Home Forums Verzekering en vergoeding Nieuwe pomp terwijl 4 jaar nog niet om is

 • Soli

Nieuwe pomp terwijl 4 jaar nog niet om is

Hallo,
Mijn minderjarige dochter heeft type 1. Ze heeft ruim 2 jaar een Metronic 640G pomp. Toen we deze pomp kozen, was zij goed in te stellen. Nu is de situatie compleet veranderd en is ze niet meer goed in te stellen.
Ze gaat van hoog naar laag en dat de hele dag en nacht door. Wekelijks contact met het ziekenhuis om haar toch beter in te kunnen stellen.
Advies van team en arts is om de verzekering te vragen of zij de Tandem Slim mag hebben.
CZ heeft het nu 2 keer afgekeurd. De eerste keer heeft de DVK het gevraagd, uit navraag bij CZ bleek dat de arts het moest vragen. Daarna heeft de arts het gevraagd en weer afgewezen. Alleen bezwaar staat open.
CZ gaat regelrecht tegen het advies van de arts in. Onbegrijpelijk.
Ik maak me erg veel zorgen over de gezondheid van mijn dochter en ben in de gelukkige positie dat ik met hulp van mijn familie de pomp kan financieren. Weet iemand of we zelf de pomp kunnen kopen?

 • Ik ben vervroegd over gegaan van de medtronic 670 pomp naar de 780. Mijn DVK en arts hadden aanvraag via zorgverzekeraar gedaan. Ik zit bij VGZ. Aanvraag was afgewezen.

  Het blijkt nu dus dat mijn hulpmiddelenleverancier
  (Dvn/mediq) dit moet beoordelen door speciale afdeling. Dit is een nieuwe afspraak tussen diverse partijen.

  Ik ben door de ballotagecommissie heen gekomen en ga binnenkort beginnen.

  • Ik wil ook graag overstappen van de 670 naar 780 en verzekering doet ook niets. Zou je wat meer uitleg kunnen geven over hoe het jou wel gelukt is. Ik hoor het graag.

  • Risaxo

  Mijn zoon heeft de overstap wel kunnen maken van de 640 naar de 780. Wij zijn overgestapt van CZ naar Zilveren Kruis, omdat we merkten dat CZ heel moeilijk deed met vergoedingen. Wij zouden eigenlijk de overstap pas in januari 2023 kunnen maken, maar in april 2022 heeft ZK het goedgekeurd. Bij ons heeft de arts een brief gestuurd met ons verhaal.

 • Ik heb een concreet aanbod, wil je mijn tandem t slim ruilen met jouw pomp? Deze tandem is slechts 6 maanden oud.

  Helaas heeft deze nog nooit gefunctioneerd. De waardes blijven fluctueren ook in c iq. Ondanks dat verpleger 7 als streefwaarde instelt maakt de pomp er zelf 6.1 van waardoor ik voor slapen en bewegen veel eet ( zonder deze in te voeren) Daarnaast wekt de tandem mij 5-20 x per nacht voor insuline niet toegediend en signaalverlies.

  Kortom wie wil ruilen?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.