Home Forums Verzekering en vergoeding nieuwe pomp

 • haru

nieuwe pomp

Hoi!

Binnenkort stap ik over van pentherapie naar een insulinepomp. Ik probeer te kiezen welke ik moet kopen of dat ik moet wachten op de t-sport (dit is de kleinere versie van de t-slim) maar volledig bestuurd met je telefoon. Enige sugesties? Ik heb vandaag ook mijn verzekering gebeld, ze zeiden dat de omnipod, ysopump en kaleido een proeftijd van 6 maanden hebben. Ik zat te denken om de omnipod voor de 6 maanden te gebruiken en te wachten op nieuwe releases, aangezien de toekomst zegt dat het volledig telefoongestuurd zal zijn (veel discreter). Heeft iemand deze proefperiode van 6 maanden gehad? of aanbevelingen? erg bedankt!

  • Den T

  De t:sport zal nog wel een tijd duren voordat deze in NL beschikbaar komt, gezien wat daar nu over te vinden is. Misschien nog 1-2 jaar?

  Zelf zou ik, als ik voor 4 jaar een insulinepomp zou moeten kiezen, er eentje kiezen waarmee je sowieso een closed-loop kan bouwen. Nu zijn dat de t:slim, Medtronic 780 en Accu-Check insight.

  Wat betreft de proefperiode durf ik niet te zeggen hoe dit precies werkt. Maar als je er dan echt makkelijk onderuit kan, dan is dat zeker een optie om het zo te spelen.

  En kijken naar de DIY closed loop is ook altijd goed.

  • amr

  Ik heb een proefperiode Omnipod gedaan ter overbrugging. Je dvk kan je hier verder mee helpen.
  Ik gebruik nu de t:slim. Denk dat je nog lang moet wachten op de t:sport etc. Alles loopt altijd uit.
  Je kan voor de Accu Chek Insight met Dexcom gaan, die kun je besturen met een losse handheld.

  • amr

  Mijn proefperiode Omnipod was trouwens 3 maanden.
  Op tijd officieel opzeggen en alles terugsturen, stelde niks voor.
  Omnipod werkt heel makkelijk dus kan een goede overbruggingsoptie zijn.
  Zou wel overal goed die voorwaarden navragen, want als je iets niet goed doet of mist zit je zo 4 jaar vast aan een pomp die je niet wilt en dan ben je niet blij.

  • haru

  bedankt allemaal voor jullie advies. Ik heb wekenlang contact gehad met de verzekering, mediq en tandem. Het is zo moeilijk om te beslissen! Ik denk bijna aan wachten. Mijn diabetes is natuurlijk goed onder controle met veel injecties. Ik heb volgende week een afspraak, hopelijk is het dan allemaal duidelijker.

 • Zeer tevreden over tandem
  😀

  • amr

  Ik zou zeker niet wachten. Nieuwe pompen hebben vaak veel vertraging, en er komt elke keer weer wat nieuws/beters.
  Kiezen wat er nu is en het beste bij je past.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.