Home Forums Lichamelijke complicaties Neuropatische pijn en sufheid door medicatie?

Neuropatische pijn en sufheid door medicatie?

Neuropathie is een vervelende diabetescomplicatie. Ongeveer 40% van de mensen met diabetes krijgt hiermee te maken. Meestal begint het met minder gevoel in je voeten. Ook kun je last hebben van stekende of brandende pijn, tintelingen, kramp of krachtverlies in andere delen van je lichaam. Het belangrijkste wapen tegen neuropathie is een stabiele bloedglucosewaarde. Dit vertraagt en voorkomt soms het ernstiger worden van de neuropathie. Ook zijn er medicijnen en hulpmiddelen die pijn kunnen verminderen.
Bij DVN komt de opmerking binnen dat medicatie tegen neuropatische pijnen zo suf maakt. Wij zijn benieuwd of meer mensen uit onze achterban daar last van hebben. Welke ervaring heb jij? Heb jij ook last van een suf gevoel door medicatie tegen neuropatische pijn of juist niet? En heb je tips?
We horen jouw ervaringen graag!

  • Elly

  Ik heb, al heel lang geleden, de medicatie geprobeerd en het enige wat ik deed was slapen.Dus gestopt en nooit meer geslikt.
  Ik heb nu al jaren acupunctuur van een specialist op neuropathie gebied, wat uitstekend werkt voor mij.

 • Een half jaar geleden had ik door gordelroos veel fantoompijn in mijn ribben. Een middel gekregen dat ook wordt gebruikt tegen neuropatisch pijn. Werkte prima tegen de pijn, maar op mijn geest had het een rare uitwerking. Vlak aan de ene kant, maar ook zaken te optimistisch inschatten. Na 14 dagen maar weer snel afgebouwd. De pijn was dragelijk geworden en is geleidelijk verdwenen. Maar blijer was ik met het idee mezelf weer te zijn en normaal te reageren.

  • Yogi

  Nu 5 jaar geleden was ik bekaf, kon mijn ene been niet meer voor de andere krijgen, en had ‘s nachts een ventilator,in de winter, op mijn voeten gericht staan omdat ze het verschrikkelijke gevoel van brandende voeten gaven. Ik kon mijn werk nauwelijks meer volhouden, werk in de zorg, wat me erg verdrietig maakte.
  Na de diagnose neuropathie kreeg ik eerst Lyrica. Kreeg hiervan zoveel bijwerkingen dat ik daar acuut mee moest stoppen. Vervolgens Amitriptyline gekregen. Dit moest langzaam opgebouwd worden, maar toen voor mij de juiste dosering was bereikt ging er weer een wereld open. De klachten op af en toe een venijnige steek in mijn tenen na, zijn verdwenen, en ik voel me weer prima. Gelukkig heb ik totaal geen last van bijwerkingen, of het moet zijn dat ik er heerlijk op kan slapen😉.
  Ik kan mijn werk, met onregelmatige diensten, weer doen en heb dit jaar zelfs nog een hogere functie aangeboden gekregen.

  Ik wil tegen iedereen zeggen hou vol, er is voor iedereen op de een of andere manier iets te vinden wat helpt. Het kan in het zogenaamde ” alternatieve” circuit zijn, of zoals voor mij medicatie uit de reguliere hoek zijn.

  • KleijP

  Nu sinds een jaar of 4 neuropathie. Gebruik 2xdd duloxetine 50mg, 3xdd Gabapentine 900mg en 1xdd amitriptyline 30mg. Dit haalt voor mij de scherpe kantjes van de pijn eraf.
  Vooral’s nachts last van hete branderige voeten en handen. Verder de hele dag pijn en krachtverlies in armen en benen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.