Home Forums Bloedsuikerwaarden Niet spuiten

Niet spuiten

Hallo
Zojuist geregistreerd. Ik geloof niet veel wat er verteld wordt.
Ik ben stront eigenwijs en zal met een suikerspiegel van 20 wel snel om het hoekje gaan. Heb al 20 jaar te hoge suikerwaardes.

Ik slik max aan tabletten janumet en tol..dinges.

Nu vraag ik mij af of er meer mensen zijn die er ook zo over denken

 • Neen, maar iedereen maakt zijn eigen keuze. Je zet wel de kwaliteit van je leven op het spel.

 • Ik ben toch wel reuze benieuwd of je dan niet geloofd in de gevolgen van hoge waarden of dat het je simpelweg niet interesseert?

  Snel het hoekje omgaan is toch ook niet het probleem bij hoge waarden? Problemen met ogen, voeten en zenuwpijnen etc en vervolgens dus meer lijden en daardoor/naast wat eerder het hoekje omgaan..

  Ik vraag me af of je mensen treft die compleet maling aan diabetes hebben op een diabetestrefpunt.

  Een vrolijke noot, het kan altijd erger. Hoge waarden zorgen bij vele ook vaak nog voor ongezonde stress ;)

  • Hallo Koen, het is een heel verhaal geworden sorry
   Dank je voor je reactie. Was kort door de bocht.
   Toen ik 40 jaar werd was ik op vacantie en voelde me zo beroerd dat ik snel naar mijn huisarts ging. Metformine, Tolbutamine, iets voor het hart, bloeddruk, tegen cholesterol enz. Hoefde niet te spuiten. 4 maanden niet in staat ook maar iets te doen.
   Zo zwak en moe ik was en dagen diarree en niet meer kunnen slapen.
   Arts: Is beter voor je komt wel goed hier heb je ook een antidepressiva.
   Blub blub.

   Nu ben ik 62 en spuit niet. Waarom niet?
   Nu kom ik uit het pre internet toen je nog goede artikelen kon vinden. Natuurlijk Engels moet je kunnen lezen. KAn ik goed. Omdat ik niet hoefde te spuiten heb ik veel onderzoeken gelezen uit USA, Canada en VK. over alle medicijnen die ik slikte Ik werd wel een specialist eerst cholesterol en las artikelen waarbij 1000 mensen pillen slikte en 1000 een placebo. Met verrasende resultaten. In amerika en duitsland werden de medicijnen verboden. Ik las ook veel reakties op die medicijnen. Men kwam niet meer uit de stoel komen van vermoeidheid. Dus weg dat medicijn. Cholesterol is prima bij mij nu.
   De andere medicijnen voor bloeddruk slik ik braaf alleen hartritme daar wil ik van af kom nooit boven de 70 hartslagen uit en wordt daar wel moe van. Zit je op een sportschool met een meter om komen ze om de haverklap “Doet u wel uw best”

   Bij 42 moest ik echt gaan spuiten. De oude vinger bloedsuikermeter gaf 9 aan.

   “Was je nuchter. Nee ik sta half 6 op en jullie beginnen pas om 8.00 uur dus mijn lever geeft me dan de suiker die je nodig heb zonder dat ik het merk”

   Toen was de oude vingerprikker bij de dokter op. En de nieuwe 6 maanden later ineens 18. Vond ik vreemd Eerst daar maar weer eens over gelezen. En nee ik ga nog niet spuiten. Want ik voel mij elke dag prima. Ik kan nu op mijn 62 bijvoorbeeld 2 a 3 uur of soms langer zonder te eten gewoon kan moestuinieren of wandelen. Ja ik heb minder gevoel in mijn tenen maar wondjes helen prima. Dit jaar nog een vatentest gehad ook uitstekend.
   Dus waarom ben ik niet allang dood. (waar ik niet bang voor ben overigens. Heb al 2x een dood ervaring gehad).
   Dus ik zoek lotgenoten die kwaliteit van leven boven kwantiteit stellen zodat we elkaar kunnen steunen en ervaringen kunnen uitwisselen. Je moet toch ergens beginnen. Ik snap heel goed dat ieder mens anders is. Maar in Nederland kijken we niet verder. We gaan er maaar van uit dat de artsen het wel zullen weten maar het gaat allemaal om geld. Een vriend spuit nu 4 soorten insuline en zit de hele dag in een stoel(65 jaar). Mijn overbuurman heeft een ammonia vergiftiging en met gierende sirene naar IC. Hij herrinnerde niet meer wat hij had ingespoten. Ikzelf heb als ik een hypo zou krijgen geen backup die me direct kan helpen.
   Ik zeg zeker niet dat mensen moeten stoppen nee zeker niet. Maar waarom ik na 20 jaar nog prima functioneer begrijp ik dus zelf niet.
   Je leven rekken om maar zo oud mogelijk te worden mag een ieder voor zichzelf wetem maar ik heb genoeg mensen gezien die zijn verdonken in bed door water in de longen.

   Dat is mijn verhaal maar ik promoot geen niet spuiten maar ben zoekende naar soortgenoten. Zal ze niet snel vinden denk ik want mijn begeleider mag geen namen doorgeven vanwege die idiote privacy regels.

   Dag Koen gaat je goed.

 • Ik begrijp denk ik de onderliggende frustratie best hoor. En in de eerste plaats is het heel goed voor jezelf te blijven denken. Er valt namelijk ook echt wel genoeg te leren en te verbeteren in de gezondheidszorg. Ik ben voor mijn gevoel ook met een berg aan medicijnen naar huis gestuurd en van mijn klachten werd heel makkelijk maar ten onrechte gezegd dat het wel weg zou trekken..

  Medicijnen wel of niet gebruiken is ook echt wel een goede discussie waard. Ik geloof echter wel dat er genoeg bewijzen zijn dat hoge suikerwaarden voor klachten zorgen die juist de kwaliteit van leven beïnvloeden. Nu kan je altijd de uitzondering op de regel zijn (wat ik in jouw geval dan ook van harte hoop) maar ik zou het niet aandurven met zulke waarden te blijven lopen.

  Succes met de zoektocht iig!

  • Aniko

  Hallo ik ben Aniko en ben vandaag lid geworden.
  Ik heb al 28 jaar type 2 .
  Ik heb het 3 jaar met tabletten volgehouden maar mn waarden gingen steeds meer omhoog. Hield me aardig aan mn dieet in het weekeind zondigde ik iets.
  Ik kon het niet meer omlaag krijgen met medicijnen en had het steeds bloed heet zweete peentjes door de hoge waarde van 15/16.
  Ik kreeg het advies om insuline te gebruiken.
  Ik voelde me daar goed bij het hielp ik zakte naar een gemiddelde 7/8
  Heb het lang volgehouden ik was altijd flink maar niet super dik. Ik kreeg een ongeluk en was op slag invalide, toen begon de ellende ik ging van een vrolijke en altijd in de weer zijnde hard werkende vrouw naar een zielig hoopje. Ik gaf nergens meer om. Mn man hielp me goed en na een aantal jaar kon ik weer wat positiever naar het leven te kijken en begreep dat er iets moest gebeuren. Ik ben beter gaan opletten en viel aardig wat af. Ik kon zelfs weer een klein stukje lopen. Dat heeft een paar jaar geduurt mn handicap verergerde kon daar niks aan doen. Bleef positief maar at wat ik lekker vond,
  Tot nu anderhalf jaar geleden. Ik kon bijna niet bukken en lopen door de pijn en achteraf de kilo’s die ik er aan had gekregen. Ik was het spoegzat het was het begin van de corona en niemand kon me helpen niemand was bereikbaar internist niet , verpleegkundige niet. Ik moest het zelf doen.
  Nou en dat is mij gelukt en mn man ook. Ik het een totaal ander leef patroon gemaakt en alles wat vet , zout of zoet was gin in de prullen bak of ik gaf het weg. Nu van daag de dag is het zo dat ik sinds van daag op 12 eenheden lantus van de insuline af ben. Wel 2 metfornime en 2 giglazide das alles wat ik nu gebruik. En 34/ kilo lichter. Ik voel me herboren. Ik zit nu gemiddeld op 5

  • Hallo Aniko kanjer.
   Iedereen heeft zijn verhaal. Goed dat je leven op een beter spoor heb kunnen zetten.
   Wat zal je je eenzaam hebben gevoeld. Heeft je huisarts of praktijkbegeleider je wel geholpen? Hou vol.
   Zelf heb ik een moestuin waar ik mijn onbespoten() groentes teel. Brede paden en bakken op hoogte. Kan ook alleen maar dat nog. Ik heb als meubelmaker gewerkt en helaas in 2016 mijn 2 vingers van mijn dominante hand afgezaagd. Altijd phantoompijn en daardoor een gebroken voet niet opgemerkt. Daarom loop ik slecht. Dus zit ik ook erg veel. Jij MOET zitten dat is heel wat anders.
   En het is zo herkenbaar. Laat alles maar de groetjes lang leven Febo e.d. Maar je weet dat het slecht af loopt. En dat je je nu bij 5 gemiddeld je goed voelt is harstikke goed. Dat is ook wat ik zelf ervaar ik voel me goed bij 20. Maar leef nog steeds en dat snap ik niet. Maar wil je je er niet mee vermoeien. Ik hoop dat je genoeg positieve afleiding hebt om lekker te leven. Dan hou je het vol.
   Je zult nu ook wel een specialist zijn en alles over voeding en db2 weten. Lang leve internet. Zoek ook op .com en niet alleen .nl. Zeker over voeding weet ik ook erg veel. Ik heb hele discussies met producenten om maar te weten te komen wat ik wil weten. Ook engelse onderzoeken. En koop zoveel mogelijk lokaal en wil ook altijd weten hoe en wat. Dus net als jij een nieuwe invulling van m’n leven. Heel selectief TV kijken alleen in het weekend. Als vrouwlief thuis komt drinken we een glaasje wijn 0.0 heerlijk en eten er een gezonde kleinigheid bij en dan eten we om 19.00 pas. Lezen wat en gaan naar bed. Geen journaals of geweld. Daar slaap je slecht van en slaap is essencieel bij db2. We lezen het nieuws wel op internet en kunnen dan selectief zijn.
   Hou vol Anika
   Groetjes Willem

  • amr

  Wat is je doel met dit bericht?

  En wat is het precies dat je niet gelooft?

  Aan hoge bloedsuikerswaardes raak je gewend, maar de schade in je lijf is er helaas niet minder om.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.