Home Forums Medicijnen Nieuwe insuline

 • Yolli

Nieuwe insuline

Hoi, mijn zoon heeft een andere insuline, fiasp, voorgeschreven gekregen door de arts. Als ik het wil ophalen bij de apotheek krijg ik insuline mee waarmee hij al spuit. Hun reactie is dat de zorgverzekering deze niet vergoed. Heeft iemand dit ook al eens meegemaakt, hoe is dit opgelost?

  • Rionne

  Hallo,
  Ik las dit,gebruik ik zelf niet hoor maar wel met andere medicijnen meegemaakt.
  Als de ats dit voor schrijft is de atpotheek verplicht om dat mee te geven zo niet dan kunt u de arts raad plegen om het toch te krijgen
  Niet is niet normaal

  Hoop dat het lukt

  • Den T

  Terug gaan naar de apotheek, nieuwe insuline eisen en anders dreigen naar een andere apotheek te gaan.

 • Het is misschien wel handig te vermelden wat u dan wél hebt meegekregen.
  Als het hetzelfde is alleen van een ander merk dan zie ik geen probleem.
  Het is constant een gedoe met merknamen doordat de verzekeraars bepaalde merken preferent verklaren en alleen die vergoeden.

   • Yolli

   Nee het gaat niet om het merknaam. Mijn zoon heeft andere insuline nodig omdat degene die hij nu gebruikt niet voldoende werkt voor hem. Dus voor zijn gezondheid willen ze hem iets anders voorschrijven. De apotheek geeft deze niet af omdat de verzekering deze niet vergoed. Zij zijn van mening dat fiasp niet helpt aan een betere gezonheid.

  • Rionne

  U moet gewoon na de betreffende arts gaan die het voor geschreven die kan u misschien helpen.
  Dat zou ik uw aan bevelen.
  Heb ik ook wel met andere medicijnen gehad. Hier kan de apotheek niks aan doen oom uw zorgverzekeraar kan u het vragen
  Gr Rionne

 • Dit lijkt niet te gaan zoals zou moeten. Neem ASAP contact op met internist en/of de dvk om via hun de verzekeraar aan te spreken.

  Wellicht voor nu is er wel een mogelijkheid gebruik te maken van de apotheek van het ziekenhuis. Ik kan daar bepaalde merkmedicijnen mee krijgen die ik bij m’n reguliere apotheek ook niet mee krijg.

  • Jasper

  Ik zou inderdaad contact op nemen met de arts zoals al is aangegeven.
  Na wat gegoogle kwam ik dit tegen: https://www.knmp.nl/actueel/nieuws/nieuws-2020/knmp-terughoudendheid-geboden-bij-omzetten-van-patienten-die-fiasp-gebruiken

  Er zijn blijkbaar verzekeringsmaatschappijen die moeilijk doen…
  Volgend jaar ga ik zelf maar eens uitpluizen welke verzekering welke insuline vergoed… (Heb ik eindelijk een reden om te kiezen voor een specifieke verzekeraar anders dan alleen prijs…)

 • fiasp is een uitzondering. Deze insuline wordt vergoed door de zorgverzekeraar.De apotheker kan dit navragen bij de zorgverzekeraar van uw zoon.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.