Home Forums Nieuw met diabetes Nieuw lid

Nieuw lid

Hallo allemaal.

Mijn naam is Stefan, ik ben bijna 46 jaar oud, en ik ben er afgelopen maandag achtergekomen dat ik diabetes type 2 heb.
Ik zakte in de supermarkt bijna in elkaar, en ben met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Mijn bloedsuikerspiegel was op dat moment 26, en als ik stond was de bovendruk van mijn bloeddruk 84.
Dat in combinatie met uitdroging en een benauwde supermarkt zorgde ervoor dat ik bijna flauwviel.
ik heb de nacht doorgebracht op de spoed, en mocht dinsdag weer naar huis.
Ik heb medicijnen meegekregen, Metformine 500 mg.
Vanochtend bloed laten prikken en ben vanavond gebeld door de doktersdienst, bleek ik nog op 21 te zitten, terwijl ze in t ziekenhuis door insuline prikken en een infuus met kalium juist mn suiker naar 13 wisten terug te brengen.
Morgen (donderdag) moet ik weer bellen met de huisarts. Word vervolgd….

 • Hoi Stefan

  een heel herkenbaar iets.
  en wat vervelend . Ik zelf heb ook type 2 en mijn suikerspiegel
  was nooit stabiel . ik had 3 x 500 gr metformine en 30/32 eenheden insuline.
  Totdat ik samen met mijn huisarts en diëtist het roer compleet heb omgegooid.
  Ik ben helemaal koolhydraatarm gaan eten . geen gewoon brood maar koolhydraat arm geen aardappelen pasta`s en rijst. daarbij drink ik zoveel mogelijk zero en ook de koffie en thee zonder suiker.
  nu ben ik inmiddels medicijnen vrij en hoef ik ook geen insuline meer te spuiten.
  maar een diabeet zal ik de rest van mijn leven blijven want als ik weer terug zou gaan naar mijn oude eten stijl ben ik weer afhankelijk van de medicijnen. Ik blijf ook streng onder controle en krijg de juiste begeleiding bij om met deze dieet door te gaan.
  Ik hoop dat u er wat aan kan hebben. ik help mensen graag door mijn ervaringen te delen.

  mvg

  • Hallo, bedankt voor de info.
   ik heb donderdag mijn eerste gesprek met een diabetes verpleegkundige, zij heeft mij gisteren gebeld.
   Dus ik ben benieuwd.

 • Hoe is vastgesteld dat u type 2 en niet type 1 hebt? Puur op basis van uw leeftijd? Is in het bloed bepaald of u antistoffen tegen GAD hebt om type 1 uit te sluiten?

  • Het is vastgesteld dat mijn lichaam nog wel insuline aanmaakt, vandaar type 2,
   iemand met type 1 maakt helemaal geen insuline aan zei de arts tegen mij.

  • BertR

  Dag Stefan,
  Ik neem aan dat je 3x daags Metformine 500 mg moet nemen. Mijn diabetes werd min of meer op dezelfde wijze
  ontdekt. Moest onmiddellijk Metformine gaan slikken, maar het duurde toch nog bijna veertien dagen voordat de glucosespiegel naar een aanvaardbaar niveau was gezakt.
  Koolhydraatarm ontbijten en lunchen kan erg veel verschil uit maken. De opmerking van DrentscheAa zou ik zeker ter harte nemen. Toen ik 13 jaar geleden als DM2-[atiënt werd getypeerd, werd geen laboratoriumonderzoek gedaan naar antistoffen. Zo’n 2,5 jaar geleden werd ik alsnog “gepromoveerd” tot Lada, dus van het type DM1.
  Dat maakt nogal wat verschil uit in de behandeling.

  Groet,
  Bert

  • ‘Lada’ en ‘DM1’ zijn mij onbekende termen.

   Ik moet 2x per dag Metformine slikken.
   Ik wacht rustig af wat het gaat doen :)

   Bedankt

 • DM1 is de afkorting voor diabetes mellitus type 1. LADA staat voor Latent Autoimmune Diabetes in Adults. LADA is een type 1 diabetes, begint op latere leeftijd en ontwikkelt zich vaak ook wat langzamer dan type 1 op jonge leeftijd. LADA lijkt in het begin vaak ook op een type 2, maar is het niet. Ook bij LADA maakt je eigen afweer je insuline producerende cellen langzaam kapot. In het begin produceert je alvleesklier nog wel wat insuline (honeymoonfase) maar uiteindelijk zal dat helemaal stoppen. De behandeling voor LADA is anders dan voor type 2. De medicijnen voor type 2 zoals metformine doen meestal niet zo veel voor iemand met LADA. Door te testen of je antistoffen in je bloed hebt, kunnen ze achterhalen of het type1/LADA is.

  Ik heb sinds maart ook de diagnose LADA gekregen. Gelukkig keek mijn huisarts verder dan alleen mijn leeftijd (47), toen uit een bloedtest bleek dat mijn bloedsuikers nuchter op 23 zat. Geen overgewicht en veel afvallen waren voor haar de signalen om verder te denken. Ik paste niet in het beeld van type 2, en ze heeft me toen met spoed doorgestuurd naar het ziekenhuis. Het ziekenhuis vond me ondanks de hoge bloedsuikers van 23 toch niet zo’n spoed, en hebben me nog een kleine maand door laten lopen voor ik daar terecht kon. Eenmaal bij de internist, ging het heel snel. Ik ben medisch helemaal doorgelicht en uit de bloedtest bleek dat ik inderdaad de antistoffen voor type 1 had. Conclusie LADA.

 • Hallo

  Ben nieuw hier net aangemeld maar weet nog niet hoe dit allemaal werkt
  Heb type 2 akelige ziekte kan het ook niet op pijl krijgen wat ik ook doe..vandaag me hier aangemeld om wat meer kunnen horen hoe het bij een gaat dus lotgenoten

  Ben vrouw 67 jaar en spuit 1x per dag langwerkende insuline lantus solo star avond tegen 23.00 34 eh..
  Moet eigelijk meer 36 eh spuiten wel geprobeerd maand lang werd er zo ziek van, spierpijn erg zweten maag pijn noem maar op weer terug gegaan na 34 eh spuiten gaat weer een beetje..wat ik van insuline vind het maakt je lichaam kapot. Maar je mag er niet zonder komt het ook niet goed
  Dit een klein verhaaltje van mij.
  En zie graag een relatie
  Gr Rionne

 • Hallo Rionne, misschien handiger als je zelf een topic aanmaakt, je reageert nu op de mijne, als je zelf een aanmaakt dan maak je meer kans dat mensen reageren.

 • Historie bloedsuiker
  Gaat er steeds beter uit zien :)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.