel om een week boodschappen op mijn scootmobiel te vervoeren. Vanmorgen tuimelde mijn tas van de voetplaat en daar zat, dom genoeg, een pot jam in. Weer wat geleerd. Die moet in het mandje voorop.

  Ik wou dat ik online kon bestellen. Helaas is er een wachttijd van tenminste 3 weken. En je moet voor 50 euro in een keer bestellen en je weet niet wat je uiteindelijk geleverd krijgt.
  Veel dingen zijn niet verkrijgbaar. De leegten zijn opgevuld met meer van hetzelfde.

  De Lidl had alleen halfvolle melk en mijn man wil graag volle melk. De plek waar de volle melk normaal stond, staat nu vol met karnemelk. En zo zijn er nog veel meer dingen. Jumbo hetzelfde. Veel diepvriesgroenten zijn er niet meer en ander vriesgoed.

  Albert Heijn is net uit de richting hier en weer een extra risico dat ik niet meer wil nemen. Toch overweeg ik om die trip te maken op mijn scootmobiel. Dan kan alles in 1 winkel, in plaats van twee.

  En Albert Heijn heeft wel een ouderen-uurtje om 07.00 uur. Dat hebben de Jumbo en Lidl hier niet. De Lidl van 09.00 – 11.00 uur, maar dan is er al veel niet meer verkrijgbaar en dan is het juist druk, want er wordt niet op gelet of er ook echt alleen ouderen en kwetsbaren komen.

  Naar de supermarkt of niet? Ik wou dat ik niet hoefde. Het is nooit een favoriete bezigheid geweest, maar nu eenmaal noodzakelijk. Nu is het vooral een energie-vretende exercitie.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.