Home Forums Nieuw met diabetes Nachtdienst en diabetes

Nachtdienst en diabetes

Binnenkort ga ik beginnen met insuline spuiten. Ruim een jaar orale medicatie gehad, deze doen weinig tot niks meer. Ik draai eigenlijk altijd nachtdiensten. Ik werk dan alleen. Zou dat nog kunnen? Wanneer moet je dan spuiten als je nachtdienst hebt? Ik praat hier ook over met de diabetes verpleegkundige maar heeft iemand hier ervaring mee?

 • Hallo Nella,
  In principe maakt het niet uit of je overdag of ’s nachts leeft (werkt en eet).
  Krijg je langwerkende insuline, of ook kortwerkende?
  Laat je goed voorlichten en vraag alles wat je niet snapt.
  Je moet weten hoeveel eenheden je moet spuiten voor het aantal koolhydraten wat je gaat eten. (bij de kortwerkende insuline)
  Het kan raadzaam zijn om iedere dag ongeveer hetzelfde te eten. Daardoor krijg je grip op wat je lichaam doet met de insuline die je toedient.
  Maar misschien kan je eerst een week proefdraaien als je met insuline gaat starten. Dus als je niet werkt, en gewoon alleen overdag leeft, en ’s nachts slaapt.
  Succes.

 • Hallo Nella,

  Ik neem aan dat je door een diabetes professional wordt begeleidt. Hij/zij kan daar natuurlijk alles over zeggen. Mijn advies zou een langwerkende insuline met de minste kans op hypo’s. Tresiba is zo’n insuline. Ook wel de nachtdienst insuline genoemd. Kan je thuis toedienen heeft een ruime werkingsduur. Bij bijv. een BMI >35 zou een GLP 1 analoog(1x per week injectie) ideaal zijn. M.a.w er zijn veilige keuzes.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.