Home Forums Behandelaren Nieuwe langwerkende insuline Toujeo op de markt

Nieuwe langwerkende insuline Toujeo op de markt

Ik gebruik lantus langwerkende insuline. Mijn diabetes verpleegkundige stelt voor een andere te gaan gebruiken: er zijn er twee op de markt, een ervan is Toujeo (sanofi), de ander weet ik nog niet.

Het blijkt dat er minder eenheden gespoten hoeven te worden dan bij de lantus, ongeveer een derde. Nu spuit ik 130 per dag dat zou dan ronde de 38 eenheden worden.

Heeft iemand ervaring met Toujeo of die andere?

Verder spuit ik daarnaast nog steeds de homoloog na een maaltijd.

  • Tegen

  Ik heb Lantus en Levemir gebruikt maar bleek voor allebei allergisch. Ik heb nog niet gehoord van Toujeo dus ben erg benieuwd. Ik zou soms wel eens een periode willen spuiten met de pen ipv de pomp. Vooral op vakanties en tijdens sportieve dagen.
  Ik ben dus ook nieuwsgierig. Hopelijk is er iemand die iets meer kan vertellen. Anders kan ik eens vragen aan mijn DVK. Misschien kan zij me iets vertellen en met de internist overleggen.
  Dank je wel voor de tip alvast versl166.

 • Hoi Versl166,

  Op deze pagina vind je meer informatie over Toujeo.

  Wat is Toujeo en waarvoor wordt dit middel gebruikt?
  Toujeo bevat een insuline die insuline glargine genoemd wordt. Insuline glargine is een aangepaste insulinesoort, die erg veel lijkt op insuline bij de mens.
  Toujeo bevat drie keer meer insuline in 1 ml dan gewone insuline, die 100 eenheden/ml bevat.
  Het wordt gebruikt om diabetes mellitus bij volwassenen te behandelen. Diabetes mellitus is een ziekte waarbij uw lichaam niet genoeg insuline aanmaakt om uw bloedglucosespiegel onder controle te houden.
  Toujeo verlaagt uw bloedglucosespiegel gelijkmatig gedurende een lange periode. Het wordt eenmaal per dag toegediend. U kunt het tijdstip waarop u injecteert wijzigen wanneer dat nodig is, omdat dit middel een langdurig verlagend effect heeft op uw bloedglucosespiegel.

 • Nou ik weet genoeg…. https://youtu.be/Sm2EdoGSolo

  De Amerikaans bijsluiter verteld een zorgelijk verhaal…is de tekst van de farmaceut zelf!!
  Is dus duurder maar ook nog gevaarlijk ook!

 • Onlangs was Toujeo in het nieuws, omdat Menzis er onterechte vanuit ging dat dat alle insulines met glargine als werkzaam eiwit (Lantus, Abasaglar en Toujeo) volkomen identiek zijn. DVN is verheugd dat Menzis deze fout erkent en inziet dat Toujeo niet uitwisselbaar is met de andere insuline glargine.
  Bij Toujeo is de insuline hoog geconcentreerd en hierdoor is ook de werking anders. Het werkt langer, en er is nagenoeg geen piek in de werking, die andere insulines wel hebben. Artsen zullen dus om die andere kenmerken dit middel voorschrijven aan patiënten, die daar juist baat bij hebben.

  Ook in ons ledenmagazine Diabc werd Toujeo genoemd:
  ‘De laatste tijd kwamen er insulines op de markt met een hogere concentratie dan de gebruikelijke 100 eenheden per milliliter. Tresiba van Novo Nordisk bevat 200 eenheden insuline per milliliter. Toujeo van Sanofi bevat 300 eenheden. Beide hebben een stabiele en lange werkingsduur van meer dan 24 uur. Het vereist wel zorgvuldig injecteren. Als je een beetje morst, of de naald te snel uit de huid trekt, krijg je direct veel minder insuline binnen omdat het zo geconcentreerd is. En: verwijder na het injecteren het naaldje van de insulinepen. Doe je dit niet, dan kan bij temperatuurswisselingen lucht in het patroon komen. De volgende keer kun je dan tot de helft minder insuline binnenkrijgen.’

  • zuster

  Goede avond Graag zou ik willen weten Tresiba insuline ,Toujeo insuline en Abasaglar ,allemaal langwerkende insuline.
  Zijn ze ook heldere insuline??

 • @zuster: dat klopt. Tresiba, Toujeo en Abasaglar zijn allemaal heldere vloeistoffen.

 • Wat een lekkere naam :“Toujeo”

  Is waarschijnlijk echt over nagedacht…………………………….HI

  • zuster

  Ja Bedankt voor je reactie.
  Ben toch verder gaan zoeken nauw.
  Toujeo is vanaf 1 juni 2015 op recept verkrijgbaar (vergoed)
  Verder is de werkingsduur 30 uur lang en wordt 1x per dag toegediend en op de zelfde tijdstip gespoten wordt.

  Treshiba Cnovo) met een werkingsduur van 42 uur.
  Ook vanaf 1 juli 2015 vergoed.
  Let op: Hij is verkrijgbaar in twee verschillende sterktes.

  Abasaglar insuline heb ik niet veel informatie kunnen vinden.
  Het is een biologische gelijkwaardig geneesmiddel. Lantus is het referentiemiddel dat in de EU is toegestaan.
  Ze zijn voor gevulde wegwerppennen (kwikpen) en zijn ook helder en ook in combinatie met tabletten te gebruikt, voor cliënten met Diabetes twee.
  Wie heeft er nog meer informatie van Abasaglar? werkingsduur, bv.
  Ik vindt dat het goed gaat met Langwerkende insuline soorten.
  Ze zien er ook leuk uit (licht) groen met witte.

  • iezer

  hoi heb vandaag ook de Toujeo voorgeschreven gekregen. heb nu ook de app op mijn handy. echter daar snap ik niets van de stappenteller blijft dood. waar moet ik spuiten ? een raadsel. en de echt een duidelijke handleiding vind ik niet. Waar kan ik zoeken. Versel166 ook ben ik benieuwd wat je bent gaan gebruiken en hoe het bevalt.

  groetjes jacky

  • aadvan1

  Ik heb Toujeo een paar weken gebruikt maar het werkte niet zo goed samen met mijn Novorapid.
  Ik kreeg opgezette blauwe voeten en een dunne stoelgang. Onderzoekers hebben de bijsluiters en stoffen vergeleken en kwamen tot de conclusie dat het eerder slechter dan beter is, want hun mening was dat de bijwerkingen nog niet eens 100% en tekort zijn getest en je er eerder immuun voor zou worden en het ook nog eens duurder is. Dus ik ben weer terug bij mijn oude vertrouwde Lantus.

 • Gebruik Tresiba nu een jaar, ben er heel goed te spreken over,
  grootste voordeel vind ik dat ik tussen de middag niet meer spuit, geeft je veel meer vrijheid.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.