Home Forums Nieuw met diabetes nieuwe patient

 • Hanz99

nieuwe patient

Hallo,

Ik, man van 60, heb een te hoge bloeddruk en een iets verhoogd cholestorol. De huisarts adviseert me om met bloeddruk verlagers te beginnen. Bloeddruk is 95/150 maar ik voel me prima. Heb een groene BMI. Ook wordt aangeraden een middel tegen te hoge cholesterol te slikken. Mijn LDL is 4,5 en nuchter glucose 8,2.
Wat is slim? Ik wil eigenlijk geen medicijnen slikken maar als het moet…..

 • Allemaal hoge waarden behalve je bmi. Zeker de hoge nuchtere bloedglucose. De medicijnen zijn bedoeld om schade op de langere termijn te voorkomen, zodat je je goed blijft voelen.
  Vermijd ook de snelle koolhydraten zie https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/eten-met-diabetes/koolhydraten

  • daven

  Hoi ,

  je bloedruk zal 150/95 zijn en waarschijnlijk kun je hier nog wat van aftrekken als je het thuis in een andere setting meet .Persoonlijk zou ik hier geen medicijnen voor nemen !(die van mij is in ziekenhuis nog velen malen hoger en thuis is hij op het randje of
  keurig )Nu had ik van die betablokker ook bijwerkingen (sliep nog slechter /koude handen en mijn nieren gingen achteruit en ik was vermoeider als normaal )
  je ldl is iets verhoogd mag maximaal 4,4 zijn ,dus hier zou ik zeker geen cholesterolremmer voor gaan slikken (dit is het grootste vergif met veel ernstige bijwerkingen )
  Je kunt de natuurlijke vorm nemen rode gist met q10 Dit laatste heft de bijwerking van spierpijn wat op ) Je nuchtere is wat hoog ,maar ook hier ben ik niet van onder de indruk ,laat je hba1c prikken (gemiddelde suiker van de laatste 3 maanden ) om een beter beeld te krijgen . Verder wat yvonne ook al schreef let op je koolhydraten ,dit geeft namelijk ontstekingsreacties in je lichaam waardoor je lever meer cholesterol(ldl) gaat aanmaken .
  er zijn genoeg supplementen (plantensterolen /artisjok etc )om je cholesterol omlaag te krijgen ,Maar als jij rode gist met q10 neemt en je let op je koolhydraten heb je niet meer nodig !

  Note: zo kijk ik er tegen aan en mijn waardes van cholesterol zijn nog altijd binnen de grenzen (ok bij hartpatiënten willen ze de ldl onder 1,8 hebben ,maar dat is zelfs voor een non diabeet nog niet te doen !! Ook voor de suikers zijn diverse supplementen ,heb je vragen hebben hoor ik het wel (kost wel een hoop geld)

  sterkte ermee !

 • Ik neem aan dat je bloeddruk een aantal keren is gecontroleerd de afgelopen periode. Een hoge bloeddruk geeft zelden klachten en is een sluipmoordenaar.
  Ik slik zeker wel mijn medicatie. De bijwerkingen van statines ( ivm cholestorol) zijn bij mij maximaal wat spierpijn. Van de medicatie tegen hoge bloeddruk een enkel kriebelhoestje op een dag.
  Met diabetes loop je een verhoogd risico op slechte vaten, dat is in combi met een hoge bloeddruk en verhoogd cholestorol niet oke. Daarom en vanwege werkervaring in het medische circuit zou ik die medicatie zeker nemen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.