Home Forums Bloedsuikerwaarden Nauwkeurigheid bloedglucose meter topic op slot

 • SimonW

Nauwkeurigheid bloedglucose meter topic op slot

DVN ik vind het op slot gooien van een topic over de nauwkeurigheid van meters bijzonder betuttelend. Uw suggestie dat er deelnemers reclame maakten is niet onderbouwd. De meter die op dit onderwerp goed uit de testen komt heb ik zelf als topic bijdrager in ieder geval nog nooit gebruikt of zelfs maar in handen gehad. Dat er andere aspecten eveneens van belang zijn snap ik ook wel maar daar ging het topic niet over. De topic starter vroeg specifiek naar de ‘nauwkeurigheid’ en daar hebben we gegevens over uitgewisseld. Dat u de informatie van anderen nuttiger vindt mag u vinden en zelfs melden in een topic maar een topic op slot gooien gaat voorbij aan het doel van dit forum: een vrije uitwisseling van informatie tussen diabetes patiënten.

  • Ben42

  Met de bovenstaande schrijver ben ik het eens.
  Binnen de draad wordt informatie verstrekt, informatie die elders niet gemakkelijk te vinden is zeker niet voor nieuwe diabeten.

  Zoals bij iedere bericht in deze draad en dat geld ook voor dit bericht en ook voor ieder bericht van de DVN, dienen berichten altijd met enige terughoudendheid te worden gelezen.

  De berichten gaan over vergelijkingen van meters, in de draad worden meerdere vergelijkings bronnen vermeld en ook meerdere meters genoemd. Binnen de draad worden door enkele mensen ook individuele meters genoemd. Echter de DVN bespreekt ook regelmatig een individueel product, op zich kan dat dus geen argument zijn om een draad te sluiten.

  Uit de draad heb ik als ‘ervaren’ diabeet en zeker als ervaren technicus informatie gehaald. Het is jammer dat de DVN bepaald welke informatie er tot de individuen door gefilterd mag worden.

  Er werden wel merken genoemd er werden ook beste merken genoemd (gebruikelijk bij een vergelijking). Maar er werd geen reclame gemaakt.

  Laten we wat zorgvuldiger met elkaar omgaan.

  Als we geen merken van pompen, injectie materialen en glucose meetsystemen meer kunnen noemen, heeft dit forum nog nauwelijks enige functionaliteit.

  Zoals de DVN op de site schrijft:
  Want de keuze voor een glucosemeter ligt bij jou en je zorgverlener!

  Om deze keuze te kunnen maken helpen gebruikerservaringen en testrapporten, een keuze alleen baseren op of een meter gekeurd is of niet is zwak.

  DVN bezin je acties.

  Ben

 • Ik sluit mij aan bij Simon en Ben. Als ik de draad lees, zie ik niets dat lijkt op ‘een gratis reclameportaal van meterfabrikanten’. Integendeel, ik heb juist de indruk dat verreweg de meerderheid van de deelnemers geprobeerd heeft om genuanceerd te reageren om daarmee de schijn van reclame te vermijden. Zoals Ben al aangeeft worden er verschillende vergelijkingsbronnen vermeld en ook verschillende meters. Degenen die informatie uit de vergelijkingsonderzoeken plaatsen noemen allemaal minimaal 5 meters.
  Laten we een kort overzicht van de draad maken:

  • Vraagsteller: Welke meter is het meest nauwkeurig?
  • Reactie: Link naar vergelijking
  • Reactie: Link naar vergelijking + 5 meters.
  • Vraagsteller: Dan had ik beter een andere meter kunnen kiezen.
  • Reactie: Die meter is ook goed. Zo groot is het verschil niet
  • Vraagsteller: Bestelling gewijzigd.
  • Reactie: Dit is het verschil tussen de twee onderzoeken
  • Vraagsteller: Is meter X de beste?
  • Reactie: Niet volgens vergelijking 1
  • Reactie: Nieuw onderzoek + opsomming 7 meters
  • Reacties over de vergelijkingsmethoden

  Hierna komt pas de eerste en enige deelnemer die zijn ervaring met een bepaalde meter deelt en vertelt wat hij zo handig vindt. Met de beste wil van de wereld kun je dat nog geen reclame noemen. Want als dat al reclame is, wat zijn de 1000+ reacties in een topic dat compleet gewijd is aan de Freestyle Libre dan?
  Dit alles in ogenschouw nemende, vind ik de beweringen van DVN dat één bepaalde meter gepromoot leek te worden, dat het hier ging om de persoonlijke voorkeur deelnemers en dat het topic iets te veel begon te lijken “op een gratis reclameportaal van meterfabrikanten” dus schromelijk overdreven.

 • Beste allen
  Eens! Bedankt voor de feedback, dit houdt ons scherp. Uitsluitend de link naar 1 meter had verwijderd moeten worden, het hele topic natuurlijk niet gesloten. Dat is meteen recht gezet (niet meer gesloten) en bij deze onze excuses. We hadden iets zorgvuldiger moeten handelen en willen geenszins welke vorm van censuur dan ook toepassen. De huisregels zeggen wel dat urls niet zijn toegestaan, maar we zijn het met jullie eens dat de vergelijkingssites gedoogd mogen worden.
  Hopelijk is er wel begrip voor dat wij moeten schipperen tussen commercie (waarvoor onze toffe community een erom aantrekkelijk board is) en mensen met slechte/gekke bedoelingen enerzijds en onafhankelijkheid en een vertrouwde sfeer anderzijds. We doen onze best en maakten een misstapje. Excuses en blijf vooral meeschrijven en lezen op de meest informatieve en inspirerende diabetescommunity die er is.
  Vriendelijk groeten
  moderator

  • SimonW

  Bedankt moderator voor de toelichting,
  Ik heb net de huisregels gelezen en zie nergens staan dat URL’s niet zijn toegestaan behalve als deze promotioneel bedoeld zijn. Enfin, ik zie dat de betreffende topic weer toegankelijk is en dat is een goede zaak.
  Groeten,
  Simon

 • Ook van mijn kant bedankt voor de reactie. Ik begrijp absoluut dat jullie hier geen commerciële promotie willen.
  Ik ben het met Simon eens dat de opmerking over URLs wat verwarrend is.
  “Plaats evenmin (hyper)links naar andere websites, bijvoorbeeld ….”
  Deze zin in de huisregels kan, letterlijk opgevat, een algeheel verbod op links betekenen waarbij hetgeen na ‘bijvoorbeeld’ niets zegt over de aard van de verboden links, maar enkel en alleen als voorbeeld dient. (Dat roept bij mij de vraag op waarom er eigenlijk een ‘link’-knop boven het reactieveld staat.) Of we vatten het iets minder letterlijk op en zien het vooral als een verbod op links van promotionele e.d. aard. Zodat we nog wel informatieve links kunnen plaatsen. Ik kan het overigens wel begrijpen wanneer jullie links naar puur commerciële informatiebronnen (bijv. InfoNu) verwijderen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.